Кырнэцень (Cîrnăţeni) – село и административный центр коммуны района Кэушень. Кырнэцень – единственное село в составе одноименной коммуны. Село расположено на расстоянии 5 км от города Кэушень и 78 км от муниципия Кишинев. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 2834 человека. Первое документальное упоминание о селе Кырнэцень датировано 1651 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Roman sau moldovan?
Propun sa scrie numai cuvintul roman sau numai cuvintul moldovan. Si as ruga numai pe cei din Republica Moldova sa scie. |
|
-
#121 arssura92 30 сентября 2011 | 19:30 #75tu ori eţti prost, ori nu ai niciun pic de raţiune...mai rar ca tine, bv mă eşti capabil
-
#122 razesu 20 августа 2011 | 14:56 promoldova:
Eu vad ca voi sinteti foarte fericiti cu Basescu, cind oamenii adusi la disperare se arunca de pe balcoane in plenul parlamentului
-din punctul meu de vedere poate sa se arunce el de la balconul parlamentului, ar face un bine Romaniei... -
#123 razesu 20 августа 2011 | 14:54 promoldova:
Voi ati privatizat notiunea care era atribuita unui imperiu care a disparut in adincul veacurilor si va bateti in pumn in piept ca sunteti romani. Incerc sa gasesc logica in aceasta,dar pina ce nu se primeste. Incerci sa discuti in mod civilizat, dar deodata apare sovinizmul rominesc in actiune cu idei cu fiecare data cit mai stranii.
-de ce toti rutenii simt nevoia sa isi dea cu parerea despre poporul roman/moldovean...daca ai fi urmarit putin discutia de pe acest forum ai fi observat ca nici odata nu am afirmat ca etnic poporul roman/moldovean are vreo legatura cu romanii...cercetarile arata ca genetic romanii/moldovenii sint similari cu populatiile din spatiul nostru geografic....dar un lucru nu poate fi contestat romanii/moldovenii vorbesc o limba latina in sintaxa sa.... -
#124 razesu 20 августа 2011 | 14:48 promoldova:
Are tot aceeasi legatura, cum are Putin(fost presedinte al Rusiei) cu discutiile pe acest forum
-are foarte multa legatura.... -
#125 razesu 20 августа 2011 | 14:46 promoldova:
Ocupatia rusa 152 ani.=rusi?
aia a exista la voi nu in Moldova in care m-am nascut eu..... -
#126 razesu 20 августа 2011 | 14:45 promoldova:
Ocupatia romina 25 ani=romini? Ocupatia turceasca 338 ani=turci?
sincer chiar esti pe linga subiect,,,in anii aia de "ocupatie turcesca" a existat o administratie otomana in adevaratul sens al cuvintului pe teritoriul Moldovei pentru a putea face asemenea comparatii... -
#127 promoldova 20 августа 2011 | 13:39 Ocupatia romina 25 ani=romini?
Ocupatia turceasca 338 ani=turci?
-
#128 promoldova 20 августа 2011 | 13:13 Ocupatia romana 165 ani=romani
Ocupatia rusa 152 ani.=rusi? -
#129 promoldova 20 августа 2011 | 12:23 #69Are tot aceeasi legatura, cum are Putin(fost presedinte al Rusiei) cu discutiile pe acest forum. -
#130 lvl100 20 августа 2011 | 0:03 Читать далее -
#131 lvl100 19 августа 2011 | 23:54 promoldova: Voi ati privatizat notiunea care era atribuita unui imperiu care a disparut in adincul veacurilor si va bateti in pumn in piept ca sunteti romani.
Faza cu "privatizatul" e deja un banc bun, dar am sa ma limitez la o simpla observatie :
Deci , voi , care va considerati cu continutate e vreo 8000 de ani , cu cucuteni si alte pocnitori , si a-ti inventat cam tot ce e mai important in lume, inclusiv limba latinilor, etc etc
considerati
ca un alt popor care se considera doar o fosta provincie a unui imperiu de acum 2000 de ani , exagereaza.
Ei vedeti, asta e farmecul vostru...
-
#132 promoldova 19 августа 2011 | 22:34 #64 Eu vad ca voi sinteti foarte fericiti cu Basescu, cind oamenii adusi la disperare se arunca de pe balcoane in plenul parlamentului.
-
#133 promoldova 19 августа 2011 | 22:31 Voi ati privatizat notiunea care era atribuita unui imperiu care a disparut in adincul veacurilor si va bateti in pumn in piept ca sunteti romani. Incerc sa gasesc logica in aceasta,dar pina ce nu se primeste. Incerci sa discuti in mod civilizat, dar deodata apare sovinizmul rominesc in actiune cu idei cu fiecare data cit mai stranii.
-
#134 lvl100 19 августа 2011 | 18:16 promoldova: Voi cu ce va mindriti, cu aceea ca acest imperiu pe cele 14% ocupate din arealul dacic a nimicit majoritatea populatiei si 10000 de mii de daci au fost dusi la Roma in calitate de gladiatori ca sa distreze publicul roman?
Deci asta ar trebuii sa fie istoria "adevarata"? Alegem arbitrar faptele istorice, ori ne mandrim cu ele ori le stergem cu pasta corectoare pentru ca nu suna bine ?
Bine eu stiam ca voi asa ganditi, doar ca sunt putin surprins ca ati ajuns sa le spune-ti pe fata acest mod sinistru de a selecta istoria.
-
#135 razesu 19 августа 2011 | 15:07 promoldova:
Nu am sentimentul de ura, dar si p/u mindrie nu am motive. Voi cu ce va mindriti, cu aceea ca acest imperiu pe cele 14% ocupate din arealul dacic a nimicit majoritatea populatiei si 10000 de mii de daci au fost dusi la Roma in calitate de gladiatori ca sa distreze publicul roman? Am uneori senzatia ca unii si astazi nu au iesit din pesteri.#60
-dupa discurs imi dau seama ca esti din categoria celor care cred ca Putin a gasit doua amfore grecesti in Marea Neagra..esti publicul lui tinta......cum poti sa judeci faptele unor oameni care au trait acum 2000 de ani prin prisma valorilor morale din prezent?...asta spune multe despre pregatirea care o aveti....... -
#136 promoldova 19 августа 2011 | 13:21 #61 Despre simbioza rusinilor si volohilor, vorbeste autorul romin.
-
#137 promoldova 19 августа 2011 | 13:17 Nu am sentimentul de ura, dar si p/u mindrie nu am motive. Voi cu ce va mindriti, cu aceea ca acest imperiu pe cele 14% ocupate din arealul dacic a nimicit majoritatea populatiei si 10000 de mii de daci au fost dusi la Roma in calitate de gladiatori ca sa distreze publicul roman? Am uneori senzatia ca unii si astazi nu au iesit din pesteri.#60
-
#138 razesu 18 августа 2011 | 23:15 #58
si ca sa fie clar, aportul slav la formarea poporului roman/moldovean este importanta si are o contributie decisiva la formarea etnosului romanesc...... -
#139 razesu 18 августа 2011 | 23:09 promoldova:
Nimic altceva nu am asteptat sa aud de la un descendent al marelui popor roman.
-de curiozitate cind aia pe care ai urasti tu asa mult faceau istorie, rutenii tai iesisera din pesteri?
-
#140 promoldova 18 августа 2011 | 23:05 Nimic altceva nu am asteptat sa aud de la un descendent al marelui popor roman.