12 aprilie 2024, 18:30 views 13450

Afanasievca, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
169 locuitori

Afanasievca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Satul Afanasievca a fost înființat în anul 1925.

[în sus]Populația

Populaţia satului Afanasievca alcătuia 169 de oameni în anul 2011.

[în sus]Istoria localitații

Satul Afanasievca a fost înființat în anul 1925 pe o vale întinsă, formată de un pîrîiaş mic, în regiune de relief de cîmpie colinară. A fost fondat de țăranii din satul Corjova, care au fost înzestrați cu pămîntîn această zonă. Inițial s-a numit Frunzăuca, apoi Hulboca, pentru ca în final să se încetățenească denumirea Afanasievca, după numele primului gospodar din sat, care și-a ridicat o casă. Pînă atunci locuitorii satului trăiau în semibordeie.

Hramul satului se serbează pe 21 noiembrie.

Comentarii

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutatea prezentată pe pagină.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.