Похоарна (Pohoarna) — село в районе Шолдэнешть. Это единственный населенный пункт в составе одноименной коммуны. Село расположено в 29 км от города Шолдэнешть и 95 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в селе проживают 2002 человека. Первое упоминание о Похоарне датируется 1527 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#81 SPQR 23 сентября 2011 | 23:18 Foarte interesanta intrebare.
Eu, in simplitatea mea, as traduce ocupatie ca acea actiune de preluare a atributiilor administrativ-teritoriale/politice/culturale intreprisa de un stat asupra unui teritoriu a carei populatie (majoritate) nu recunoaste tutela respectivului stat.
Definitia aceasta se potriveste Palestinei. De Tibet nu stiu ca nu ma lasa China sa stiu.
Transnistria nu considera ca Moldova "ocupa" acea zona?
Desi nu prea avem date din perioada interbelica nu cred ca administratia romaneasca a fost perceputa ca o "ocupatie" de majoritatea populatiei. Pacat ca si-au batut joc de acea zona politicienii nostri de atunci. Pentru angajatii in sistemul de stat pedeapsa era sa iti dea un loc de munca in Basarabia.
-
#82 CalinRomania 23 сентября 2011 | 22:59 Читать далее -
#83 CalinRomania 23 сентября 2011 | 22:49 Читать далее -
#84 andrei 23 сентября 2011 | 22:43 mersi pentru apreciere, in mare sunt de-acord, mai ales cu pct 2...probabil stii si de unitatea lui Dirlewanger, cunoscuta pentru sadismul ei. Dovada ca politica se muleaza dupa interese si nu invers.
eu raman insa la opinia mea ca regimul nazist il intrece ca atrocitate pe cel sovietic, iar statele unite ale americii intrec cccp/rusia ca imperialism. Poate sunt subiectiv, pt ca sunt nascut in cccp, dar, na...eu asa simt
Eu simpatizez cu palestinienii, initial, trebuiau create doua state, israel si palestina, dar a inceput razboiul si palestina nu a mai apucat sa se nasca. Evreii sunt puternic interesati sa mentzina starea conflictuala pentru ca cu cat mai mult timp trece, cu atat mai mult colonizeaza...Pe scurt, imi doresc un dialog inter doua state cu granitze clar trasate si membre ale ONU, Israel si Palestina. "Arbitrajul" ONU mi se pare un pas important spre pacea in Orientul Mijlociu.
-
#85 SPQR 23 сентября 2011 | 22:28 Читать далее -
#86 andrei 23 сентября 2011 | 22:06 Читать далее -
#87 lvl100 23 сентября 2011 | 21:53 Читать далее -
#88 razesu 23 сентября 2011 | 21:20 #286
my bad,trebuia sa-mi dau seama ca este individul cu "fantezii religioase".... -
#89 andrei 23 сентября 2011 | 20:25 Читать далее -
#90 SPQR 23 сентября 2011 | 19:05 #308 Am cam dat-o pe laturi fiind incalzit de un cercopitec de la sectiunea de istorie a acestui site. Tu fiind moldovenistul cu care am discutat de cele mai multe ori am vrut sa vad daca este doar opinia unui om cu probleme mentale sau este o caracteristica a tuturor moldovenistilor. Germania si Romania au facut prapad in Moldova in timpul razboiului, dar nici URSS nu s-a lasat mai prejos chiar pe timp de pace.
Nu inteleg de ce inca unii dupa desecretizarea documentelor URSS unde scrie negru pe alb deciziile criminale ale lui Stalin continua sa creada ca nu se poate pune semnul egal intre el si Hitler/Mussolini/Antonescu.
-
#91 andrei 23 сентября 2011 | 18:59 @admin, se pot introduce niste emoticonuri, in special ala care casca...ar fi f util acum, de exemplu
-
#92 lvl100 23 сентября 2011 | 17:59 SPQR stai usurel nu ai inteles. S-a mai discutat exact aceeasi problema, si cu acelasi logica halucinanta din partea lui Andruska.
Mai precis , se apucase el sa explice ca de, era de inteles ca rusii au spart Moldova, asta e cu imperiile , se ma intampla, a fost chiar conform legilor in vigoare,etc. E o chestie obisnuita ca sa-l citez pe el.
Iar apoi incepe sa dea niste exemple halucinante din punct de vedere logic :
andrei:poti sa incepi cu puterile vestice care au colonizat si subjugat continente intregi,
Adica cum am putea noi sa reprosam rusilor spargerea Moldovei atata vreme cat portughezii au omorat acum 400 de ani nusce nativi prin America de Sud?
Patriotism maldavan pe paine.
-
#93 andrei 23 сентября 2011 | 16:35 @spqr
nu prea inteleg ce are postul tau de-a face cu ce am zis eu, si anume ca dupa razboi, invingatorul isi impune conditiile asupra celui invins.
Si tot nu inteleg ce te astepti sa iti raspund...vrei sa comparam intre ele atrocitatile facute de diferitele regimuri si sisteme politice? Sau te astepti s-o fac pe avocatul uniunii sovietice?
Zi-mi ce vrei sa-ti zic ;-)
-
#94 SPQR 23 сентября 2011 | 14:47 Читать далее -
#95 andrei 23 сентября 2011 | 11:13 si totusi lvl , asa stau lucrurile...vrei sa protestezi, poti sa incepi cu puterile vestice care au colonizat si subjugat continente intregi, ia-te de turci care ne-au tinut sub papuc si pe noi si pe voi sute de ani. pe vremea aia asa stateau lucrurile, castigai un razboi si negociai pacea. Repet, si romania a profitat de chestia asta...
-
#96 lvl100 23 сентября 2011 | 10:57 andrei: Ai mai intrebat de ce rusii au rupt teritorii din moldova la 1812. Lucrurile stau in felul urmator...rusia a castigat razboiul cu turcii si a ocupat teritorii care ii erau vasale turciei. E o chestie obisnuita...
Mai scrisesem eu mai demult despre apologetismul pro-rusesc al lui Andruska.
Si cum daca Rusia ar trimite o racheta nucleara asupra Chisinaului, el tot cumva ar gasii o scuza gen: da e trist ce s-a intamplat, dar oricum aveau prea multe rachete, trebuiau sa mai scape de ele, stiti cat mai costa intretinerea unei astfel de rachete si e si criza acum...
La fel mai sus. Furtul de teritorii ale Moldovei istorice de catre rusi ? Aaaa ceva banal. Chestii obisnuite. Erau un imperiu si ei si doar cu asta se ocupa imperiile nu? Printre altele au spart Moldova in bucati. Ce e asa deosebit de trebuie sa ne lamentam acum? Chestii obisnuite -
#97 andrei 23 сентября 2011 | 9:58 Читать далее -
#98 CalinRomania 23 сентября 2011 | 2:15 Draga Roman.....tot #284..." Pe un picior de plai pe o gura de rai.... coborau la vale trei turme de mei, cu trei ciobanei... Unl Moldovean, unul Ungurean, si unul Vrincean.... Cel Vrincean cu cel Ungurean, se ghindira ca la apus de soare sal mi omoare pe cel Moldovian... (si asa si mai departe)"................................Tu esti geograf..........ia o harta administrativa a Romaniei si vezi ,asa,ca idee in care regiune se afla Vrancea.......Asta legat de Vrancean....... :))))))
-
#99 CalinRomania 23 сентября 2011 | 2:11 Читать далее -
#100 CalinRomania 23 сентября 2011 | 1:58 Читать далее