Улмул Мик (Ulmul Mic) – село в коммуне Улму в составе административно-территориальных единиц Левобережья Днестра, Республика Молдова. Село расположено на расстоянии 28 км от города Рыбница и 113 км от муниципия Кишинев. По данным 2012 года, в селе проживало 78 человек. Село Улмул Мик было основано в начале XX века.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Roman sau moldovan?
Propun sa scrie numai cuvintul roman sau numai cuvintul moldovan. Si as ruga numai pe cei din Republica Moldova sa scie. |
|
-
#1 lzm00 05 июня 2017 | 7:40 Читать далее -
#2 sus 09 июля 2012 | 15:55 ....daca esti asa di moldovan undi ai vazut un moldovan adevarat....cear caracteriza un moldovan adevarat..... -
#3 DUMITRU78 25 декабря 2011 | 18:51 Pentru a diveni un MOLDOVAN ADEVARAT nu e de ajuns stampila.Asta e o stare sufletui.CRACIN FERICIT!!!!!!!!!
-
#4 CalinRomania 18 декабря 2011 | 21:45 Читать далее -
#5 CalinRomania 18 декабря 2011 | 21:36 Читать далее -
#6 CalinRomania 18 декабря 2011 | 21:23 Draga posol,nu neg,am pacatele mele,dar legat de ce scriu pe aici,sunt absolut sigur ca
in orice moment as fi cu inima cat se poate de curata in fata lui Dumnezeu.................
Scuza-ma dar atunci cand am incercat sa te intreb de aspectele religioase m-ai acuzat de intentii rele.Te-am lasat in pace pentru ca nu acestea erau intentiile mele.De ce oare crezi ca tu ai dreptul intodeauna sa acuzi fara sa poti fi acuzat ? Chiar crezi ca tu si doar tu cunosti adevarul absolut despre Bunul Dumnezeu ? De ce nu respecti si opiniile celorlalti ?
-
#7 posol 18 декабря 2011 | 18:20 #191 Да ту ну скри ын женерал... Йуда кынд а ынцелес пе чине а трэдат с,а дус ши с,а спынзурат...Ку кыт ць-ай вындут суфлетул сатаней??? Сау крезь кэ ешть чел май дештепт ши нимень ну ынцележе чине ыць плэтеште??? -
#8 CalinRomania 18 декабря 2011 | 16:02 Vor intelege ceea ce sunt.Offfff......scriu in limbaj de lemn :))))
-
#9 CalinRomania 18 декабря 2011 | 15:59 Читать далее -
#10 maricica 18 декабря 2011 | 0:17 #188http://filmedocumentare.com/golgota-basarabiei/ -
#11 Corinna 17 декабря 2011 | 21:54 CalinRomania: sa sti ca auzisem de acest film..."Golgota Basarabiei" dar nu imi gasisem timp sa il vizionez.Am facut-o astazi. Ce pot sa-ti spun decat faptul ca in timp ce vizionam filmul ma durea sufletul,ca mi se strangea inima ???Am facut si eu un Roman Fericit! Unicul se pare! -
#12 CalinRomania 17 декабря 2011 | 21:35 Читать далее -
#13 CalinRomania 17 декабря 2011 | 21:21 Sti,draga Corinna ,in timp ce ma uitam la acest documentar,la imaginile de epoca,faceam o analogie cu aceleasi imagini de propaganda ale nazistilor.......Aceeasi oameni fericiti si zambitori in cadrul mitingurilor,aceeasi imagine a idolilor.....Stalin de o parte ,Hitler de alta parte..........Lagarele de concentrare...........Trenurile de vite ca sa duca deportatii...........
dar mai ales......OAMENI UCISI CU SUTELE DE MII FARA SA FIE VINOVATI !!!........Copii sau batrani,femei sau barbati .............. Lipsa libertatii de exprimare,de opinie.................
Care era diferenta dintre comunisti si nazisti ? Da ! Intr-adevar ! Stalin a obtinut victoria in razboi...........Stalin a fost un Hitler victorios............Comunismul a fost un nazism care a castigat razboiul...........
-
#14 CalinRomania 17 декабря 2011 | 21:14 Draga Corinna #183...............sa sti ca auzisem de acest film..."Golgota Basarabiei" dar nu imi gasisem timp sa il vizionez.Am facut-o astazi. Ce pot sa-ti spun decat faptul ca in timp ce vizionam filmul ma durea sufletul,ca mi se strangea inima ??? Desi logica imi spune contrariul ,inima,vizionand acest film imi spune ca am gresit profund in 1940 lasand pe fratii de peste Prut in ghearele rusilor comunisti fara lupta.........................................
Este intr-adevar un film pe care nu doar orice moldovean TREBUIE sa il vizioneze.....CI SI ORICARE ALT ROMAN......ardelean,muntean,banatean,oltean....etc................................
PENTRU CA TRAGEDIA MOLDOVENILOR ESTE TRAGEDIA NOASTRA-A TUTUROR ROMANILOR.............
-
#15 CalinRomania 17 декабря 2011 | 21:09 ........Draga lvl100..........#182......:)))))))))))
Vezi tu,draga lvl100,pentru noi poate este mai simplu sa vedem lucrurile cum stau ele.Ma gandesc ca poate ,fara sa fi avut desigur nici o vina pentru aceasta ,Gebeleizis sa fi studiat
varianta "proruseasca" a unei parti din istoria poporului nostru si astfel si modul sau de a vedea anumite evenimente istorice sunt influentate mai mult sau mai putin de istoria invatata candva la scoala...........Cred ca de aici se trage si atitudinea unor frati de peste Prut de a-i sustine in vreun fel pe rusi iar pe noi ,cei de la vest de Prut sa ne acuze de "fascism,nazism" sau mai simplu de antirusism neintemeiat......................................
Binenteles ca este doar o idee a mea......
-
#16 Corinna 16 декабря 2011 | 20:22 Daca tot ati ajuns la Rusilor le pasa de ... poate e timpul sa discutam pe tema filmului: http://e-moldova.ablog.ro/2011-12-16/golgota-basarabiei.htmlCe parere aveti despre : Basarabia a devenit Sovioetica pe Vecie ... spus de Rusi si propaganda lor? -
#17 lvl100 16 декабря 2011 | 18:32 Gebeleizis: nu s-a extins pina la Siret deoarece acest lucru presupunea lichidarea unuii stat de pe harta politica
CalinRomania:Adica,vrei sa spui ca rusilor le pasa de autonomia Moldovei (pentru ca independenta Moldova a pierdut-o la 1541).....si au spus: Dupa ce am anexat zona Caucazului ,Siberiile,Alaska,Finlanda si Polonia ..........ei bine.....Moldova e mai cu mot decat toate celelalte e un fel de teritoriu sfant .....Hai sa-i luam numai partea dintre Nistru si Prut si sa lasam astfel sa supravietuiasca ceea ce va mai ramane din Principatul Moldovei ....?????..
Caline trebuie sa recunosti ca e un moment induiosator. Toti acesti ani am trait in eroare despre intentiile Rusiei. Si doar acum aflam de sensibilitatea si altruismul rusesc, care nu putea suporta durerea disparitiei unei tari.
E....cu adevarat emotionat. E ca si cum "Iarta-ma" si "Surprize, surprize" s-ar difuza amandoua in acelasi episod impreuna.
-
#18 CalinRomania 16 декабря 2011 | 0:06 Draga Gebeleizis....#168..."d. Moldova ca stat nu este lichidat desi este sub contol."........
Acesta ar fi un argument pentru care Rusia nu a anexat intreaga Moldova ??? Adica,vrei sa spui ca rusilor le pasa de autonomia Moldovei (pentru ca independenta Moldova a pierdut-o la 1541).....si au spus: Dupa ce am anexat zona Caucazului ,Siberiile,Alaska,Finlanda si Polonia ..........ei bine.....Moldova e mai cu mot decat toate celelalte e un fel de teritoriu sfant .....Hai sa-i luam numai partea dintre Nistru si Prut si sa lasam astfel sa supravietuiasca ceea ce va mai ramane din Principatul Moldovei ....?????...............
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
-
#19 CalinRomania 16 декабря 2011 | 0:00 Draga Gebeleizis....#168......imi explici atunci ,cu toata argumentatia ta ,DE CE RUSIA A INSISTAT INITIAL SA ANEXEZE TOATA VALAHIA SI MOLDOVA ????? Apoi,DE CE A INSISTAT
TOTUSI SA ANEXEZE MACAR MOLDOVA DINTRA NISTRU SI....ATENTIE ! ....SIRET ??????
Toate acestea in cadrul negocierilor de pace de la Bucuresti la 1812 ????
-
#20 CalinRomania 15 декабря 2011 | 23:52 Draga Corinna,#176......iti multumesc pentru apreciere,dar sincer ......ohoho cat mai am de studiat !!!! Multe multe !......Legat de mersul pe alt forum......unde mai este placerea "bataliei" de opinii ?