Peticeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul Peticeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Călărași și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1211 oameni. Satul Peticeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Leucăuți.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suntem Romani si punctum!!!!
Suntem un Stat Independent si pledez pentru asta Dar suntem Romani si vorbim romana!!! |
|
-
#21 CalinRomania 02 februarie 2013 | 23:37 #198 Draga sus...."..si ce vrei sa spui cu asta :))))))))))))))))))))))))...as vre sa-i aud :))))))))...eu nu vorbesc doar de cei de la tara :)))))))))... lasa nu mai zvircoli degeaba..."
De zvarcolit , tare imi pare ca tu te cam zvarcolesti de colo-colo........:))))))))
http://www.youtube.com/watch?v=rhbufHydp1Q
vorba din Muntii Apuseni
http://www.youtube.com/watch?v=gW5DNKLIbqE
vorba in Maramures
Din orasele din Transilvania , ia mai incearca si tu pe net -prea le vrei pe toate "mura in gura!"..........Te asigur ca accentul este diferit si in orasele din Transilvania fata de Moldova sau Muntenia de exemplu.........
-
#22 sus 01 februarie 2013 | 20:37 #196CalinRomania
"Draga sus, la voi se folosesc rusisme EXACT din aceeasi cauza pentru care sunt folosite (ce e drept-din ce in ce mai rar-maghiarismele) la noi in Transilvania.......:))))))))))))))))))))))))))))))))))))"
:))))))))))))) Ai da! .... da nu mai este chiar...motivul e cu totul altul...in gradinita de copii adus un copil a unor rusi si rezultatu e ca restu incep a vorbi ruseste:)))))))....ruminule cazul este din viata :)))))))))))))...sa-ti spun de ce?...ca aveti o limba proasta care nu poate concura si o impuneti cu de-a sila smecherilor...
-
#23 sus 01 februarie 2013 | 20:32 #193CalinRomania
""Iti doar un lucru si mi se pare ca l-am mai spus undeva...moldovenii de la voi si de la noi 99% vorbind in rumina au accent moldovenesc".......................................................
Acelasi lucru este valabil si in Transilvania.Dar si in Oltenia.Si in Banat si in Maramures si si in Crisana.Diferenta este ca desigur nu vorbesc cu accent moldovenesc ci cu accentul specific fiecarei zone."
...si ce vrei sa spui cu asta :))))))))))))))))))))))))...as vre sa-i aud :))))))))...eu nu vorbesc doar de cei de la tara :)))))))))... lasa nu mai zvircoli degeaba...
-
#24 sus 01 februarie 2013 | 20:28 Citeşte mai departe -
#25 CalinRomania 31 ianuarie 2013 | 21:49 #191 ".si totus voi cei, nu sinteti transilvania ,ci va numiti ardeal"...............................
Draga sus.......tine cont ca pana in secolul al XVI-lea -uneori pana si mai tarziu toate actele oficiale din Europa Occidentala erau redactate in limba latina.........................
Ei bine ,daca este sa ne luam dupa vechimea denumirii- cea mai veche atestare denumirii teritoriului de care vorbim -dintre cele doua variante pomenite de tine - este cea de Transilvania ( Terra Ultrasilvana)-care poate fi interpretata fie ca "Tara de dincolo de paduri"-fie ca "Tara foarte impadurita"-dar se pare ca prima varianta este mai logica si accepatata de cea mai mare parte a istoricilor...........Termenul de Ardeal se pare ca este luat din maghiarul Erdely- fiind un nume mult mai recent decat cel de Transilvania.
-
#26 CalinRomania 31 ianuarie 2013 | 21:37 #191 ":)))))))))))))...este pre complicat pentru tine...stii de ce la noi se folosesc rusisme?... :)))))))))))))) sigur ca nu stii fiind ca nu ginditi voi ruminii.."
.............................................................................................................................
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Draga sus, la voi se folosesc rusisme EXACT din aceeasi cauza pentru care sunt folosite (ce e drept-din ce in ce mai rar-maghiarismele) la noi in Transilvania.......:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
-
#27 CalinRomania 31 ianuarie 2013 | 21:28 Citeşte mai departe -
#28 CalinRomania 31 ianuarie 2013 | 21:18 #191 "Iti doar un lucru si mi se pare ca l-am mai spus undeva...moldovenii de la voi si de la noi 99% vorbind in rumina au accent moldovenesc".......................................................
Acelasi lucru este valabil si in Transilvania.Dar si in Oltenia.Si in Banat si in Maramures si si in Crisana.Diferenta este ca desigur nu vorbesc cu accent moldovenesc ci cu accentul specific fiecarei zone.
-
#29 CalinRomania 31 ianuarie 2013 | 21:12 Citeşte mai departe -
#30 sus 31 ianuarie 2013 | 9:09 #189CalinRomania
"Legat de cat de "curat " vorbesc moldovenii limba romana"
Iti doar un lucru si mi se pare ca l-am mai spus undeva...moldovenii de la voi si de la noi 99% vorbind in rumina au accent moldovenesc ;)...tu nu-ntelegi ce spun eu...este-o dovada ca aveti o limba proasta nenaturala,artificiala care in caz de ceva dispare fara urma :)))))))))))))...este pre complicat pentru tine...stii de ce la noi se folosesc rusisme?... :)))))))))))))) sigur ca nu stii fiind ca nu ginditi voi ruminii...si totus voi cei, nu sinteti transilvania ,ci va numiti ardeal(ai 2 variante de a-ti discifra numele)...fleacuri e toata vrajala voastra ...
-
#31 sus 31 ianuarie 2013 | 9:01 Citeşte mai departe -
#32 CalinRomania 31 ianuarie 2013 | 2:01 Citeşte mai departe -
#33 CalinRomania 31 ianuarie 2013 | 1:54 #184 Draga sus....."chiar si la Cantemir se scrie romano-moldo-vlah si nu rumino-moldo-."
..............................................................................................................................
Draga sus, Cantemir spunea ca Moldovenii NICIODATA NU si-au pierdut numele de ROMAN........Bun.....Nu spun romin........Intrebarea mea este - Cand anume v-ati pierdut numele de ROMAN ??? Pentru ca Moldovenii de la vest de Prut nu l-au pierdut......l-au pastrat in varianta foarte asemanatoare de Romin......exact ca Transilvanenii,Oltenii,Muntenii,etc. Voi cand ati pierdut numele de ROMAN ????
-
#34 vanciu 28 ianuarie 2013 | 12:22 Vorbesti Romana? Poate tu,dar sunt sigur ca din 3 milioane de moldoveni 1 % posibil vorbeste romana curat,deci acesta nu poate fi considerat argument.Nu putem nega ca avem o legatura de fratie din cele mai vechi timpuri insa moldovean nu inseamna roman. -
#35 sus 27 ianuarie 2013 | 10:49 http://www.youtube.com/watch?v=MYPor93WvVs
-
#36 sus 27 ianuarie 2013 | 8:34 #183
http://www.youtube.com/watch?v=PZrIvtQJSi8
-
#37 sus 26 ianuarie 2013 | 20:14 Citeşte mai departe -
#38 CalinRomania 26 ianuarie 2013 | 15:30 Citeşte mai departe -
#39 sus 24 ianuarie 2013 | 18:21 ....asta si spun, si ruminii ,si rusii gresesc cind gindesc ca pamintul nostru e al lor,s'au numele de moldovan este taranesc,s'au nu este neam(natiune) moldovenensc si limba moldoveneasca...cititi letopisetele si nu numai...
http://moldovapentrumoldoveni.wordpress.com/2013/01/23/rominii-extremismul-de-dreapta-si-prostia-congenitala/
-
#40 CalinRomania 23 ianuarie 2013 | 22:24 Citeşte mai departe