Хэнэсень (Hănăseni) – село в составе коммуны Плешень Кантемирского района. Село расположено на расстоянии 17 км от города Кантемир и 109 км от муниципия Кишинэу. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 1611 человек. Село Хэнэсень было впервые засвидетельствовано документально в 1742 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suntem Romani si punctum!!!!
Suntem un Stat Independent si pledez pentru asta Dar suntem Romani si vorbim romana!!! |
|
-
#81 sus 21 августа 2012 | 13:55 ...poati se trezesc moldoveni cindva:)))...as vre sa vad mai multi moldoveni chear moldoveni...vrau noi moldovenii sa ghindim...lasam fudulia, ca fiecare din noi ii mai dicit altul...vrau moldovenii sa se uneasca unii cu altii pentru viitor,ca undi's doi lucru sporesti si tara'i mai puternica,noi sintem mai tari:)))...daca nu noi cine o sa tina la tara noastra,nimeni!...rusii?-o sa tina la tara lor,ucrainenii?-la a lor,francejii?,rominii?:))))-o sa tina numai la a lor?:))))...asa ca daca vreti sa nu disparet nu fiti asa di flegmatici,ca viata o sa treaca pi-alaturi,ca si cum trecea si trece acum... -
#82 AndZapsha 21 августа 2012 | 12:54 Nu putem fi romani dat fiind faptul ca aceasta natiune este un fals istoric. Insasi denumirea de roman este una incorecta prin definitiia pe care o ofera istoricii "proromani", invocind ca argument principal ROMANIZAREA. Cum naiba puteau ei romaniza un spatiu care era ocupat mai putin de 20 de procente, mai ales cind dacii nu voiau sa se supuna Romei, si se ascundeau in pesterile carpatilor?Nicicum. Cu totul altceva este acel fapt ca chiar si inaintea cuceririi romane, dacii vorbeau o limba asemanatoare cu cea latina. Avem o cultura ce isi ia radacinile cu opt mii de ani in urma! Trebuie sa fim mindri de poporul a carui parte sintem!!! Romanizmul este o inventie ieftina pentru a exista ca pretext a acapararii unui teritoriu cit mai larg. Nu trebuie sa ne supunem mintile unei astfel de zombari. Trebuie sa fim demni urmasi ai lui Stefan, si ai tuturor stramosilor nostri care au militat cu singe pentru independenta si suveranitatea statului moldav si a natiunii moldovenesti. -
#83 sus 13 июля 2012 | 12:25 ....daci limba moldovineasca nar sta la baza limbii romine....tu n avei s intaleji ma discurc eu sau nu........spuni seva chiar si sii.....rominasule :)))))....nu esti in potriva daci eu totus vorghesc moldovinesti......da nai incotro.....tu trebu sini auz vorba o s ti miri.... :))))))))))) -
#84 fanebabanu 13 июля 2012 | 3:25 ???? ENGLEZĂ sau FRANCEZĂ știi???? Că văd că în limba oficială ( româna ) nu te descurci deloc....
-
#85 sus 11 июля 2012 | 18:19 ....bai ,da asas di timpit moldovenii...nici nuntaleg....li spuni rominu ,spuni,spuni,pi urmi iari li spuni tot spuni,da aestea...ica prosti si nus romini. Tu ai insercat si zisi ca ...cam asa...VRAU BUCATA VOASTRA DI PAMINT...da tu romin,ti mai incursi uniori cu rom...sapu nu mai stii deacui mai esti... -
#86 clorin 30 сентября 2011 | 14:53 Читать далее -
#87 razesu 21 сентября 2011 | 22:04 Roman:
STRANIU este faptul ca romanii din Romania, tot asa o spun!!! Adica ei pe noi moldovenii ne socot un popor prietenos, bun la suflet si ospitalieri!!! Va dati seama??? Sau nu? Adica prin asta insusi romanii deja ne separeaja de ei si ne arata ca ei sunt cine sunt noi aica moldovenii suntem cine suntem
-vreau sa te scutesc de asemenea dileme identitare......toate popoarele din lumea asta au o parere excelente despre ele....face parte din natura umana.... -
#88 Roman 21 сентября 2011 | 21:29 Читать далее -
#89 Roman 21 сентября 2011 | 21:16 Nu am citit toate raspunsurile la aceasta tema sunt cam multe dar cu muti sunt deacor si cel mai mare respect catre – IOANIC!!! Bravo! RESPECT!!! O mina calda din tot sufletul, Ai scris scurt clar si pricipalul foarte intelegator defapt pentru cei care vor sa inteleaga...
Vreu sa dau o intrebare... In ce liba se roaga la Dumnezeu surdo-mutii din RM??? Sau in ce liba bat clopotele la Bisericile din RM??? Romana sau moldoveneasca? Si daca o fac in romana, cine poate sami raspunde o fac ei corect sau gresit???
-
#90 SPQR 13 августа 2011 | 22:18 #127
Sunt de acord cu tine Gebeleizis, dar in zonele de care amintesti latinofonii sunt in minoritate acum, am prezentat eu situatia in Bucovina de Nord acum ceva timp unde mai intalnim doar 20% persoane care vorbesc limba noastra.
-
#91 nicoara 11 августа 2011 | 21:40 lvl100: Nu imi aduc aminte sa se fi prezentat drept Prim-ministru Romaniei
Nici eu nu m-am prezentat ca procurorul general ci am dorit sa inteleg daca din punctul lui de vedere, personal, RO are pretentii teritoriale catre MD sau nu?
Cred ca e inteles de la sine ca numindu-ne cu un nume virtual - nu poate fi vorba de discutii oficiale
-
#92 lvl100 11 августа 2011 | 10:34 nicoara: Se poate de inteles ca RO are pretentii teritoriale catre MD?
De ce il intrebi pe Robert ? Nu imi aduc aminte sa se fi prezentat drept Prim-ministru Romaniei si nici Sef de stat major al armatei romane.
Omul si-a expus o idee personala si dintr-o data i se raspunde " ca se poate intelege" ceva despre statul roman ?
-
#93 nicoara 10 августа 2011 | 23:59 robert: Romanilor nu vor dect ce le apartine prin drept istoric
Se poate de inteles ca RO are pretentii teritoriale catre MD?
-
#94 Gebeleizis 10 августа 2011 | 14:35 Si orasul Cernauti unde a invatat Eminescu, si codrii Cosminului unde a luptat Stefan, si Cetatea Alba, si Chilia etc. oare nu sunt parte interganta a Moldovei istorice?
-
#95 robert 10 августа 2011 | 14:29 #125
Romanilor nu vor dect ce le apartine prin drept istoric -
#96 Gebeleizis 10 августа 2011 | 14:23 #124 De ce pe asa numita harta a Romaniei mari pe care o promovati lipseste teritoriul din sudul interfluviului Nistru-Prut, lipseste Transnistria, lipseste Bucovina de nord, Voivodina etc. ? prin ce se explica interesul sportit fata de R.Moldova? De unde aceasta atitudine selectiva? Va temeti de ucraineni, sirbi, unguri?
-
#97 robert 10 августа 2011 | 13:22 #123 -
#98 ioanic 06 августа 2011 | 1:08 "ЛИБЕРТАТЕ ЛИНГВИСТИКЭ, КУЛТУРАЛЭ, ИДЕНТИТАРЭ - прин ДИВЕРСИТАТЕ!" О астфел де либертате ва ашеза де ла сине лукруриле ла локул лор, ва потоли спирителе, ва стинже конфликтеле, ва виндека рэниле, ва пэстра алтернативеле, ва диверсифика ресурселе, ва скоате ла луминэ ынтряга моштенире де мэргэритаре, де коморь аскунсе, лэсате урмашилор вредничь де стрэбунь. ДИВЕРСИТАТЯ е ынсэшь СПИРИТУЛ, ЛОЖИКА ВИЕЦИЙ.Думнезеу ласэ лок либер суб соаре пентру орьче жермене, колте, мугур, млэдицэ, рам - пе Помул Виеций. -
#99 ioanic 05 августа 2011 | 10:55 Ши ын лок сэ пиердем тимпул ку дискуций ИНТЕРМИНАБИЛЕ деспре фаптул кум с-а нумит сау кум е май конвенабил елителор сэ се нумяскэ ачастэ лимбэ ын скопурь екстралингвистиче, пэртинитоаре, политиче - де о парте сау алта а Прутулуй - май бине не-ам кончентра ефортуриле сэ ДЕСКОПЕРИМ лукрурь есенциале, де концинут але ЛИМБИЙ. Дар пентру ачаста лимба се чере скоасэ дин сфера ПОЛИТИКУЛУЙ ши Жеополитичий, адикэ сэ екзисте ЛИБЕРТАТЯ деплинэ де а о нуми, а о скрие ши а о рости ын ТОАТЕ формеле ей историче, традиционале, режионале, локале посибиле. ЛИМБА ЛФ ФЕЛ КА ОАМЕНИЙ НУ СУПОРТЭ ДИКТАТУЛ ДЕ СУС, ДИКТАТУРА УНЕЙ ЕЛИТЕ ШИ А УНУЙ ЧЕНТРУ ЧЕ ВРЯ СЭ СУПУНЭ ТОТУЛ КОНТРОЛУЛУЙ, ПУТЕРИЙ. Лэсаць хора слободэ! Лэсаць лимба сэ кургэ кыт май диверс ши май вариат. май колоратэ локал ын форма ворбитэ ши скрисэ. ЛИБЕРТАТЕ - ПРИН ДИВЕРСИТАТЕ! -
#100 ioanic 05 августа 2011 | 10:32 Читать далее