Tîrzieni este un sat din cadrul comunei Mălăieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 312 oameni. Satul Tîrzieni a fost menționat documentar în anul 1447.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1918
De unirea din 1918 se vorbeste mult, insa ceva documente e greu de gasit.Ma intereseaza in special stenogramele sedintelor Sfatului Tarii, are cineva informatie? |
|
-
#21 CalinRomania 02 iunie 2012 | 14:23 Citeşte mai departe -
#22 CalinRomania 02 iunie 2012 | 14:09 Citeşte mai departe -
#23 CalinRomania 02 iunie 2012 | 14:00 Citeşte mai departe -
#24 CalinRomania 02 iunie 2012 | 13:44 Citeşte mai departe -
#25 nicoara 27 mai 2012 | 21:25 Citeşte mai departe -
#26 CalinRomania 24 mai 2012 | 23:06 Citeşte mai departe -
#27 CalinRomania 24 mai 2012 | 22:48 Draga Nicoara ....tot nu m-ai lamurit cu privire la ce inseamna "abzat"......
lagat de ceea ce spui tu la #33.......m-ar batea Bunul Dumnezeu sa te mint si sa-ti spun ca "nu stiu nimic". Intr-adevara mi-au "ajuns la urechi" si faptul ca au fost cazuri in care functionari publici de la est de Prut erau trimisi in Basarabia ca "pedeapsa". Te-as minti sa-ti spun ca stiu cat personal din administratia publica de la est de Prut au fost trimisi in perioada interbelica in Basarabia. Sincer insa nu mi-ar veni sa cred ca "au fost dati la o parte" localnicii din administratia publica locala. Repet....nu prea imi vine a crede.........
Iar cand spui "administratie de la Bucuresti " sunt convins ca gresesti.Poate mai degraba sa spui administratie de la vest de Prut....nu neaparat de la Bucuresti.......De ce ? Crezi ca numai daca erai bucurestean puteai fi trimis in Basarabia ???
-
#28 nicoara 24 mai 2012 | 13:31 .cu toate ca sincer nu am vazut clar in ce anume a constat acel "viol".....
Din punctul meu de vedere violul a fost atunci cind l-au inclus in joc pe Stere, atunci cind romania a acceptat conditiile uniri fara a avea intentii sa le respecte, atunci cind au dizolvat Sfatul Tarii, atunci cind peste tot au adus administratie de la Bucurest... -
#29 CalinRomania 20 mai 2012 | 14:09 Si mai este ceva.......tradu-mi te rog.....ce inseamna "abzat".....
-
#30 CalinRomania 20 mai 2012 | 14:06 Citeşte mai departe -
#31 nicoara 06 mai 2012 | 12:51 Citeşte mai departe -
#32 CalinRomania 05 mai 2012 | 15:25 Stii,draga Nicoara ........eu unul sunt cu sufletul cat se poate de curat in ceea ce va priveste......si sunt ferm convins ca nu exista romani care sa isi doreasca Unirea cu scopul de a va supune,de a va ocupa ,de a va batjocori.........................................................
Iar voi ,cei care nu vi-o doriti dintr-un motiv sau altul ,expuneti niste articole uneori trunchiate , care odata citite dau falsa impresie ca Basarabia ca parte a Romaniei a suferit mai rau decat sub rusi ! Asa sa fie oare, draga Nicoara ???
-
#33 CalinRomania 05 mai 2012 | 15:20 Citeşte mai departe -
#34 CalinRomania 05 mai 2012 | 15:13 Din pacate in 1918 Republica Democratica Moldoveneasca nu avea sanse sa ramana independenta-fiind clar amenintata de trupele bolsevice rusesti.Ucraina cu toata rezistenta ei a sfarsit prin a deveni parte a URSS iar populatia ei a suferit foamea si teroarea comunista mai ales in anii '30 ai secolului trecut ..... Oare poti sa-mi spui tu ca Basarabia a suferit la fel in aceeasi perioada fiind parte a Romaniei ???
-
#35 CalinRomania 05 mai 2012 | 15:08 Oare crezi ca o comparatie a acestor cifre cu ceea ce au facut ocupantii rusi.....nu crezi ca i-ar dezavantaja pe acestia din urma ???
-
#36 CalinRomania 05 mai 2012 | 15:07 Iar legat de ceea ce scriai inainte - sa inteleg ca in cadrul Romaniei Mari -locuitorilor dintre Prut si Nistru le-a fost mai rau decat sub rusi ???
Ai cumva date care sa spuna cati locuitori dintre Prut si Nistru au fost DEPORTATI intre 1918 si 1939 ???
Ai cumva date care sa spuna cati locuitori de ETNIE ROMANA-MOLDOVENEASCA au fost ucisi de catre autoritatile romane ??? Pentru ca de minoritari rusi,tigani,evrei sau ucrainieni stiu ca Armata Romana a impuscat dintre acestia pentru ca o atacasera sau ca i se impotriveau cu arma in mana..........dar nu stiu de Romani-Moldoveni care si astazi sunt populatia majoritara a R.Moldova si sunt CEI MAI VECHI LOCUITORI PE ACESTE PLAIURI.DECI ,SUNT LA EI ACASA................
-
#37 CalinRomania 05 mai 2012 | 14:59 ARTICOL SCRIS DE :Iurie Colesnic -
#38 CalinRomania 05 mai 2012 | 14:59 Citeşte mai departe -
#39 CalinRomania 05 mai 2012 | 14:58 Citeşte mai departe -
#40 CalinRomania 05 mai 2012 | 14:57 Citeşte mai departe