Cioropcani este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stolniceni, Bulhac și Cioropcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cioropcani a fost menționat documentar în anul 1443.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de... voi...
SCÂRBĂ ~e f. 1) Sentiment de mâhnire provocat de o nenorocire sau de o mare neplăcere; suferință morală As vrea sa ma adresezi nu concret la Andrei, SPQR, Adrianis ci la generatia tinara, cei de 20-30 de ani. Voi trebue sa va creati conditii de viata, conditii de a va creste copiii si a va asigura un viitor, dar cu parere de rau voi sunteti jertfa unor idei utopiste si foarte mari iubitori de …haleava. E timpul sa insusiti niste realitati evidente, dupa cum dupa ziua vine noaptea si aceasta nu trebue de demonstrat, tot asa si intre tari nu exista prieteni ci interese. Vrem noi sau nu, ne place sau nu ne place dar prezentul si viitorul previzibil va fi strins legat de trei tari:Romania, Ukraina si Rusia. Si una este indiscutabil – aceste tari intotdeauna in relatiile comune vor apara in primul rind interesele sale personale, nici una din ele nu pune pe primul plan interesul nostru. De aici si reese: necatind la simpatii si antipatii pe primul loc trebue sa stee interesul statului nostru, care indiferent de ce etnie esti tu personal, se numeste Republica Moldova. Spre deosebire de politicieni noi populatia nu avem dreptul la bluf, la standarde duble, la siretlicuri. Daca dorim sa avem o directie de dezvoltare concreta si ascendenta atunci trebue sa spunem lucrurilor pe nume si sa apreciem treaz situatia. Nimeni nu poate contrazice ca rusia fiind un imperiu a avut si are o influenta decisiva asupra moldovenilor, dar mai ales asupra celor din stinga Prutului. Ea, rusia , a rupt acest popor in doua si atit de mult a incilcit soarta lor, ca daca ar disparea astazi acest blestemat imperiu, tot una, malurile prutului e foarte greu de reunit. Voi, cei cu idei unioniste, studiati un pic istoria romaniei, cu ce probleme se confrunta aceasta tara si ve-ti vedea ca Romania prima ne-a recunoscut ca stat nu din placere ci din posibilitati, din analiza pragmatica a situatiei, si aceasta situatie in viitorul apropiat nu se va schimba, aceasta situatie o impune la actiuni de tip stalinist, adica la schimbarea granitelor territorial administrative in interiorul statului, ceea ce este o bomba cu efect intirziat. Insa pentru a ne dezvolta ca stat independent trebue sa scapam de dictatura ruseasca.Pentru aceasta trebue sa constientizam ca politica ruseasca este o politica imperiala telul principal al careia este sa ne tie supusi. Majoritatea rusofonilor de la noi formeaza coloana a cincea care sustin si promoveaza interesele imperiale rusesti. La fel de periculosi sunt si unionistii care lucreaza la distrugerea statului R.Moldova si isi inchipue ca se poate de procedat ca nomazii cind dupa ce a cacat totul in jurul iurtei isi schimba locul.
|
|
-
#21 razesu 03 iulie 2011 | 18:07 nicoara:
Da, asa este... insa la capitolul educatie si traditii mai avem si mult comun.Eu personal in Romania ma simt in tara streina numai dupa ce trec de hotarele Moldovei
si eu cind trec muntii in Ardeal am senzatia de stranietate dar asta nu inseamna ca sint intr-o tara straina..Transilvania apartine mai degraba arealului cultural si civilizational central european...asa zisa civilizatie a lui servus...
nicoara:
Si inca ceva, Foarte multi de aici , din stinga prutului, socot ca Iasul este AL NOSTRU
-binenteles fara locuitori...glumesc
nicoara:
Dimpotriva, daca ne este dat sa existam in doua state diferite atunci voi trebue sa fiti cei parerea carora bucurestiul trebue s-o ia in consideratie in relatiile sale cu RM si invers
Nu ne este dat nimic,ar trebui sa conteze doar vointa noastra...faptul ca voi doriti sa traiti separat de noi este jignitor...ne doare... -
#22 burlakul 03 iulie 2011 | 18:05 Daca n-o sa poti deschide filmul pe imdb,iti spun ca se numeste"Revolver".
-
#23 burlakul 03 iulie 2011 | 18:02 #108Sunt niste clipuri de la System Of A Down...Daca te intereseaza i-ti dau denumirile...Uneori nu putem sa intelegem unde se afla adevaratul dusman...Poti sa privesti acest film ,daca nu l-ai vazut...nu cred c-o sa pierzi timpul privindul)
http://www.imdb.com/title/tt0365686/
P.S.Nici mie nu-mi place atitudinea unor vecini fata de noi,p/u acest lucru au lucrat mai multi,chiar le reuseste sa faca dezbinare si in tara,dar noi care traim in era informationala ar trebui corect sa ne formulam dorintele democrat...Toti au dreptul la parerea sa proprie,dar nu trebuie sa ne folosim fortele p/u a distruge ci p/u a crea,p/u a crea viitorul nostru...Sa le aratam copiilor nostri ca am devenit mai intelepti si istoria nea invatat ceva.
-
#24 razesu 03 iulie 2011 | 17:57 Citeşte mai departe -
#25 andrei 03 iulie 2011 | 17:41 #105 si daca iti zic ca nu numai il ascult,dar il si cant...cantam...nu mai am 18 ani....
in fine, nu stiu ce legatura are asta cu problemele noastre de mai sus.
Ti-am vazut profilul...desi inca am dubii sa zicem ca te cred ca esti moldovan...in cazul asta...imi cer scuze daca pe tine te-am jignit cu ceva...fiind moldoveni imi esti automat mai apropiat sufletului indiferent de differentele idologice si de prostiile pe care ti le-au bagat in cap romanii cat timp ai fost la ei...
clipurile nu le-am vazut...sunt restrictionate aici unde locuiesc acum...
-
#26 burlakul 03 iulie 2011 | 17:39 http://www.youtube.com/watch?v=F46r-_jPPHY&feature=related -
#27 burlakul 03 iulie 2011 | 17:35 #103Asa nu accepti s-o faci?
-
#28 burlakul 03 iulie 2011 | 17:29 #103Crezi ca rockul te face mai util?Daca tu nu-l intelegi degeaba il mai asculti...Nu conteaza ce muzica asculti,conteaza ce intelegi tu din ea.
-
#29 burlakul 03 iulie 2011 | 17:26 andrei: #99 burlakule, ti-ai gasit...bug mafiaeu mai degraba as face-o asa:http://www.youtube.com/watch?v=ufkZPAvBUDsSi ce vrei tu sa distrugi?Ideologiile timpurilor intunecate ale omenirii?;)))
se poate si asa:)))
http://www.youtube.com/watch?v=IJmt3dr9XYQ
http://www.youtube.com/watch?v=L-iepu3EtyE
http://www.youtube.com/watch?v=zUzd9KyIDrM
-
#30 andrei 03 iulie 2011 | 17:07 #99 burlakule, ti-ai gasit...bug mafia
eu mai degraba as face-o asa:
http://www.youtube.com/watch?v=ufkZPAvBUDs
-
#31 nicoara 03 iulie 2011 | 16:36 razesu: .noi nu existam in viitorul vostru...
Dimpotriva, daca ne este dat sa existam in doua state diferite atunci voi trebue sa fiti cei parerea carora bucurestiul trebue s-o ia in consideratie in relatiile sale cu RM si invers - noi in relatiile cu RO nici o data nu trebue sa uitam ca la est de prut traesc moldoveni
-
#32 nicoara 03 iulie 2011 | 16:27 razesu: .societatea moldoveneasca este profund divizata,eterogena atit din punct de vedere al educatiei si traditiilor cit si ca vizualizare a propriului viitor....
Da, asa este... insa la capitolul educatie si traditii mai avem si mult comun.Eu personal in Romania ma simt in tara streina numai dupa ce trec de hotarele Moldovei
Si inca ceva, Foarte multi de aici , din stinga prutului, socot ca Iasul este AL NOSTRU :))
-
#33 nicoara 03 iulie 2011 | 16:07 Citeşte mai departe -
#34 burlakul 03 iulie 2011 | 16:02 andrei: o sa va pun la punct de fiecare dataDaca si vrei sa ma pui la punct,daca poti si ai motive,fa-o cam asa...
-
#35 burlakul 03 iulie 2011 | 16:00 andrei: #95 burlakule uita-te pe harta, nu suntem intr-o tzara. Chiar sper ca fratzii romani sa ma ignore. Eu insa nu o sa va ignor si o sa va pun la punct de fiecare data cand mai aveti scapari...Nu incerca sa ma pui tu pe mine la punct!!!Ce trebuie si eu sa accentuiez ca sunt din "Basarabia"de dupa 1812 ca sa-ti fie clar ca traim pe acelasi pamint...Atunci chiar ma conving ca mai mare e problema interna decit cea externa...:(
-
#36 andrei 03 iulie 2011 | 15:46 #95 burlakule uita-te pe harta, nu suntem intr-o tzara. Chiar sper ca fratzii romani sa ma ignore. Eu insa nu o sa va ignor si o sa va pun la punct de fiecare data cand mai aveti scapari...
-
#37 razesu 03 iulie 2011 | 15:38 Citeşte mai departe -
#38 burlakul 03 iulie 2011 | 15:04 andrei: @razeshu si burlakul....aveti de spus ceva la subiect sau doar va lamentati ca 2 babe intrecandu-va care ma ataca mai tare? Linistiti-va, purtati-va cu respect si nu va fac nimic :-)))De acum o sa dorm mai linistit:)))Tu vrei respect?Il meriti?Da ce sa mai vb(cu tote ca multe am putea vb,si de bine si de rau,si de romani,si de moldoveni,si de rusi...dar ce rost?)Cu asa respect fata de cei din jur si in primul rind fata de tine cred ca cel mai la tema va fi sa te ignore.(Cu parere de rau,suntem intr-o tara si nu putem gasi limba comuna:( )
-
#39 burlakul 03 iulie 2011 | 15:00 razesu: -vreau sa imi cer scuze pentru ca m-am coborit la nivelul lui andrei si am raspuns acestor provocari..cel mai bun raspuns este ignorarea lor ....Vezi ca nu toti sunt asa "slabi" si "prosti" sa recunoasca unde gresesc...Ei sunt "adevarati oameni si barbati"(sa nu recunosti ca gresesti iti trebuie multa "barbatie")...
-
#40 andrei 03 iulie 2011 | 14:33 Citeşte mai departe