Бучушка (Buciuşca) — село в составе коммуны Новая Сахарна района Резинa. Расположено на правом берегу Днестра, в 22 км от города Резина и 104 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в селе проживают 263 человека. Первое документальное упоминание о Бучушке датируется 1522 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suntem Romani si punctum!!!!
Suntem un Stat Independent si pledez pentru asta Dar suntem Romani si vorbim romana!!! |
|
-
#201 ioanic 20 мая 2011 | 17:42 Читать далее -
#202 calator 20 мая 2011 | 16:38 #18
a mai aparut unu, hai ca va numar :) -
#203 victorie 20 мая 2011 | 16:20 si nu numai furt de identitate,NE-AU FURAT O BUNA PARTE DIN TARA NOASTRA,LIMBA,VITEJII DOMNITORI,SCRIITORI SI ASA MAI DEPARTE.acum doresc sa nimiciasca ce a mai ramas MOLDAV,doar mai devreme sau mai tirziu pentru ei este pericolul sa poarte raspundere pentru tot raul care l-au facut noua MOLDOVENILOR. -
#204 MihaiP 20 мая 2011 | 16:12
-
#205 MihaiP 20 мая 2011 | 16:10 #15
Aveti tot dreptul sa va numiti exact ce sunteti, adica Moldova de Est.Dincolo de asta, ce faceti voi este furt de identitate. -
#206 Gebeleizis 20 мая 2011 | 15:44 #13 Noi avem tot dreptu sa ne numim tara Moldova iar poporul moldoveni. Acesta este un drept istoric al Moldovei de rasarit care a fost rupta din trupul Tarii Moldovei de straini fara ca cineva sa intrebe vointa poporului. Noi ne-am recapatat independenta. Moldova de vest (dintre Carpati si Prut ) si-a ales destinul la 1859. Noi am decis sa raminem independenti si resppectiv nu putem lua un alt nume decit cel care l-am avut si mentinut timp de secole. Este dreptul si obigatia noastra fata de stramosi.
-
#207 Gebeleizis 20 мая 2011 | 15:37 #12 Sondajul efectuat de Fundatia Soros (Romania) demonstreaza ce cei din Romania habar nu au ce se petrece in R.Moldova. 82% din romani spun ca sunt putin, foarte putin sau deloc informati cu privire la Republica Moldova http://moldovenii.md/news/view/section/1/id/129.
Din mesajele citite iteleg ca sondajul a fost unul obiectiv. Fratilor nu ne cunoasteti si probail nici nu doriti sa faceti acest efort. Pot doar sa va spun ca ceea ce scria Geo Bogza este adevarat. Ororile regimului regal ramin in mememoria colectiva a moldovenilor alaturi de deportările si foametea organizata de regimul comunist. Pentru noi independenta nu este un cuvint lipsit de sens. Pentru noi independenta inseamna o stare spre care am tins trecind prin mari suferinte si tradari. Respectiv relatiile dintre R.Moldova si Romania pot fi constructive doar daca se vor baza pe un respect reciproc si vor tine cont de interesele si doleantele fiecarei tari. -
#208 MihaiP 20 мая 2011 | 14:11 #11
Plaiule, din punctul meu de vedere e un conflict de nume.Voi va ziceti moldoveni, va asumati istoria statului medieval numit Moldova, dar acel stat este in Romania, natiunea romana s-a format si din moldoveni, iar aceasta a ramas o parte a identitatii noastre.Daca va schimbati numele astfel incat sa fie clara distinctia dintre moldovenii ne-romani si moldovenii romani, respectiv dintre tara voastra si Moldova romaneasca, nu va mai fi nicio problema. Altfel, tot nationalismul vostru ramane un proiect sovietic de destramare a Romaniei. -
#209 ioanic 20 мая 2011 | 14:11 Читать далее -
#210 plaiule 20 мая 2011 | 13:32 Am vrut sa citesc toate mesajele, la aceasta tema, dar m-am plictisit. ... eu sunt mooldovean, nascut in Republica Moldova. Eu nu inteleg doar un lucru - cum, o persoana, care este din aceeasi tara cu mine, sau din vecinatatea RM, are dreptul - sa ma ,,dirijeze'' pe mine, prin faptul ca intentionat, imi invoca o alta nationalitate si o limba care o am eu, si militeaza ca, tara in care m-am nascut , independenta si suverana, trebuie sa se uneasca cu alta tara, motivind aceasta cu aceeasi istorie...., automat pierzindu-si independenta. Cem cineva, in tara mea poate sa ma oblige??? Sa ma oblige, adica sa-mi spuie ce sa fac, atunci cind eu sunt contra acestei idei. Fratilor, concetatenilor, vecinilor, cine n-ati fi: Treziti-va!!! Daca cineva ma obliga sa fac ceea ce nu vreau eu, atunci, cu cei mai bun el decit un criminal???
-
#211 ioanic 20 мая 2011 | 12:51 "Suntem romani si punctum!" e un model tipic de gândire îndoctrinata, de fanatism romanesc ce nu suporta argumentele, rămas mai ales din perioada dictaturii fasciste. SE uita ca același Eminescu a făcut parte in anii studenții la Viena din societatea "Dacia", ce promova originile geto-dacice si cerea ca totul sa fie nu 'romanizat", ci din contra "dacizat". Nimeni n-a fost mai ironic fata de originea romanica, din vița chipurile "nobila" de a lui Traian de la Roma decât Eminescu in Scrisoarea III. Versurile sale sunt foarte actuale si azi: "...Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
Toată (....-mea ) e nepoata lui Traian!""...Voi sunteți urmașii Romei? Niște răi și niște fameni!I-e rușine omenirii să vă zică vouă oameni! " -
#212 CalinRomania 14 мая 2011 | 5:13 Draga nicoara s-a mai intamplat pe anumite forumuri sa "dispara"argumente.Ceea ce aici pana acum,Slava Domnului nu am vazut.mi s-a intamplat doar /insa de doua ori sa scriu ca zapacitul vreo jumatate de ora si cand sa trimit mesajul.....hop ! S-a sters tot !!! :(((
-
#213 nicoara 13 мая 2011 | 20:44 # 7 CalinRomania
// admir "libertatea asigurata" din partea administratorului//
Cum crezi, libertatea poate avea limita?
-
#214 CalinRomania 13 мая 2011 | 20:06 Doream sa spun mai sus,dar uit sa mai scriu ce gandesc,ca admir "libertatea asigurata" din partea administratorului acestui site-din pacate nu si argumentatiile sale.
-
#215 CalinRomania 13 мая 2011 | 20:02 Читать далее -
#216 vados 13 мая 2011 | 10:57 Daca spunem cu totii ca sintem romani perdem independenta ori romanilor ori rusilor. -
#217 liberabit 11 мая 2011 | 21:34 #3 Adrianis, buna gluma frate,xD sarmanii pisici au dreptul sa aleaga,dar au ochii ichisi -
#218 Adrianis 11 мая 2011 | 17:43 Am venit la fraţii zombaţi, poate le va plăcea să deschidă ochii. Ştii bancul cu pisicii comunişti? Întrebare: Pisicii nou-născuţi se consideră a fi comunişti până împlinesc 2 săptămâni. Din ce cauză, vă las pe voi să aflaţi...)) -
#219 nicoara 10 мая 2011 | 21:22 suntem Romani .............Sa fiti sanatosi!!! Pe siteul Moldovenii.md ati venit in ospetie? -
#220 zefox 10 мая 2011 | 20:04 Poate si vorbim romana (un dialect, as spune), dar suntem un alt popor, eu consider. Tare difera romanii de moldoveni. Si daca suntem un popor, pentru ce sa fim independenti si sa nu ne unim cu romanii? Sper ca vei argumenta afirmatia ta.