Сэлкуца Ноуэ (Sălcuţa Nouă) – село в составе коммуны Кырнэцений Ной района Кэушень. Село расположено на расстоянии 25 км от города Кэушень и 68 км от муниципия Кишинев. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 359 человек. Село Сэлкуца Ноуэ было основано в 1930 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Uniunea Europeana, opinii pro/contra
Mi-am propus sa deschid acest topic ca sa putem dezbate, eventual cu vecinii romani care deja traiesc de ceva vreme un UE, beneficiile acestei uniuni sau evental partile ei negative. Merita sa intram in UE doar ca sa fim o alta piata de desfacere pentru shakalii vest-europeni sau totusi balanta poate inclina si in favoarea noastra? |
|
-
#41 forevermoldova 12 сентября 2011 | 23:13 andrei:
scopul citatului era sa demonstreze ceea ce se stie de mult...elitele care studiaza in strainatate nu se mai intorc in romania. In mare parte din cauza acestui sentiment, exprimat atat de frumos de Cioran. Asta era un raspuns al meu la argumentul lui spqr ca e bine sa fim in uniunea europeana ca ni se educa elitele.
Olguta,da si ca veni vorba de teme puerile, ce legatura are asta cu aderarea RM la UE,ca elitele moldovenesti oricum pleaca si se stabilesc in Romania.. -
#42 andrei 12 сентября 2011 | 22:35 scopul citatului era sa demonstreze ceea ce se stie de mult...elitele care studiaza in strainatate nu se mai intorc in romania. In mare parte din cauza acestui sentiment, exprimat atat de frumos de Cioran. Asta era un raspuns al meu la argumentul lui spqr ca e bine sa fim in uniunea europeana ca ni se educa elitele.
Nu stiu daca sa iti mai raspund ceva in legatura cu comentariile tale puerile la adresa mea...m-am uitat pe profilul tau, scrie ca ai aproape 36 de ani iar la nume ai postat "NICIODATA SINGUR" si vad ca ai fantezii cu tiristi turci. Raspunde-mi doar la o singura intrebare. Inca mai locuiesti la mama ta?
-
#43 razesu 12 сентября 2011 | 22:20 andrei:
pt spqr, reciteste titlul topicului si nu il confunda cu celalalt scris de mine. Scopul acestui topic e de a DISCUTA daca e bine sau nu ca noi MOLDOVENII sa aderam la UE.
-Olguta,papusico, n-o mai fa tu pe militianul forumului ca tu ai deturnat discutia postind citate din Cioran.... -
#44 razesu 12 сентября 2011 | 22:03 #25
-cica era celebru printre tiristii turci...... -
#45 andrei 12 сентября 2011 | 22:03 ooo, razeshu s-a enervat si recurge la obscenitati
razeshule, puiule, asta esti, atata poti.
pt spqr, reciteste titlul topicului si nu il confunda cu celalalt scris de mine. Scopul acestui topic e de a DISCUTA daca e bine sau nu ca noi MOLDOVENII sa aderam la UE. Linkul postat de mine arata dupa parerea mea si cealalta fatza a monedei Euro...nu urmarea sa denigreze romania...pt a arata realitatile dezolante de la voi exista celalalt topic. Iar acolo ici nu-mi dau silinta...ca n-ai mai apuca sa scrieti unul daca mi-as propune sa postez toate nenorocirile de la voi. V-ash ingropa in propriile voastre fecale...altfel spus. Poate n-ati aflat dar sunteti ciuca mishtoului in europa...
-
#46 SPQR 12 сентября 2011 | 21:55 #26 Hai totusi sa discutam despre UE. Putem sa deschidem un topic cu aventurile lui andrei la bucuresti separat de acesta.
-
#47 razesu 12 сентября 2011 | 21:52 andrei:
eu iti arat ca Cioran era oarecum dezamagit de Romania...ca de altfel multi romani plecati "afara" si tu imi raspunzi ca era roman. Zi tu, nu e asta dovada de debilism? Iar tu te-ai obidit deja ca ti-am spus ca esti paralel...sensibilos mai esti
-tocmai asta e frustratule,scuza-ma Olguta, multi sintem dezamagiti de Romania dar asta nu inseamna sa scuip in mincare.... -
#48 SPQR 12 сентября 2011 | 21:51 #23 Nu vreau sa imi imaginez de unde stii asta :)). Posteaza o fotografie cu andrei dand din fund ca sa stim si noi o treaba.
-
#49 SPQR 12 сентября 2011 | 21:49 #22 Normal ca l-am citit.
Cand nu era criza se mai respectau angajamentele. Acelasi ziar noteaza acum un an ca salariile medii erau de 1200 RON
http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Salarii_mai_mari_cu_9-_pentru_angajatii_Nokia_din_Jucu_0_201580279.html
Concluzie: Cumparati telefonane Nokia produse in Romania ca nu mai au astia comenzi! Eu am un 2700 classic, sper sa fie facut la Jucu...
-
#50 razesu 12 сентября 2011 | 21:49 SPQR:
Citatul ala dn Cioran nu are nicio treaba cu scopurile lui andrei, de denigrare a unei tari vai mama ei. Cine stie ce a scris Cioran intelege citatatul.
-de unde sa stie frustratul ce contine opera lui Cioran cind el nu a facut alceva decit sa frecventeze lumea promiscua a Bucurestiului fiind cunoscut sub pseudonimul Olga si ajungind o mica vedeta la moda in anumite cercuri masculine din Bucuresti.......se pare ca era celebru pentru o anumita miscare a partii dorsale.... -
#51 andrei 12 сентября 2011 | 21:40 4uk4a, eu iti arat ca Cioran era oarecum dezamagit de Romania...ca de altfel multi romani plecati "afara" si tu imi raspunzi ca era roman. Zi tu, nu e asta dovada de debilism? Iar tu te-ai obidit deja ca ti-am spus ca esti paralel...sensibilos mai esti
E bine ca Nokia plateste taxe, asta ar fi culmea, sa nu plateasca nimic. Dar n-ar fi rau sa plateasca si muncitorii...n-ar fi rau sa se respecte legea cu privire la concediul de odihna si cel fara plata...ai citit macar articolul?
-
#52 SPQR 12 сентября 2011 | 21:37 #20 Grosul este in Finlanda in buzunarele celor care detin Nokia. De banii pe care ii castiga Nokia vanzand telefoanele produse la noi nu profita finlandezii de zi cu zi....asta daca nu au un primar care sa le faca si lor o fantana doua pe la Tampere...
-
#53 razesu 12 сентября 2011 | 21:33 SPQR:
De acord dar Nokia plateste si Romaniei, ca doar nu exploateaza clujenii asa de florile marului. Nokia plateste impozite, taxe, asigurarile medicale angajatilor, avize si ce mai cere Guvernul ca multinationalele sa plateasca
-aia sunt firimituri......grosul este in Finlanda.... -
#54 SPQR 12 сентября 2011 | 21:32 #17 Citatul ala dn Cioran nu are nicio treaba cu scopurile lui andrei, de denigrare a unei tari vai mama ei. Cine stie ce a scris Cioran intelege citatatul. Rad cand ma gandesc cat de efemeri suntem fata de Cioran si ii punem in discutie ce a scris. Astept un cocalar sa intre sa zica "Da' cine e ma Cioran asta si de ce e el aşea de suparat pe Românica?"
-
#55 SPQR 12 сентября 2011 | 21:27 #15 De acord dar Nokia plateste si Romaniei, ca doar nu exploateaza clujenii asa de florile marului. Nokia plateste impozite, taxe, asigurarile medicale angajatilor, avize si ce mai cere Guvernul ca multinationalele sa plateasca
http://www.financiarul.com/articol_13769/nokia-va-plati-la-jucu-taxe-si-impozite-de-12-milioane-de-lei.html
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/primaria-jucu-a-incasat-27-milioane-de-lei-de-la-nokia-120154.html
Primarul de la Jucu era fericit in 2009 ca din banii adusi la bugetul local a reparat niste drumuri si a bagat apa in niste catune din jur.... mai are totusi pana isi cumpara iaht sa se plimbe pe Somes.
-
#56 razesu 12 сентября 2011 | 21:20 #14
-ai aruncat un citat din Cioran fara ca macar sa citesti un rind din opera lui......si ai pretentia ca ai descoperit miezul din dodoasca...... -
#57 razesu 12 сентября 2011 | 21:18 andrei:
razeshule, ca de-obicei esti paralel cu ceea ce se discuta..
-tot badanar de Ferentari ai ramas...... -
#58 razesu 12 сентября 2011 | 21:17 SPQR:
Cand tu zici ca Finlanda se imbogateste de pe urma Romaniei exploatand pe clujeni la Jucu defapt o mana de finlandezi grasi se imbogatesc, cetateanul finlandez simplu se uita pe geam la noul iaht al maharului respectiv.
-da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine, Nokia plateste impozit pe profit in Finlanda.... -
#59 andrei 12 сентября 2011 | 21:15 razeshule, ca de-obicei esti paralel cu ceea ce se discuta..
spqr, daca ai prieteni in multinationale intreaba-i cum se simt sa fie umiliti de project manageri care vin in romania sa lucreze pe 10000 de euro, aceeiasi care la ei in tzara sunt nulitati.
Dar cu petrolul, gazul, lemnul, cimentul, otelul, aurul...cum ramane? mittal Steel, EoN Gas sau Ruhrgas, Gabriel Resources. V-ati vandut pe 2 kopeici obosite...bine, elitele romanesti deja au inceput sa se dezvolte in occident...pacat ca cum apuca radacini acolo, sunt subit repatriati de autoritatile gazda...of of of
-
#60 SPQR 12 сентября 2011 | 21:05 Читать далее