Grinăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi și Ciobanovca. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1164 de oameni. Satul Grinăuți a fost menționat documentar în anul 1870.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1 lzm00 05 iunie 2017 | 7:33 Citeşte mai departe -
#2 ioanic 29 iulie 2016 | 11:24 Citeşte mai departe -
#3 talpaiurii 04 iulie 2016 | 18:36 По сути термин Румынское государство было придумано Валахами с целью расширения территорий путем интриг и обещаний. Так что такого народа нет и страны тоже нет.Но она существует пока не встанет аналогичная ситуация и не потребуют земли обратно те у кого они взяты.Англия тому пример как из Империи веками и по сей день отрываются куски различными путями.Устоять Государство Молдовы сегодня это возможность объединить Её в будущем!!! -
#4 george79 27 aprilie 2016 | 13:30 Citeşte mai departe -
#5 nicoara 19 aprilie 2016 | 21:07 #1Sint de acord cu tine, am ironizat putin. Pur si simplu aceasta problema voi o puteti discuta mai calm, mai obiectiv iar noi sintem implicati in intrigile politicienilor si in afara de aceasta pentru noi nu toti romanii sint la fel, cei moldoveni sint "mai ai nostri" :-)
-
#6 george79 19 aprilie 2016 | 19:04 #1
Nu m-ar deranja o granita, nu m-ar deranja sa se schimbe numele tarii, nu m-ar deranja multe...insa întrebarea ta e retorica...
nu ceea ce avem in comun era in discutie (lucrul asta il am comun si cu bulgarii si cu ucrainenii si cu ungurii, cu toti vecinii si nu numai), ci ceea ce ne diferentiaza ma intriga...
daca tu zici ca unirea s-a facut...asa sa fie...
-
#7 nicoara 19 aprilie 2016 | 18:46 george79: Eu, ca roman, imi doresc unirea, indiferent de ceea ce ar aduce si indiferent de cum s-ar modifica nivelul de traiIn acest caz se poate spune ca unirea sa infaptuit, ce ne desparteste pe noi? Eu pot cind doresc sa vin la tine si tu la mine, adica avem acces la deplasare, informatie, cultura etc )) -
#8 george79 19 aprilie 2016 | 18:22 Citeşte mai departe -
#9 nicoara 19 aprilie 2016 | 15:18 george79: prea mult s-a ,,lucrat" la deznationalizarea populatiei ca sa se mai poata spera intr-o unire a tuturor romanilorNu George, aceasta este cresala cea mare, rusii multe porcarii au facut insa aici problema e alta. Roman in primul rind este natiune, aceasta natiune sa format fara noi si atunci cind sa format toti au fost la egal, au facut una si aceleasi iar acuma unii sunt romani iar altii ar trebui sa se dezica de ceia ce sunt, adica moldoveni si sa primeasca regulile altora, adica a romanilor. Doar nimeni nu-si incipue ca unirea va crea o alta tara, o alta natiune.Intrebarea principala este pentru ce? Unionistii nostri motiveaza ca vom trai mai bine, va fi regula, se vor respecta legile. De aici reese ca unionistii au intentii parazitare, doresc ca romanii sa le ridice nivelul de trai, numai ca au uitat sa intrebe - dar romanii doresc aceasta?P.S.De bastina sint din Drochia -
#10 george79 18 aprilie 2016 | 17:51 #2322
Sunt de acord...,,civilizatia" e ceva din ce in ce mai greu de definit in ziua de azi... -
#11 george79 18 aprilie 2016 | 17:48 Citeşte mai departe -
#12 nicoara 15 aprilie 2016 | 20:19 Citeşte mai departe -
#13 george79 15 aprilie 2016 | 15:10 Citeşte mai departe -
#14 nicoara 15 aprilie 2016 | 14:02 Citeşte mai departe -
#15 Sirius 14 aprilie 2016 | 16:02 NE BUCURAM CA AI PLECAT ...SA FII SANATOS SI SA STAI ACOLO UNDE ESTI CIT MAI MULT!!
-
#16 Sirius 14 aprilie 2016 | 16:01 Tu nici sa vorbesti nu stii in limba tarii... -
#17 Sirius 14 aprilie 2016 | 15:57 Suntem moldoveni oameni buni din moment ce locuim pe pamintul Moldovei..dar in ansamblu suntem romani!! Sa fie oare atit de greu acest lucru de inteles?! -
#18 nicoara 13 aprilie 2016 | 20:37 #1
Salut GeorgeAm incercat sa deschid o discutie noua: "moldovenii romani si moldovenii moldoveni"Daca administratorul o va accepta trecem acolo, cred ca avem ce discuta :-) -
#19 george79 04 aprilie 2016 | 10:12 #1
Salut Nicoara...poate postarea mea nu a fost precisa din pct de vedere al localizarii...sunt moldovean, insa nu din R Moldova...sper ca asta nu imi suspenda dreptul de a ma numi moldovean si nu ma include in ,,tagma cotropitoare" a lui ioanic :) Daca ai timp, da-mi cateva lamuriri despre subiectul asta...sunt constient ca nu am o imagine completa asupra schimbarilor ce au avut loc in partea dreapta a Moldovei in ultimul secol, si poate ma ajuti sa inteleg -
#20 nicoara 25 martie 2016 | 22:52 #4George, intrebarile tale imi par actuale,mi-ar fi interesant sa discut cu tine dar acum nu prea am timp, mai da pe aici.
Tu te identifici ca roman din R Moldova, corect am inteles?