Кышла (Cîşla) – село и административный центр коммуны района Теленешть. Кышла – единственное село в составе одноименной коммуны. Село расположено на расстоянии 12 км от города Теленешть и 102 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 845 человек. Первое документальное упоминание о селе Кышла датировано 1863 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Uniunea Europeana, opinii pro/contra
Mi-am propus sa deschid acest topic ca sa putem dezbate, eventual cu vecinii romani care deja traiesc de ceva vreme un UE, beneficiile acestei uniuni sau evental partile ei negative. Merita sa intram in UE doar ca sa fim o alta piata de desfacere pentru shakalii vest-europeni sau totusi balanta poate inclina si in favoarea noastra? |
|
-
#61 razesu 12 сентября 2011 | 20:57 andrei:
Ţara asta, România, e ceva de neînchipuit! Este eşecul permanent. Îmi imaginez că trebuie să fie destul de greu să trăieşti asta în România, dar şi în străinătate. Fiindcă nu poţi să nu urmăreşti evenimentele, în ciuda tuturor. Oamenii mă întreabă: Dar ce-i asta? Şi, în cele din urmă, de oboseală, le spun: Este eşecul permanent. Nu merită. Este ţara eşecului, este specialitatea românească." (Emil Cioran)
- totusi si Cioran a fost Roman........ -
#62 andrei 12 сентября 2011 | 20:48 vad ca ma vorbiti pe la spate, nu-i frumos...asa se face intre "frati"?
-
#63 andrei 12 сентября 2011 | 20:47 Читать далее -
#64 SPQR 12 сентября 2011 | 20:23 Ce vrei sa spui? Ca andrei nu reprezinta majoritatea opiniei publice din Moldova? Ca nu este un moldovean mediu statistic? Văăăăleu.... Iti aduc zaibarul maine....
-
#65 lvl100 12 сентября 2011 | 20:19 SPQR: "daca il conving pe andrei ca Uniunea noastra e mai tare decat a lor imi datorezi 10 RON" ;)
Eu in locul tau u m-as risca la pariuri de astea., de "convins" Andruska. Ca nu numai ca nu primesti 10 lei , dar ma si capatuiesc de la tine cu ceva damigene de zaiber, dupa ce pierzi pariul.
-
#66 SPQR 12 сентября 2011 | 20:04 Читать далее -
#67 lvl100 12 сентября 2011 | 19:54 andrei: ce vreau sa spun e ca nu e bine sa cadem direct in extaz, visand la uniunea europeana...trebuie atent analizate conditiile acestei combinatii.
1)Platitudini ridicate la rang de arta. De genul " ca sa te uzi trebuie sa intri in apa"
2)reactia mea e normala atata vreme cat UE pentru RM este o non-problema ( poate dupa 50 de ani va integrati sau nu, irelevant tinand cont de plaja de timp imensa si nici un caz problema de prezent)
Deci mai ramane varianta ca Andruska moare de grija rominilor si cum se descurca ei in UE. Ceea ce iar e jenant
-
#68 razesu 12 сентября 2011 | 19:43 -crudul adevar este ca o tara cu puterea de cumparare si dimensiunea pietei pe care o are RM nu are prea multe de spus intr-o eventuala negociere atit cu UE cit si cu alti jucatori de pe piata geopolitica si in special economica... -
#69 andrei 12 сентября 2011 | 19:29 Читать далее -
#70 lvl100 12 сентября 2011 | 18:09 SPQR: Ce ne facem insa cu restul populatiei RM? Care pentru un trai mai bun vor vota ca romanii 90% Da pentru aderare?
Ia sta asa ? Adica vrei sa spui ca RM o duce mai rau decat Romania ?
Pai eu dupa vaietele care le-a vazut pe forum al celot din RM "vai ce rau e in Rominia", "vai ce rau e in UE" etc , ajusesem sa cred ca RM asta e vreun fel de Belgie a estului.
Ca doar nu e nimeni deajuns de penibil sa le planga altora mai bogati de mila.
Desi pe de alta parte, pe forumul asta.....
-
#71 SPQR 12 сентября 2011 | 12:55 Читать далее -
#72 andrei 12 сентября 2011 | 11:58 Spre exemplu, uitati-va la fabrica nokia de la jucu. La inceput perceputa ca un "rai", o oportunitate pt oameni de a lucra intr-un concern international, cu salarii decente, realitatea arata cu totul altfel:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-raiul-nokia-se-alege-praful-exploatare-ca-n-lumea-a-treia-945172.html
Oare "granzii" uniunii europene au nevoie de alte tzari mai mici pt a se folosi de forta de munca ieftina, nesindicalizata...sclavagism modern? Sau pentru a explora si resursele naturale, nu doar cele umane? Care e avantajul tzarilor mici din UE? Dreptul de a lucra pe maruntzish la "stapani" in timp ce ei incaseaza profiturile?