Катранык (Catranîc) – село и административный центр коммуны района Фэлешть. Катранык – единственное село в составе одноименной коммуны. Село расположено на расстоянии 36 км от города Фэлешть и 130 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 1397 человек. Первое документальное упоминание о селе Катранык датировано 1617 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Uniunea Europeana, opinii pro/contra
Mi-am propus sa deschid acest topic ca sa putem dezbate, eventual cu vecinii romani care deja traiesc de ceva vreme un UE, beneficiile acestei uniuni sau evental partile ei negative. Merita sa intram in UE doar ca sa fim o alta piata de desfacere pentru shakalii vest-europeni sau totusi balanta poate inclina si in favoarea noastra? |
|
-
#21 andrei 13 сентября 2011 | 21:14 spqr, am mai zis, nu sunt economist...si am o incredere limitata in acesti indici economici. Sunt alte tzari cu pib de 100 de ori mai mare dar care sunt in pragul falimentului...si oamenii se bat pe strazi cu politia...iar daca intr-adevar tzara e mai bogata, oamenii de ce sunt inca la fel de saraci?
Alte tzari cu crestere economica fabuloasa sunt india, brazilia, rusia, china...si cred ca stim cu totii cum traieste "norodul" pe-acolo.
-
#22 razesu 13 сентября 2011 | 21:10 -aventurile Olgutei in Bucuresti......http://www.youtube.com/watch?v=K_BsqRqQaJ0
-
#23 razesu 13 сентября 2011 | 21:03 andrei:
In rest imi place sa cred ca am ajuns unde sunt prin propriile mele puteri, nu datorita contribuabililor romani
-eu stiu ca ai o parere foarte buna despre tine...dar realiatea este cu totul alta papusica.... -
#24 SPQR 13 сентября 2011 | 21:02 Читать далее -
#25 razesu 13 сентября 2011 | 20:57 #45
-Olguta, lasa gargara ieftina cu bunei ,daca nu era statul roman sa iti ofere o sansa in mizerabila ta viata erai si acum la curu vacii lui bunelu... -
#26 andrei 13 сентября 2011 | 20:45 spqr, nu e chiar asa de simplu...suntem inca in csi si inca avem importante relatii economice cu rusia. nu sunt mare expert in economia moldoveneasca, exporturile in FR etc...dar trebuie sa ii luam si pe ei si pe ucrainieni in considerare. nu trebuie privita chestiunea de pe pozitii revansioniste (sa le aratam degetul mijlociu rusilor) ci constructiv...relatia cu transnistria trebuie rezolvata cu diplomatie si trebuie ajuns la un numitor comun...iar in ceea ce proveste ue, trebuie o simpla analiza, ce avem de castigat, ce avem de pierdut. (exporturi in rusia, preturi la gaze...etc)
-
#27 SPQR 13 сентября 2011 | 20:30 romania da cetatenie la foc continuu, moldovenii o iau nu din patriotism ci din interes...dreptul la libera circulatie in UE...
Si din exact acelasi motiv pragmatic veti opta pentru o eventuala integrare in UE. Ce poate fi mai frumos decat un deget mijlociu aratat inspre Est prin politica de frontiera comuna? Poate asa va rezolvati si voi problema cu Transnistria si trimiteti armata 14-a la origini.
-
#28 andrei 13 сентября 2011 | 20:22 Читать далее -
#29 razesu 13 сентября 2011 | 19:39 Читать далее -
#30 andrei 13 сентября 2011 | 19:04 4uk4a, pustiule, te-a deranjat ca ti-am pus porecla asta? Atat de tare incat te-ai simtzit obligat sa nascocesti povesti despre mine inspirate probabil din propriile tale fantezii homosexuale? In schimb ti-au scapat ironiile adresate de userii romani ideii de moldovenism, natiei, poporului si limbii moldovenesti care nu ma jignesc numai pe mine, dar intreg poporul meu. Mi-aduc aminte chiar de o chestie spusa de tine...ceva de genul "haideti, mai bine recunoasteti ca sunteti romani...."..nu mai spune... Nu mai zic ca de la inceput am fost atacat de userii romani, probabil din frustrare si din lipsa de argumente....dar nu-i nimic, 4uk4a, eu te inteleg, ai crezut ca daca arunci cu ceva rahat in mine, o sa creada lumea despre tine ca esti altceva decat un lache flaushat...dar te-ai inselat, rahatul obscen aruncat de tine nu ma atinge cu nimic, in schimb pe tine te descalifica.
-
#31 MihaiP 13 сентября 2011 | 15:52 admin: Întrări sînt peste 6000 unicale pe zi. Dar, cu părere de rău, nu doresc să participe la discuţiile forumului. Doar citesc :) Sperăm, că cu timpul se vor alătura
Evident ca nu am cum sa verific cifra asta, dar situri ca http://webdetail.org/www.moldovenii.md estimeaza traficul vostru la mult mai putin (sub 300 pageviews pe zi).
-
#32 razesu 13 сентября 2011 | 15:07 andrei:
@razeshu nu am cum sa ma supar pe copiii cu retard mental de 36 de ani...ca tu arunci cu rahat in mine arata doar un singur lucru, nivelul la care te gasesti. E de fapt chiar foarte trist...bineinteles pentru tine... :-) Ia lectii de la ceilalti romani de pe forum, ei au macar ironii mai finutze...tu insa... aa, si chiar daca iti faci conturi multiple tot retardat ramai.. #37SPQR
-eu zic sa faci o recapitulare a obscenitatilor de pe acest forum...cred ca conduci detasat...te superi cind ti se raspunde cu aceeasi moneda?.....Olguta....revizueste-ti atitudinea si poate mai stam de vorba...frustratule....cine a fost primul care a etichetat cu porecle partenerii de discutii?...nu cumva userul andrei?te superi cind ai fost citit?SORRY...dar tu ai ai coborit nivelul discutiei...Mustafa inca suspina dupa tine.... -
#33 admin 13 сентября 2011 | 14:17 Întrări sînt peste 6000 unicale pe zi. Dar, cu părere de rău, nu doresc să participe la discuţiile forumului. Doar citesc :) Sperăm, că cu timpul se vor alătura
-
#34 SPQR 13 сентября 2011 | 12:54 Am inteles sa traiti dom'le admin!
Daca aveti cifrele despre care spuneam mai sus puteti sa le faceti publice? Sunt sigur ca toata lumea de aici este interesata de ele.
Va salut.
-
#35 admin 13 сентября 2011 | 12:39 Stimati useri ai forum-ului va aducem la cunostinta ca regulile forum-ului trebuiesc respectate!!! -
#36 SPQR 13 сентября 2011 | 12:23 Tema asta a fost interesanta pana la balacareala, macar sa faceti un topic separat unde sa ne injuram si noi frumos.
Revenind la tema, argumentele pro/contra UE ar trebui sa incline balanta nehotaratilor din Moldova cu privire la subiectul acesta, nu? Cei care sunt pro-UE nu isi vor schimba opinia citind topicul si nici cei anti-UE nu vor adera la valorile europene citind ce scriu eu legat de apeluri ieftine si calatorii mai usoare. Tinta ar fi moldovenii care nu si-au facut inca o parere despre cu ce se mananca UE si daca se merita sa votezi DA la referendumul preaderare.
Durerea mea e ca estimez ca nu prea intra pe acest forum moldovenii nehotarati acestia avand lucruri mai bune de facut. Tare as vrea sa stiu care este numarul accesarilor unice al acestui site (medie pe zi/luna). Pacat ca nu are un contuar cum au alte site-uri sau bloguri. Daca administratorii ar putea schimba ceva in acest sens le-as face cinste cu niste zaibar si praz.
-
#37 andrei 13 сентября 2011 | 10:20 @razeshu
nu am cum sa ma supar pe copiii cu retard mental de 36 de ani...ca tu arunci cu rahat in mine arata doar un singur lucru, nivelul la care te gasesti. E de fapt chiar foarte trist...bineinteles pentru tine... :-)
Ia lectii de la ceilalti romani de pe forum, ei au macar ironii mai finutze...tu insa...
aa, si chiar daca iti faci conturi multiple tot retardat ramai..
-
#38 CalinRomania 13 сентября 2011 | 0:47 Читать далее -
#39 razesu 12 сентября 2011 | 23:47 andrei:
Nu stiu daca sa iti mai raspund ceva in legatura cu comentariile tale puerile la adresa mea...
-te-ai suparat papusica,nu-ti place cind esti jignit.....invata ca atunci cind injuri vei fi injurat si cind vei fi capabil sa sustii o polemica pe un ton civilizat ti se va raspunde civilizat.....viata este dura papusel..... -
#40 razesu 12 сентября 2011 | 23:25 andrei:
Inca mai locuiesti la mama ta?
-spre deosebire de altii eu am fost in stare sa imi procur toate cele necesare unui trai decent acasa, fara sa fiu nevoit sa sclavagesc prin strainataturi....