Ленин (Lenin) – село и административный центр одноименной коммуны в составе административно-территориальных единиц Левобережья Днестра (Приднестровье), Республика Молдова. В состав коммуны входят населенные пункты Первомайск, Победа, Станиславка и Ленин. Село расположено на расстоянии 28 км от города Рыбница и 138 км от муниципия Кишинев. По данным 2007 года, в селе проживало 130 человек. Село Ленин было основано в 1924 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#2281 nicoara 08 мая 2011 | 15:48 Читать далее -
#2282 CalinRomania 08 мая 2011 | 15:12 Читать далее -
#2283 nicoara 08 мая 2011 | 14:53 Pentru melnik //perioada 1918-1940// Desigur ca nu uit, insa nu socot ca noi am format natiunea turca atunci cind am fost ocupati de turci, nu am format natiunea rusa atunci cind am fost ocupqati de rusi, nu am format natiunea romana atunci cind am fost anexati de romani -
#2284 melnik 08 мая 2011 | 14:32 Pentru Nicoară /jumatate de Moldova nu a luat parte si nu a apartinut nici odata notiunii de "natiune romana"/ Nu uita despre perioada 1918-1940. Niciodată să nu spui nici odată. -
#2285 nicoara 08 мая 2011 | 1:27 //cine formeaza aceasta populatie "de baza" a Romaniei?// Raspuns a dat A.I.Cuza cind a spus "...natiunea romana este infaptuita..." si atrage atentia - jumatate de Moldova nu a luat parte si nu a apartinut nici odata notiunii de "natiune romana" -
#2286 CalinRomania 08 мая 2011 | 0:56 Draga nicoara.....o mica si scurta intrebare........"Persoană care aparține populației de bază a României " ................................................................................Imi spui si mie cine formeaza aceasta populatie "de baza" a Romaniei? -
#2287 nicoara 07 мая 2011 | 23:40 //De ce nu sîntem români?// Nu stiu, totul depinde de cum va autoidentificati. In privinta mea e foarte simplu, consultam DEX-ul:ROMẤN,1. Persoană care aparține populației de bază a României sau este originară din România. Eu apartin populatiei de baza a R. Moldova, sunt originar din R.Moldova si respectiv sunt moldovean -
#2288 melnik 07 мая 2011 | 23:04 Pentru Kostik669. Dacă te consideri strănepotul lui Ştefan cel Mare, atunci trebuie să ştii despre porunca lui "..să staţi strajă la hotare să păziţi acest pământ". Ştefan cel Mare ne-a lăsat o Moldovă cu hotarele de est pe Nistru, iar ruşii în 1812 au "făcut" o Moldovă cu hotarele de est pe Prut. Astăzi între mormântul lui Ştefan cel Mare şi Nistru există un hotar care e la Prut. Tu, care te consideri strănepot al lui Ştefan cel Mare, cum te uiţi la întrebarea asta? -
#2289 kostik669 07 мая 2011 | 17:16 #273 CalinRomania in storie sun multe evenimente importante care au scimba radical viitorul generatiilor urmatoare. insa pentru mine personal, punctul de baza sunt anii de domnie a liu Stefan cel Mare. ma consider stranepotul lui, shi de aceia traesc in tsara in care a trait si vorbesc limba care a vorbito Stefan. -
#2290 kostik669 07 мая 2011 | 17:02 #245 CalinRomania ceia ce a scris Miron Costin da dovada ca popoarele s-au amesteca. nu neg faptul dat. dar de ce nu stigati in gura mare ca suntem italieni, de ce nu cereti unirea cu acest stat, daca de acolo o parte a radacinilor noastre vin. cu atit mai mult geto-dacii nu au fost nimiciti iar teritoriul invadat complet de râmlenii. si pina acuma in noi curge singe de geto daci amestecat cu râmlenesc. asta tu VADIYMOS vorbesti despre respectarea propriei tari, limbi si istorie? ma faci sa rîd. ma repet odata, radacinile noastre se trag de la geto daci, da nu de la râmlenii. -
#2291 danolteanu 07 мая 2011 | 12:22 Vados, am si eu o curiozitate. Cat de mult conteaza in moldovenismul tau faptul ca nevastata este ruteanca. Si inca ceva, in casa vorbitzi ruseste sau moldoveneste? -
#2292 CalinRomania 07 мая 2011 | 11:47 Читать далее -
#2293 vados 07 мая 2011 | 11:41 Читать далее -
#2294 vados 07 мая 2011 | 11:23 Deamu in 1686 moldovenii se socoteau moldoveni. Ca cronicaru de atunci era inteleptu si tare se staruia sa lamureaca lui ION ca . Si asta in 1686. -
#2295 CalinRomania 07 мая 2011 | 11:22 Draga Ioanic,"Dar in epoca științei moderne e o barbarie sa construiești argumente, teorii extinzând in mod subiectiv peste alte perioade,alte arealuri si alte domenii termenul concret-istoric de ”român- romanesc”, apărut oficial la mijlocul secolului XIX odată cu statul România. " Scuza-ma dar ce intelegi tu prin "oficial" ??? Termenul concret-istoric de roman-romanesc a aparut sute de ani inainte de crearea "oficiala" a statului Roman.Ai citit mai sus ce spuneau cronicarii moldoveni in secolul al XVII-lea? Si inca in limba romana-fara sa se mai utilizeze ca si mai inainte ,limba slavona. -
#2296 misihin 07 мая 2011 | 11:22 Pentru cei mai sus semnati,care majoritatea populaţiei din Moldova vor s'o transforme în romîni,şii socot de neoameni pentru că ei nu doresc aceasta.Noi trăim în veacul 21 şi nu trebue de bazat numai pe ezenimentele care au avut loc sute de ani în urmă.De ce soarta mea de azi trebue s'o decidă vorbele cronicarului care a trăit aproape o jumate de mileniu în urmă.Şi la urma urmei,dacă toţi suntem urmaşi ai Romei,daţi şi ne vom uni cu Italia! Moldovenii dintre Prut şi Nistu trăesc demult aparte şi pentru majoritatea populaţiei de azi cei de peste Prut sunt străini. Asta e realitatea de azi.De ce Cosovo are dreptul la independenţă iar Moldova nu?Fiindcă in mijlocul mileniului trecut cronicarul a scris că toţi sunt romîni?NU,azi e azi.Ce va fi peste alte 100 de ani e altă istorie. -
#2297 CalinRomania 07 мая 2011 | 11:16 Iar acuma hopa-hopa-ca prin farmec sunt din nou moldoveni! -
#2298 CalinRomania 07 мая 2011 | 11:14 Draga Ioanic,"Suntem cetățeni Italieni când deținem cetățenia Italiei, suntem Rusi când avem pașaportul Federației Ruse, suntem Moldoveni in cazul cetățeniei R.Moldova si devenim Romani cu actele in regula la vama din moment ce avem certificatul de redobândire a cetățeniei României"....................................................................................................................................... Dar nu poti fi si roman si cetatean al Republicii Moldova??? Sau daca este sa ne luam dupa actele oficiale pe care le avem................ Dupa 1812 deci dupa ocuparea teritoriului dintre Prut si Nistru de catre rusi........Deodata,ca prin farmec...................nu mai exista picior de moldovean la est de Prut.....Toti s-au transformat peste noapte in......rusi !!! -
#2299 ioanic 07 мая 2011 | 11:05 Читать далее -
#2300 vadiymos 07 мая 2011 | 9:18 pentru cei mai sus semnati care nu pot trai fara moldovenisme si se leaga de tot ceea ce este "moldav". unul il scoala pe Stefan cel Mare din mormin dar sigur nu a fost la Putna sa vada cum stau treburile cu adevarat. Stefan a fost Domn al Moldovei dar asta nu inseamna ca vorbea moldoveneste ca altfel ar fi avut nevoie de translator la Curtea Tarii Romanesti. zloi vorbesti si de alte nationalitati care locuiesc pe teritoriu RM dar de ce nu spui ca aceste minoritati nusi respecta propria tara, limba si istorie. respect pentru cei care stiu ce inseamna asta dar nu pentru cei care au traiti cite 40 de ani pe aici si tot vorbesc ruseste. va tot legati atita de unire si tare va este frica ca si saracului voronin ca peste noapte sa nu va treziti romani, mai bine vati teme peste noapte sa nu va treziti ... oameni care nau nici istorie, nici limba, nici nationalitate sau si mai rau oameni care nu mai au omeniie in ei ...