Letnicov Vladimir

Vladimir Letnicov - atlet moldovean, proba triplusalt.

Născut la 7 octombrie 1981 la Chișinău. Cariera sportivă și-o începe la Chișinău. A absolvit Școala Sportivă №2 de la Tiraspol. Maestru internaţional al sportului la atletism, cîștigător al Cupei Europene și al Campionatelor Balcanice de Atletism. Din anul 2007 reprezintă Transnistria. A participat la două ediții a Jocurilor Olimpice: de la Atena și Beijing, campion al Republicii Moldova.

Deține recordul național în aer liber de 17,06 m, stabilit la Belgrad în 2002 și recordul național în sală de 16,85 m, înregistrat în 2008 la Chișinău.

La Turneul Internațional pentru Premiile de campion olimpic ale Iuliei Nesterenko, care a avut loc la Brest (Belarus), sportivul nu numai că a cîștigat turneul, ci a înregistrat normativul olimpic de 16 metri 86 cm, fapt care i-a permis calificarea la Olimpiada de la Rio.

Pentru atletul în vîrstă de 35 de ani acesta va fi a treia Olimpiada în componența echipei naționale a Republicii Moldova. Anterior, Vladimir Letnicov a participat la Jocurile Olimpice de la Atena și Beijing.

În iunie 2016 a cîștigat concursul de la Brest, Belarus cu distanța de 16,86 m, îndeplinindu-se baremul pentru Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro.

Antrenor: Vitalii Arhilei

Limbi vorbite: rusă, moldovenească

Experiență olimpică: Atena 2004, Beijing 2008

Record personal : 17,06 m.

Palmares sportiv:

De circa 10 ori învingător la Campionatele Balcanice de Atletism

Medalia de bronz la WORLD University Games

De 30 ori campion național (la jocurile de vară și iarnă)

De 2 ori cîștigător al Campionatului Național Indoor

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2653 locuitori

Alexandru Ioan Cuza este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexandru Ioan Cuza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2653 de oameni. Satul Alexandru Ioan Cuza a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.