Кантемир (Cantemir) — город в Республике Молдова, административный центр Кантемирского района. Расположен на Южно-Молдавской возвышенности, в бассейне реки Прут, в 126 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, население города составляет 3872 человека. Значительная часть жителей Кантемира — работники консервной фабрики «Прут», созданной в 1967 году. Статус административной единицы Кантемир получил 6 апреля 1973 года.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#221 promoldova 11 сентября 2011 | 0:37
Ei sint cunoscuti oameni de stiinta, credeti cind ei au scris ceva ei nu au studiat diferite materiale legate de tema analizata de ei. Toate aceste lucruri sint foarte bine cunoscute si sint parte componenta a teoriei romaniste care a luat nastere in sec 16 in Transilvania si s-a raspindit prin sec 17-18 in Moldova si Valahia.Miron Costin considera ca stramosii nostri sint romani-e dreptul lui. Altii considera altfel dispunind cred ca de mai mult material istoric si arheologic decit cel ce era la dispozitie in sec 17, sa declari poti orice. Romii tot de la Roma se trag, dupa etnonim si cultura simbiotica romo-romina-putem sa tragem astfel de concluzii la prima vedere. Multi in lumea medievala se declarau descendenti de la Roma-concurenta era mare.
-
#222 lvl100 11 сентября 2011 | 0:25 promoldova: ar apa din puta e gustoasa?
Asa mai generatia pro, esti si tu sincer macar o singura data. Asta esti atata poti, asta ti-e nivelul. Limbaj de copil de 8 ani care incearca sa injure si el, si iese ceva stupid si simpatic in acelasi timp. Ia o bomboana de aici.
De ce a trebuit sa te prefaci ca ai fi altcineva nu stiu , ai pierdut si timpul tau si celorlalti degeaba.
Hai ca te las sa studiezi indeaproape gustosenia apei din puta. Sa ne spui la ce rezultat ai ajuns. Sau ce alte ocupatii de astea similar intelectuale mai ai tu.
-
#223 CalinRomania 10 сентября 2011 | 23:15 Читать далее -
#224 CalinRomania 10 сентября 2011 | 23:06 Это сообщение было удалено модератором! -
#225 promoldova 10 сентября 2011 | 23:05 #170
Noi toti luam de undeva informatii si eu nu am prezentat informatia ceea ca fiind a mea. Asa sa primit ca am ratat sa indic sursa.
-
#226 promoldova 10 сентября 2011 | 22:57 Это сообщение было удалено модератором! -
#227 SPQR 10 сентября 2011 | 22:22 #168 :))))))) genial
Daca as fi ban de Comrat as da jumate din imparatie (regatul gagauziei) si fata mea (fac eu una pana atunci) sa cumpar baza sportiva de la Tiraspol unde voi muta U Craiova. Dupa ce voi vopsi scaunele din galben in albastru, fiind un despot de nerefuzat, voi invita SL Benfica sa jucam din nou semifinala UEFA din aprilie '83.
In Gagauzia se vorbeste gagauza? As vrea sa invat limba supusilor mei, cum altfel sa dau ordinul "Vorbiti OLTENESTE!"
-
#228 CalinRomania 10 сентября 2011 | 22:19 Читать далее -
#229 CalinRomania 10 сентября 2011 | 22:03 Читать далее -
#230 CalinRomania 10 сентября 2011 | 22:00 Draga promoldova , #164, ca sa nu se mai ia nimeni de tine,mai corect cred ca ar fi sa anunti ca ai copiat si sa spui si de unde ai copiat.Nu este nimic rusinos.Si eu am "furat" studiul facut de mar,dar am anuntat "in gura mare" acest lucru.Si am spus si de unde provine "furtul" :)))).
Asa ca ,poate era mai bine,mai corect sa spui: Am preluat ceea ce spunea NixN la -
#231 CalinRomania 10 сентября 2011 | 21:55 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) -
#232 lvl100 10 сентября 2011 | 21:51 SPQR: eu ca oltean nu iau nimic :(
SPQR stai linistit ca o sa ai si tu partea ta. Desi sincer ne-ar fi placut sa iti dam si tie mai mult, dar deja s-au cam dat toate zonele de proprietate si influenta.
Dar a mai rams Gagauz Yeri une vei fi intronat ban de Comrat. O sa fie amuzant, o sa va jucati tot timpul acolo. Uite iti dau eu niste idei:
PAS 1 Tu le spui ca acum incolo vor trebuii sa invete sa vorbeasca limba romana. Astia or sa inceapa ca vampirii pusi in fata crucii , sa sa tavaleasca, sa planga, sa faca spume, sa isi arate gingiile. sa se topeasca de astea.
PAS 2 Ii lasi sa se perpeleasca asa 5 minute si dupa aia le spui ca ai glumit.
PAS 3 Ii lasi sa isi revina in fire , sa inceapa sa zambeasca ca dupa trecerea primejdiei, apoi le spui ca de fapt ai vorbit serios, vor trebuii sa invete lb. romana
PAS 4 se repeta PASII 1-3 de un numar indefinit de ori, pana te plictisesti, o sa mearga de fiecare data
-
#233 lvl100 10 сентября 2011 | 21:26 promoldova: COPY_PASTE
Ha ha , ce ziceam mai sus, de-abia acum am observat copy-paste asta mare chit China.
Mai generatia pro da tu chiar nu poti sa porti o discutie de capul tau.
Dar asta e cu generatia copy-paste. Citesti 2 pagini e aici si inca 2 e dincolo si esti tata lor, alfa si omega. Stii si istorie avarata,. si culturua si stiinta si toate
Iar daca iti creeaza cineva probleme ( si in 99% din cazuri iti va creea pentru ca in realitate nu stii pe ce lume traiesti) arunci repede copy-paste.
Gata ai rezolvat ca prin magie problema ! Nu trebuie sa mai gandesti, nu trebuie sa mai cercetezi nimic.
-
#234 SPQR 10 сентября 2011 | 21:15 Luptati ca sa intrati in istorie, daca il intoarceti pe promoldova si il faceti sa isi recunoasca greselile luati cate 10% din prada de cucerire a Rep Moldova. Restul de 80% bineinteles ca se va imparti egal doar muntenilor...... eu ca oltean nu iau nimic :(
-
#235 lvl100 10 сентября 2011 | 21:10 Читать далее -
#236 promoldova 10 сентября 2011 | 20:33 Читать далее -
#237 promoldova 10 сентября 2011 | 20:06 #160Nimeni nu a dat valahilor dreptul exclusiv la denumirea standartului comun literar la formarea caruia cu contributii majore au participat moldovenii.Cum noi putem sa furam asa ceva?Poate voi vorbiti moldoveneste? Sa vede ca aveti o manie ca va fura moldovenii marea cultura romineasca-bietii romini, va inteleg, ce rai sint moldovenii acestea.
-
#238 CalinRomania 10 сентября 2011 | 15:34 Читать далее -
#239 CalinRomania 10 сентября 2011 | 15:19 Читать далее -
#240 lvl100 10 сентября 2011 | 14:30 Читать далее
Mai putea sa spuna cineva ceva ?