Раковэц (Racovăţ) – село и коммуна района Сорока. Раковэц – единственное село в составе одноименной коммуны. Село расположено на расстоянии 17 км от города Сорока и 147 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 3770 человек. Первое документальное упоминание о селе Раковэц датировано 1646 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Uniunea Europeana, opinii pro/contra
Mi-am propus sa deschid acest topic ca sa putem dezbate, eventual cu vecinii romani care deja traiesc de ceva vreme un UE, beneficiile acestei uniuni sau evental partile ei negative. Merita sa intram in UE doar ca sa fim o alta piata de desfacere pentru shakalii vest-europeni sau totusi balanta poate inclina si in favoarea noastra? |
|
-
#1 lzm00 05 июня 2017 | 7:40 Читать далее -
#2 sus 10 июля 2012 | 10:38 ....sinteti limitat pinin romin...mai limitat decit un romin ii numa un romin...care uniune ...oare nu ii vorghesc di drepturile omului...oare restrictia pentru RM de libera circulare nu este o incalcare a dreptului international....sint moldovenii nisti fanat musulmani imblind cu dinamita n buzunar...a-u...omu distept ii distept sau din ue sa din alta borta...nu mai avet demnitate....poati tarai saraca,da iasti tara o avut multi...prsonalitati....nii in cot rosu verdi albastru cafeniu....faptele si numai....da la voi romini...vorba- nica treaba ....cuvinte multe care dupa o mititica analiza 100 li reduci la 3....ue ...smue...iluzie...da,tineto pintru voi...lumea in permanenta schimbare.... -
#3 Corinna 09 декабря 2011 | 9:28 Uite cum intra si Carpatii in UE! parerea mea este ca nu e bine ca Moldova s aintre in UE, ci sa ramana in CSI , ca rusii o sa ne dea noua lapte branza unt si oua! Si gaz, si tancuri si bataie, si ... limba rusa calimba de stat, ce ne pot da cei din UE? Euroi? HAi sa fim seriosi, moldoveanul (sau Moldo-rusul) e destept, cel mai destept de fapt de pe glob, de aceea el se adapteaza usor oriunde si la orice! -
#4 CalinRomania 15 сентября 2011 | 0:04 M-am bagat sa "studiez" un pic...se pare ca Varful Moldoveanu este pe locul al XVI-lea de-a dreptul ca inaltime in Muntii Carpati !!!....cel mai inalt fiind de 2655 metri altitudine:
Vârful Gerlachovský, 2655 m, în Slovacia - Munţii Tatra asa-copiat de la sursa : http://ro.wikipedia.org/wiki/Mun%C8%9Bii_Carpa%C8%9Bi
-
#5 CalinRomania 14 сентября 2011 | 23:59 Draga lvl#67............am gresit un "plic" este numit "Varful Moldovanu"....................
care oricum nu este corecta........http://moldovenii.md/intro/....................daca citesti un pic la ce se spune despre originile cuvantului Moldova sau Moldovean..........este in al doilea paragraf.......
-
#6 lvl100 14 сентября 2011 | 22:51 CalinRomania: atentionare-cand veti corecta Varful "Maldavanul"
Caline da si tu un link unde ii spun asa , ca asta mi-a scapat si e super tare faza
-
#7 CalinRomania 14 сентября 2011 | 20:44 Draga admin,....#64.......nu sunt de acord cu foarte multe lucruri spuse de voi pe acest site ........in legatura cu istoria, ( si o mica atentionare-cand veti corecta Varful "Maldavanul" cu varianta sa corecta-Varful Moldoveanu-cel mai inalt din Romania-nu din Carpati ? )....dar....sa dam Cezarului ce este al Cezarului.........va admir permisivitatea si dreptul la libera exprimare de pe acest forum.........
-
#8 razesu 14 сентября 2011 | 16:41 lvl100:
Stai linistit razesule cu vocabularul ala, nu intra in mocirla, ca te murdaresti si tu.
-individa nu intelege decit daca i se vorbeste pe limba lui.......... -
#9 admin 14 сентября 2011 | 16:08 MihaiP: Evident ca nu am cum sa verific cifra asta, dar situri cahttp://webdetail.org/www.moldovenii.md estimeaza traficul vostru la mult mai putin (sub 300 pageviews pe zi).
Site-uri de genul ista nu sînt prea "cinstite" la cifre :) Noi lucram cu Google Analytics :)
-
#10 lvl100 14 сентября 2011 | 14:50 andrei: Acum ca am stabilit ca esti si mincinos
As putea sa ma bag si eu cu citate. Dar sa ma apuc sa dau din clasicul in viata Andrei cu citate gen :" panarama sifilitica" as imputi prea tare forumul asta.
Lasa Andrei , nu fi impacientat, avem nevoie si de un reprezentant al culturii suburbane aici pe forum. Maldavanismul are nevoie de oameni ca tine.
-
#11 andrei 14 сентября 2011 | 14:19 Читать далее -
#12 lvl100 14 сентября 2011 | 14:02 andrei: mai ales cand ai spus ceva despre parintii mei.Eu n-am spus nimic de pariniti tai.Nu-i cunosc asa ca nu-mi permit sa vorbesc despre ei.
Eu m-am referit doar la rezultatul dragostei lor, pe care il cunosc mai mult decat as vrea s pnetru care saracii nu au nici o vina.
Lucru diferit de injuraturile tale ca la coada vacii.
-
#13 andrei 14 сентября 2011 | 13:49 Rromulanule vasilica, tu sti cel care a intrecut limita...mai ales cand ai spus ceva despre parintii mei. Ti-am raspuns cu aceeasi josnicie...adevarat, dar totusi tu esti cel care, ca si acum, a injurat primul.
Cat despre fanteziile homosexuale ale lui razeshu, este interesant ca unii oameni simt nevoia sa inventeze asa ceva, nu? Adica, spune mult despre caracterul si mai ales maturitatea unei persoane, nu-i asa NICIODATA SINGUR, 36 de ani? :-)
-
#14 lvl100 14 сентября 2011 | 13:10 andrei: ca de-obicei vine vasilica sa deturneze o discutie serioasa,
Roxolanule, iar ai de gand sa injuri 30 de posturi ca la usa cortului apoi sa se declare oripilat de nivelul discutiei. Ha ha ha , am deja un deja vu.
andrei:4uk4a inventeaza povesti pline de fantezii erotice cu homosexuali tiristi turci (fanteziile lui razeshu evident),
M-am uitat , n-am reusit sa deslusesc vreo asemenea fantezie.
Probabil ca imi lipseste "sensibiitatea"naturala a lui Andruska catre fanteziile homoerotice chiar si acolo unde nu exista.
andrei:n care tot tu m-ai injurat juma de noapte acu cateva luni
Si doar ti-am mai explicat ca injurat nu inseamna folosirea cuvintelor mai mari de 6 litere.
-
#15 andrei 14 сентября 2011 | 12:16 ca de-obicei vine vasilica sa deturneze o discutie serioasa, da, doar o zi ai lipsit si cum te-ai intors ti-ai reinceput discursul care contine doar katerinka de prost gust. poti linistit sa te iei de mana cu razeshul. Chiar amuzant, 4uk4a inventeaza povesti pline de fantezii erotice cu homosexuali tiristi turci (fanteziile lui razeshu evident), eu incerc sa nu raspund la provocari si sa imi apar punctul de vedere si tu tot pe mine ma gasesti vinovat ca arunc cu noroi? Asta in situatia in care tot tu m-ai injurat juma de noapte acu cateva luni...
cumva la voi in tzara sistemul de valori e atat de fucked up ca ipocrizia patologica e ridicata la rang de virtute?
-
#16 lvl100 14 сентября 2011 | 12:04 Doar o zi am lipsit si deja roxolanul de Andruska a mai umplut un topic cu mizerii si injuraturi
Stai linistit razesule cu vocabularul ala, nu intra in mocirla, ca te murdaresti si tu.
andrei:spqr, am mai zis, nu sunt economist...si am o incredere limitata in acesti indici economici
Singurul lucru logic de la Andruska. Daca nu stii nimic despre ei, e si normal sa n-ai incredere. Doar parintii ti-au spus sa nu vorbesti cu indicii necunoscuti pe strada.
-
#17 andrei 14 сентября 2011 | 10:09 da caline, dar pe americani ii doare la basca...ei au masina de tiparit dolari si nu ii intereseaza ca devalorizeaza moneda in care o gramada de alte tari isi tine rezervele.
Dar sunt in prnicipiu de-acord...incepe distractia..
cati dintre voi cred ca ne asteapta un razboi pe undeva la granita cu rusia, in urmatorii 5..hai 10 ani?
-
#18 CalinRomania 13 сентября 2011 | 22:03 Читать далее -
#19 SPQR 13 сентября 2011 | 21:25 #52 PIBul crescand se simte in timp si de obicei cu cat ai mai mult cu atat vrei mai mult. Personal sunt suparat ca nu am bani sa imi cumpar masina, un indian probabil este suparat ca nu are bani sa isi cumpere mancare, Calin din Italia imi imaginez ca e suparat ca nu are bani sa isi faca vacanta intr-un loc exotic. Toti suntem suparati si toti nu avem bani, doar ca nevoile devin altele. Moldova oricat va creste si standardele de viata vor fi din ce in ce mai ridicate populatia va fi tot nemultumita.
-
#20 razesu 13 сентября 2011 | 21:19 andrei:
fata de niste lupi in blana de oaie care se numesc fratii nostri,
-dupa ce maninci din resursele si munca romanilor mai ai si nesimtirea sa ne faci pe noi ipocriti...Doamne, ce logica de kgbist.....