Букурия (Bucuria) — село и административный центр одноименной коммуны района Кахул. В состав коммуны также входит село Тудорешть. Село Букурия расположено в 15 км от города Кахул и 168 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в селе проживает 791 человек. Населенный пункт был основан в 1937 году./p> Читать далее
Тема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suntem Romani si punctum!!!!
Suntem un Stat Independent si pledez pentru asta Dar suntem Romani si vorbim romana!!! |
|
-
#61 CalinRomania 07 ноября 2012 | 1:13 #157 Draga sus......."Stefan cel Mare nu stia ca-i romin pina nu lati facut voi:))))))))))))..."
.........................................................................................................................................................................
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Draga sus, dar spune-mi te rog...........daca nu era ROMIN..........ROMAN ( latin) era desigur........
Cand v-ati pierdut draga sus voi -moldovenii de la est de Prut numele de ROMAN ( Latin) ....????????? :))))))))))))))))))))))))))
-
#62 sus 27 октября 2012 | 23:08 #158SuntBasarabean "Numa cateaua lu stabunu era Molda! ;)"Numa da-t sama ce felde cata...si tara dupa dinsa si riul:)))))))))))))...Si totus nu inteleg de ce pe stema sta cap de zimbru si nu de catea?:))))...parodocsala'i situatia,cred ca moldoveanii s'au incurcat la betie si ca sa nu recunoasca ca erau beti au inceput sa spuie ca asa si era in ghindu lor de la 'nceput:))))"Daca e sa te iei dupa stamosii lui Stefan, era de mult Ungur!"..........cine ungur?.....stefan,s'au stramosii,sau Calin Romania,s'au cei din papua?:))))))))))... -
#63 SuntBasarabean 27 октября 2012 | 20:46 Daca e sa te iei dupa stamosii lui Stefan, era de mult Ungur! :))))) Numa cateaua lu stabunu era Molda! ;) -
#64 sus 25 октября 2012 | 13:58 Читать далее -
#65 CalinRomania 24 октября 2012 | 22:59 #154 Draga Natalia......:)))))))))))))))))))))))) Esti haioasa...............De ' mai greseste omul...:))))))))))))))))))))) .......................................................................................
Corecteaza-ma te rog,draga Natalia...........spune-mi unde am gresit....:)))))))))))))))
-
#66 nataliabradudombrovschi 24 октября 2012 | 22:09 adika am vrut s zic a Moldovei sh a Romaniei -
#67 nataliabradudombrovschi 24 октября 2012 | 22:08 iaka aici te-ai inselat amarnic sh ai aratat k nu pre stii istoria Moldovei, dak ai spus k Stefan cel Mare, Carol, Ferdinand sh ink vreo cativa au fost romani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#68 CalinRomania 24 октября 2012 | 21:53 Читать далее -
#69 CalinRomania 24 октября 2012 | 21:42 Читать далее -
#70 sus 23 октября 2012 | 17:20 #150CalinRomania
"Draga Natalia...........Faptul ca acum ,din pacate se obisnuieste ca tiganilor sa li se spuna ROM sau ROMI nu imi place nici mie............"Caline eu personal nu socot acest fapt doar o simpla coencideta...cred ca rominia trebu sa chisi pi ghinduri:)))))))))))....aste nu's glume, mine chiar veti fi confundati dea binelea....si nu rid ,ca si moldovernii de a colo la voi vor fi romi ca ca moldoveni sint mincati "intrun loc":))))))))....la moldoveni nu le plac sa fie moldoveni:)))))))))..."...alteori atat de binecuvantate de Bunul Dumnezeu !!!"...mai ales noi moldovenii cuvintati de bine si mai bine,si mai bine...dar speram ca speranta totus nu moare...adica daca moare pentru moldoveni,atunci moare cu ultimul moldovan:))))))))... -
#71 CalinRomania 22 октября 2012 | 23:56 Читать далее -
#72 nataliabradudombrovschi 21 октября 2012 | 13:18 nu stiu de ce, da primele 3 litere de la cuvantul "ROMan" cam starnesc risul))))))))))))))))) asa k fiecare se numeste cum vrea, da eu (sh multi altii) nu sunt roman!! -
#73 sus 01 сентября 2012 | 19:54 #147nicoara ...н'атражи'атенцие,ера о глумэ:)))... -
#74 nicoara 01 сентября 2012 | 18:29 sus: opera ta
Multumesc de compliment, dar acesta este folclor moldovenesc :-)
-
#75 sus 01 сентября 2012 | 16:39 #145nicoara ....oari nu esti tu romin!?...si nu un obisnuit romin,da poet ,Eminescu citind opera ta fumeaza nervos in colt... -
#76 nicoara 01 сентября 2012 | 15:55 #144
-Buna ziua baba Loae!
- Iaca mulg o oae
-Da mos Ion e la pasat?
-Am muls oleaca si s-o varsat
-Matusa, mata esti surda?
-Nu, n-am sa fac urda
:-)))))))
-
#77 sus 01 сентября 2012 | 8:48 #143nicoara ...vez ca romin,eu n-am scris cuvintele cheie si tu tei prapadit,in ochi tii numa ,cum ai zis tu?...putem sa ridim amindoi cu tine,de la primu punct,pin la ultimu cuvint...citesti atent....si daca nu vez nic di ris,dat sama ca sii scris acolo'i scris di un romin ca si tini motivind prostesc....o grupa din voi,cu o grupa din noi ,voi raminet cu chelea goala....numa nu spuni ca nica la concret,c-ai sa sameni cu sel cari da cu capu in pareti di 117 ori... -
#78 nicoara 31 августа 2012 | 23:44 sus: #142 sus
Pentru ce atita rahat si nici un cuvint la tema?
-
#79 sus 31 августа 2012 | 22:53 #141nicoara ...nu sintem,...da sintet voi...sii romin pini'n ghit si mai sus ,daca pot,sau esti pot?...uiti, di loc nu ma chisca nicaeri ca tu esti ce esti,da ca pi toti vrei sai faci ca tini,cam sai gardu ... -
#80 nicoara 31 августа 2012 | 20:18 //Dar suntem Romani si vorbim romana!!!//
Ce ai dorit sa spui, ce sens atribui tu expresiei "suntem romani"?
Iata ce am gasit in DEX:
ROMẤN, -Ă, români, -e, s.m. și f., adj. I. S.m. și f. 1. Persoană care aparține populației de bază a României sau este originară din România. 2. (Pop.) Țăran. ♦ Bărbat, soț. ♦ Om (în general), bărbat. 3. (În forma rumân) Denumire dată, în evul mediu, în Țara Românească, țăranilor dependenți de stăpânii feudali; iobag, vecin. II. 1. Adj. Care aparține României sau românilor (I 1), referitor la România sau la români; românesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de români. Româna comună (sau primitivă) = stadiu în evoluția limbii române anterior diferențierii dialectale; străromână. [Var.: rumấn s.m.] – Lat. romanus.
La care din toate insusirile acestui cuvint tu te referi?