Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#201 Seteanum 10 aprilie 2013 | 8:11 #2134
E mare pacat ca esti atat de indoctrinat de rusi. Daca si Eminescu este pentru tine un agent de propaganda, nu mai ai niciun viitor. Singura consolare este ca sunt foarte multi "moldovani" care nu gandesc ca tine. Apropo' vezi ca prietenii tai de la Moscova sunt foarte ingrijorati privind limba voastra oficiala (Romana !!!), de parca problema asta ameninta soarta imperiului.
-
#202 sus 09 aprilie 2013 | 16:12 #2133
E frumoasa poezia....si cuvintele-s frumoase...Numa ca!...pentru voi e-ii adevarat.Pentru noi este o simpla propaganda folosita de voi pentru a ne "largi" privirea...pentru a ne stirni un sentiment strain noua,sentimentul rominismului...Ce este trist, ca voi n-aveti altceva ce vorbi...adica alta tema nu gasiti...invatativa sa stimati,poate ceva s-a primi in viitor,altfel o sa ne ciondanim permanent. -
#203 Seteanum 09 aprilie 2013 | 13:53 Citeşte mai departe -
#204 sus 07 aprilie 2013 | 15:10 Citeşte mai departe -
#205 CalinRomania 06 aprilie 2013 | 19:05 Citeşte mai departe -
#206 CalinRomania 06 aprilie 2013 | 18:27 #2126 Draga sus.......spuneai: " Tu si eu ambii aparam ce iubim ... nu poate fi ceva in total rau si absolut bun,intotdeauna este loc de mai bun...lucrurile rele sint bune ca ne da posibilitate sa vedem ce-ar fi nevoe de schimbat ca sa crestem in viitor...In schimb dezbateri trebue sa fie si sigur argumentate....in viitor cei care vor unirea o sa caute diferite feluri de a o infaptui,iar ce ce nu vor sa se uneasca (noi) o sa caute migloace sa n-o faca..." -
#207 sus 06 aprilie 2013 | 8:16 #2125
"In nici un caz limba latina nu a inlocuit in mod "expres" si "fara urma" limba bastinasilor."La subiectul dat, socot ca chear trebue de ridicat documente(si ele sit multe) si sint ferm convins ca se poate...nu poti sa te pronunti absolut de spre ceva concret...trebue la lucru de pus pe cei care sint de vina de golurile intr-un domeniu s'au altul. -
#208 sus 06 aprilie 2013 | 8:10 #2123
"Ajuta foarte mult in aflarea ADEVARULUI - faptul de a fi predispus sa accepti orice fel de descoperire-sa nu ai raspunsuri preconcepute......"Am spus mai inainte ca trebue exagerat pina la o limita...sint de acord,dar tot odata nu poti sa nu faci concluzii din frica de a nu contrazice o idee veche pe baza carei se tine o idiologie oarecare(nu ma refer concret la ceva,poate fi ori si ce,comunism,fascism,rominism,moldovenism etc,pina la urma totul pe pamint este o idee care evolutioneaza treptata) ... -
#209 sus 06 aprilie 2013 | 8:05 Citeşte mai departe -
#210 sus 06 aprilie 2013 | 7:43 #2121
"Dar..........avem vederi comune in multe privinte ....."Tu si eu ambii aparam ce iubim ... nu poate fi ceva in total rau si absolut bun,intotdeauna este loc de mai bun...lucrurile rele sint bune ca ne da posibilitate sa vedem ce-ar fi nevoe de schimbat ca sa crestem in viitor...In schimb dezbateri trebue sa fie si sigur argumentate....in viitor cei care vor unirea o sa caute diferite feluri de a o infaptui,iar ce ce nu vor sa se uneasca (noi) o sa caute migloace sa n-o faca... -
#211 CalinRomania 02 aprilie 2013 | 22:23 Citeşte mai departe -
#212 CalinRomania 02 aprilie 2013 | 22:02 Citeşte mai departe -
#213 CalinRomania 02 aprilie 2013 | 21:55 #2119 Draga sus...."Chestea cu Moldova ca tara de ex ca se aminteste putin mai inainte de Dragos real determina doar un fapt-ca era...insa mai mult nimic si cred ca trebue de studiat ca sa gasim si sa nu speculam cu ori ce prilej nici voi,nici noi...pur simplu sa studiem ca sa aflam fara sa ne batem cap in cap...cu numele De Moldova ,iarasi aceias poveste..."
Sunt absolut de acord cu tine.......Ajuta foarte mult in aflarea ADEVARULUI - faptul de a fi predispus sa accepti orice fel de descoperire-sa nu ai raspunsuri preconcepute......
-
#214 CalinRomania 02 aprilie 2013 | 21:38 Citeşte mai departe -
#215 CalinRomania 02 aprilie 2013 | 21:17 #2120 Draga sus, citeam raspunsurile tale si imi venea sa rad si iar sa rad , nu de alta dar pot sa spun ca sunt de acord cu tine in multe-multe chestii...........Si eu , care sunt o fire mai critica , obisnuit sa ma "bat" cu careva , mi se pare tare ciudat sa spun...."Sunt de acord"...."Si aici sunt absolut de acord cu tine"....:)))))) ...........Deci trebuie sa gasesc ceva cu care sa ma "ciondanesc" cu tine ! :))))))))))) Glumesc ,desigur.
Dar..........avem vederi comune in multe privinte .....
-
#216 sus 30 martie 2013 | 13:03 Citeşte mai departe -
#217 sus 30 martie 2013 | 12:48 #2110
"Daca iti aduci aminte de discutia noastra legata de numele de "Moldova"- amandoi am mentionat IPOTEZELE noastre
mentionand"Chestea cu Moldova ca tara de ex ca se aminteste putin mai inainte de Dragos real determina doar un fapt-ca era...insa mai mult nimic si cred ca trebue de studiat ca sa gasim si sa nu speculam cu ori ce prilej nici voi,nici noi...pur simplu sa studiem ca sa aflam fara sa ne batem cap in cap...cu numele De Moldova ,iarasi aceias poveste... -
#218 sus 30 martie 2013 | 12:42 #2109 CalinRomania
"Si cel mai mare pericol este acela ca urmasii acestor stramosi ai nostri sa isi uite usor-usor identitatea lor etnica -limba , traditiile,istoria."Iata de ce-mi plac cei de la "Adevaruri Tulburatoare" ca se ocupa de faptul pe linga altele sa nu se uite limba ,traditiile si poate redescopera nu numai ce nu se stie,dar si ce s-a uitat recent... -
#219 sus 30 martie 2013 | 12:38 #2108 CalinRomaniaCred ca zambeai pentru ca ai auzit copii care vorbeau-recitau intr-un dialect al limbii pe care o vorbesti si tu din mosi-stramosi !Da,aistai motivul."incepi-usor usor sa recunosti cuvinte cunoscute tie "...erau fraze-ntregi...cuvintele preactic aceleas ,in unele locuri n-ajunge o litera ,in altele una era in plus...
-
#220 sus 30 martie 2013 | 12:30 #2107
"Este foarte probabil ca uneori sa ne referim la acelasi lucru - sa il vedem "cu aceiasi ochi" -dar prin modul nostru de exprimare"Tot ce-i posibil...