Паркань (Parcani) — село в районе Шолдэнешть. Это единственный населенный пункт в составе одноименной коммуны. Село расположено в 4 км от города Шолдэнешть и 120 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в селе проживают 769 человек. Первое упоминание о Парканах датируется 1560 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#121 Dracula 20 сентября 2011 | 14:37 #275Acest sait proect are o vadita nuanta proRusa.Nu falsificati istoria domnilor (oboroteni)Puneti semnatura cui apartin actste tecste de doctorat.
-
#122 lvl100 20 сентября 2011 | 8:59 promoldova: Sunt in Moldova portale informationale in limba rusa unde se discuta diferite probleme inclusiv si istorice in mod civilizat
Ava.md si gagauzyeri.by.hu temple ale culturii si obiectivismului.
promoldova:care nu au fost invatati la timpul sau ce inseamna participarea la un forum
Participarea la un forum e totul despre cum sa iti exprimi parerile tale originale si apoi sa ti le comentezi.
Nu sa dai copy-paste la 1 text de un km, apoi sa uiti de imediat de el si sa incepi sa te plangi ca lumea e dusmanoasa si rea. Fara nici o legatura cu anteriorul copy-paste.
-
#123 CalinRomania 20 сентября 2011 | 2:41 Читать далее -
#124 promoldova 20 сентября 2011 | 0:36 Читать далее -
#125 lvl100 19 сентября 2011 | 22:45 CalinRomania: .Legat de acest fapt,draga promoldova imi poti spune de unde ai luat acest studiu ?
Acest "studiu" este disponibil intr-un mediu foarte "select". 90% din posibilitatea de a fi vazut online se refera la : ava.md (trompeta romanofoba, publicatie "moldoveneasca" exclusiv in rusa ) ; rusyn.md ( rutenii lui promoldova) si gagauziyeri,by.ru ( no comment lol )
CalinRomania:.nu de alta ,dar vad de ce acuza pe romani......uitand totusi sa se vada pe ei insusi inainte.
Adica exact acele tipuri de reviste care proslavesc acest loc minunat Rusia ( cladit pe imperialism, calcat pe creierii mongolilor, tatarilor si inca a catorva zeci de etnii obligate militar sa faca parte din imperiu) dar se declara:
oripilati, ingroziti,terorizati, dati peste cap, ramasi fara voce, de acest lucru clar diavolesc , inuman, satanic si unic in istorie : adica trei regiuni istorice, care vorbesc aceeasi limba, au aproximativ aceleasi obiceiuri se aduna impreuna sa formeze o tara.
-
#126 CalinRomania 19 сентября 2011 | 20:21 Draga lvl100,..#274..................ridic si eu mainile in aer si ma predau ! :)))))
Adevarul este ca si eu de exemplu am copiat inclusiv studiul facut de mar............iar acum,promoldova a mentionat clar ca este un studiu copiat si nu elaborat de el insusi....................Legat de acest fapt,draga promoldova imi poti spune de unde ai luat acest studiu ? Nu de alta dar sunt tare curios sa "vizitez" si eu locul respectiv,binenteles daca nu o fi totul in limba rusa....:)))))))) Iar daca este asa........ma gandesc si iar ma gandesc si spun :"Mai sa fie da ce bagaciosi mai sunt rusii acestia in treburile romanilor..........nu de alta ,dar vad de ce acuza pe romani......uitand totusi sa se vada pe ei insusi inainte.Vorba proverbului:Vezi paiul din ochiul vecinului dar nu vezi barna din ochiul tau ! :))))))))))) "
-
#127 lvl100 19 сентября 2011 | 18:17 promoldova: Despre romanism de la un forumist. Nu am avut timp sa traduc aceasta analiza.
Generatia copy-paste ataca din nou. Omule , tu ai macar o singura idee personala in capusorul ala al tau.
Tu ai auzit vreodata de sinteza ? Citeste apoi spune-ti propriile tale idei si hai sa discutam.
Unde naiba ajungem daca toti s-ar comporta ca roboteii de forum. Absolut nici un cuvant original, dam numai copy paste ? Eu ce ar trebuii sa raspund, cu un copy paste de pe commenturile YouTube ? Chiar ca ar fi ca la scoala de "speciali"....
-
#128 andrei 19 сентября 2011 | 17:30 stai sa inteleg, te referi la cat de analfabetizat e tineretul romanesc azi, incat sa asculte asa o mizerie? mdap, de-acord
-
#129 robert 19 сентября 2011 | 13:56 SITUATIA noastra in versuri -
#130 CalinRomania 18 сентября 2011 | 23:01 Читать далее -
#131 CalinRomania 18 сентября 2011 | 22:47 Читать далее -
#132 CalinRomania 18 сентября 2011 | 22:18 Читать далее -
#133 CalinRomania 18 сентября 2011 | 22:04 Vad ca s-a scris de doua ori.......nu aceasta era intentia mea, dar fie ! :)))))
-
#134 CalinRomania 18 сентября 2011 | 22:00 Ma tot uit si spun : "Mai sa fie!" Ce nenorociti romanii acestia ! Si astazi mi se par la fel ca proportie in teritoriile amintite !!! Bucovina astazi (Judetul Suceava plus Regiunea Cernauti ) oare tot astfel de proportie de 85,33% de romani moldoveni are ca inainte de ruptura din sanul Principatului Moldova de la 1775 ???? Ma indoiesc........ Dar oare ceea ce in 1817 era Basarabia-provincie ruseasca ??? Si sa nu uitam ca in calcul aveam si Buceagul care astazi este tot la ucrainieni (zona Cetatea Alba,Izmail,Reni)..................................
Daca luam astazi in calcul proportia populatiei pe teritoriul amintit sa fie el oare tot de 86%
ca in 1817 la 5 ani de la ruptura acestui teritoriu tot de la bietul Principat al Moldovei.......
Permite-mi sa ma indoiesc din nou........
-
#135 CalinRomania 18 сентября 2011 | 22:00 Ma tot uit si spun : "Mai sa fie!" Ce nenorociti romanii acestia ! Si astazi mi se par la fel ca proportie in teritoriile amintite !!! Bucovina astazi (Judetul Suceava plus Regiunea Cernauti ) oare tot astfel de proportie de 85,33% de romani moldoveni are ca inainte de ruptura din sanul Principatului Moldova de la 1775 ???? Ma indoiesc........ Dar oare ceea ce in 1817 era Basarabia-provincie ruseasca ??? Si sa nu uitam ca in calcul aveam si Buceagul care astazi este tot la ucrainieni (zona Cetatea Alba,Izmail,Reni)..................................
Daca luam astazi in calcul proportia populatiei pe teritoriul amintit sa fie el oare tot de 86%
ca in 1817 la 5 ani de la ruptura acestui teritoriu tot de la bietul Principat al Moldovei.......
Permite-mi sa ma indoiesc din nou........
-
#136 CalinRomania 18 сентября 2011 | 21:51 Читать далее -
#137 CalinRomania 18 сентября 2011 | 21:44 Si,cu toate acestea ,.........citim mai inainte ca......"În timpul administrării habsburgice, toţi birocraţii erau obligaţi să înveţe limba română; în 1793 s-a introdus învăţământul obligatoriu în limbile germană şi română, iar în 1875 s-a înfiinţat "Universitatea Franz Josef" la Cernăuţi.[2]
-
#138 CalinRomania 18 сентября 2011 | 21:42 Draga promoldova, sunt tare ,tare curios sa vad traducerea in limba romana a acestui text. De asemenea sunt tare,tare curios sa vad daca acest comentariu pomeneste de proportia populatiei autohtone moldo/romanesti in momentul anexarii Bucovinei la 1775 de catre Imperiul Habsburgic .Iata ce schimbari radicale au loc intre 1775 si .......1910 !!!
Sursa :http://ro.wikipedia.org/wiki/Bucovina....................................................
"Recensământul din 1776 a reliefat faptul că Bucovina era slab populată, numărul de locuitori fiind de circa 70.000, dintre care 85,33% români, 10,66% slavi şi 4% alţii.
Conform recensământului din 1910, populaţia Bucovinei era 800.198 locuitori, dintre care 38,88% ruteni, 34,38% români, 21,24% germani, 12,86% evrei, 4,55% polonezi, 1,31% maghiari, 0,12% alţii.[3] În 1918 a devenit una din regiunile dezvoltate ale Regatului Român.[4]
-
#139 promoldova 18 сентября 2011 | 18:59 Читать далее -
#140 andrei 15 сентября 2011 | 20:41 ...gena slava... :-)