Сатул Ноу (Satul Nou) – село и административный центр коммуны района Чимишлия. Сатул Ноу – единственное село в составе одноименной коммуны. Село расположено на расстоянии 25 км от города Чимишлия и 61 км от муниципия Кишинев. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 2201 человек. Первое документальное упоминание о селе Сатул Ноу датировано 1845 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Roman sau moldovan?
Propun sa scrie numai cuvintul roman sau numai cuvintul moldovan. Si as ruga numai pe cei din Republica Moldova sa scie. |
|
-
#161 razesu 02 июля 2011 | 14:15 #36
draga patriotule, ca moldovean din Bacau iti sugerez sa nu vii sa ma salvezi ,pastreaza-ti viata si energiile pentru cauze mai nobile...cum ar fi intemeierea unei familii si daca iti mai ramine timp la dispozitie putina educatie istorica, in rest esti amuzant ai un simt al umorului foarte dezvoltat...... -
#162 razesu 02 июля 2011 | 14:10 patriot88ify:
imi pare rau de moldovenii cei din partea cea de Prut ca au fost cuceriti de Romini shi au uitat de unde provin
am sa fa niste precizari pentru tine doar pentru a arata adevarul istoric asa cum a fost el ...Moldova de la vest de Prut s-a unit cu Muntenia formind Romania liber si din vointa proprie...Basarabia,Moldova de la est de Prut a fost incorporata Imperiului tarist prin forta fara sa fie intrebat nimeni doar printr-o intelegere intre Rusia si Imperiul Otoman...iti sugerez ca inainte sa m-ai faci astfel de afirmatii sa m-ai treci putin pe la biblioteca si sa lecturezi niste carti de istorie..... -
#163 patriot88ify 02 июля 2011 | 13:45 imi pare rau de moldovenii cei din partea cea de Prut ca au fost cuceriti de Romini shi au uitat de unde provin, care e limba lor si ce fel de tara mare shi frumoasa am avut cindva. Valahia intodeauna a vrut sa cucereasca Moldova shi pina acuma na putut dar cu parere de rau totushi jumatate de Moldova o apucat in ghiarile ei satanice shi spurcate, nu va faceti griji moldovenilor romanizati totul e trecator shi vom elibera din ghiarele lor noi sintem unica voastra nedejde
-
#164 SPQR 20 июня 2011 | 21:10 Sunt roman pentru ca m-am nascut in Romania!
Desi daca ma gandesc mai bine... m-am nascut in Oltenia.
Rectific: Sunt oltean pentru ca m-am nascut in Oltenia! Traiasca Oltenia si oltenii! Romanii atenteaza la Oltenia si ii fura resursele naturale si impiedica Universitatea Craiova sa ia titlul in Liga 1. Ii urasc pentru asta...
Desi daca ma gandesc mai bine... m-am nascut in Gorj
Rectific: Sunt gorjean pentru ca m-am nascut in Gorj! Traiasca Gorjul si gorjenii !
Oltenii atenteaza la Gorj si ii fura resursele naturale si le duc la Craiova! Ii urasc pentru asta...
Desi daca ma gandesc si mai bine...m-am nascut in Gorjul de Nord!
Rectific: Sunt nordgorjean pentru ca m-am nascut in jumatatea de nord a Gorjului. Traiasca Gorjul de Nord si nordgorjenii! Sudgorjenii sunt saraci si fura resursele din Gorjul de Nord si zic ca Brancusi ar fi de al lor. Ii urasc pentru asta...
-
#165 violeta 20 июня 2011 | 17:45 #33
corect. este o pozitie foarte simpla :)
-
#166 patriot88ify 18 июня 2011 | 2:48 moldovean voi fi in totdeauna nu importa in ce tara voi fi, da de altii dumnezeu are grija nu eu -
#167 violeta 15 июня 2011 | 12:52 #30
(TRAIASCA MOLDOVA SI OAMENII MOLDOVENI!!!!!!!!!!!!!!)
da altii? care nu sunt moldoveni?
-
#168 violeta 15 июня 2011 | 12:49 #29
(MOLDOVEAN! fiindca traiesc pe pamint moldovenesc)
dar daca ai sa traiesti in alta tara (cine stie?) nai sa mai fii moldovean?
-
#169 patriot88ify 14 июня 2011 | 22:17 TRAIASCA MOLDOVA SI OAMENII MOLDOVENI!!!!!!!!!!!!!!
-
#170 patriot88ify 14 июня 2011 | 22:16 MOLDOVEAN! fiindca traiesc pe pamint moldovenesc
MOLDOVEAN! fiindca ma-m nascut pe acest pamint
MOLDOVEAN! fiindca imi iubesc patria Moldova
-
#171 vados 14 июня 2011 | 14:19 Multumesc celora care raspund normal la intrebare. -
#172 FatFrumos 10 июня 2011 | 8:32 Moldovan (nu roman, basarabean ori moldovean). Dar tot una toti sintem fratii ;)
-
#173 admin 04 июня 2011 | 10:24 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!
-
#174 violeta 02 июня 2011 | 17:19 ooof, aceeasi intrebarea! carei importanta cine esti roman sau moldovan? ce o sa se schimbe in viata mea (ta) daca am sa aleg o varianta? Nimic :) Eu tot asa am sa lucrez, am sa am un hobby, am sa calatoresc, am sa ma indragostesc, am sa stau la un pahar de vin cu prieteni, deci am sa fiu fericita :) Si numai asta conteaza!
-
#175 calator 01 июня 2011 | 22:19 #22
spam -
#176 Gebeleizis 01 июня 2011 | 22:18 RUSINE !!!
ŞOCANT! Nu acceptăm intimidarea tinerilor moldoveni din România! -
#177 Gebeleizis 01 июня 2011 | 22:17 Vai si amar de capul asa numitei societati civile din Romania, tara UE, daca ataca niste copii care sunt vinoveti de faptul ca tin la tara lor - Moldova.
-
#178 ioanic 01 июня 2011 | 13:49 Mai clar ar fi daca zicem "moldovean roman" (din dreapta Prutului) si "moldovean ex-sovietic" sau "moldovean ex-basarbean" sau cel mai corect - "moldovean din R.Moldova" (din stânga Prutului). Nu sunt de acord sa fim numiți "basarabeni" din moment ce Basarabia ca Bageacul cela din timpul domnitorilor basarabi ai Munteniei, sau ca gubernie a Rusiei, sau ca provincie a României interbelice - nu mai exista. -
#179 alice 01 июня 2011 | 11:59 IN PRIMUL rand moldovean si dupa aceia Roman -
#180 andrei 31 мая 2011 | 23:25 #18 esti nascut la bacau, deci esti moldovean din romania, nu din rep moldova...citeste mai intai ce scrie sus. sub titlu si dup-aia posteaza.
mersi