Moleşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 16 km de orașul Glodeni şi la 191 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 141 de oameni. Satul Molești a fost întemeiat în anul 1720.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bancuri cu și despre moldoveni :-)
Desigur cu respectarea regulilor de utilizare a forumului. |
|
-
#41 CalinRomania 26 noiembrie 2011 | 14:29 De ce au oltenii casele rotunde ?
Ca sa nu-i vorbeasca vecinii pe la colturi ! :))))
-
#42 CalinRomania 26 noiembrie 2011 | 14:27 Citeşte mai departe -
#43 CalinRomania 26 noiembrie 2011 | 14:00 Legat de cat de mult respecta regulile ardelenii........
"Intr-un compartiment de tren,un ardelean si un bucurestean............fata in fata.......
Bucuresteanul linistit citea ziarul...............
La un moment dat ardeleanul.......scoate un "Ioiiiii !" de durere............Bucuresteanul se uita mirat la el si nu spune nimic.............
Mai trece putin timp si iarasi ardeleanul "scoate" un "Ioiiii !" si mai puternic.........Bucuresteanul mirat,tace insa si continua sa isi citeasca ziarul.............
Dupa putin timp............iarasi ardeleanul......"Ioiiii !" de durere...........
Bucuresteanul nu mai rabda de curiozitate si il intreaba pe ardelean.........
- Bine domnule,dar de ce tot strigati de durere ???
La care ardeleanul,scoate de sub sezut o pioneza pe care o gasise acolo.........si cu o fata foarte ganditoare ii raspunde bucuresteanului:
- Domnule drag,apai daca traba.....Traba ! " :)))))))))))))
-
#44 CalinRomania 26 noiembrie 2011 | 13:53 Doi moldoveni,sot si sotie, se cearta..........Dupa un timp ,impaciuitor sotul ii spune :
"Draga mea,esti divina ! "............
La care,sotia se intoarce suparata si ii raspunde:
"Ba nu,tu esti di vina ! " :)))))))))
-
#45 CalinRomania 26 noiembrie 2011 | 13:50 Legat de incetineala ardelenilor..............
Un concurs ...."Care culege mai multi melci intr-o zi"..........
Participa ,un muntean,un moldovean si un ardelean...............
La sfarsitul zilei,apare munteanul mandru cu un sac plin de melci...........
Imediat apare moldoveanul,si mai mandru cu doi saci plini de melci........
Apare si ardeleanul cu sacul gol si cu lacrimi in ochi...........
Toti mirati il intreaba pe bietul ardelean ce s-a intamplat.............
Ardeleanul........necajit nevoie mare...............
"Apoi nu stiu ce e cu melcii astia,cand ma aplecam sa prind unul,apai melcul....tashti ! "
"Fugea!" :))))))))
-
#46 CalinRomania 26 noiembrie 2011 | 13:43 Un maramuresan pe camp cu soacra lui........la munca ......La un moment dat incepe sa trazneasca puternic in jurul lor.................
Deodata,un fulger la vreo 100 de matri de ei............
Morosanul......."-NO !!! "..................................................
Un alt fulger si mai impresionant la vreo 50 de metri de ei...........
Morosanul......."-NO ! NO ! "......................................
Deodata,un trasnet o loveste chiar pe soacra-sa............
Morosanul......." NO,ASE ......DA !!! "........:)))))))))))))))
-
#47 CalinRomania 26 noiembrie 2011 | 13:40 Draga robert,...beton ! :)))) Nu il stiam........
-
#48 robert 24 noiembrie 2011 | 20:30 de ce alearga moldovenii dupa ambulanta? rasuns:ca sa pupe crucea!!! -
#49 CalinRomania 19 noiembrie 2011 | 19:12 Mare concurs national in Romania -care femeie cunoaste mai bine gramatica limbii Romane. In mod surprinzator in Ardeal castiga o .....unguroaica.
In finala participa o munteanca,o moldoveanca si unguroaica din partea Ardealului.
Sunt puse sa dea niste grade de comparatie a unor adjective......
Munteanca are adjectivul "frumos" si incepe....."frumos,si mai frumos ...extraordinar de frumos ! "......
Moldoveanca primeste adjectivul "mare" si incepe si ea...."mare,si mai mare ....extraordinar de mare !".........
Ardeleanca noastra primeste adjectivul........"adanc" si incepe......"adanc,si mai adanc......."Iooooooiiii !" :)))))
-
#50 CalinRomania 19 noiembrie 2011 | 18:52 De ce au oltenii vacile cu gatul lung ?
Ca sa le pasca peste munti in Ardeal,dar sa le mulga ei.....
-
#51 CalinRomania 19 noiembrie 2011 | 18:50 Ardeleanul Ion se duce nervos cu furca la vecinul sau ungurul Istvan............
-Istvan ,iesi afara ca vreau sa te omor !......striga nervos Ion........
- Ioi ! Tulai! De ce vrei omorat la mine draga Ioane ? Eu vecin bun la tine !......exclama speriat ungurul.......
-Pentru ca voi ungurii l-ati omorat pe Mihai Viteazul !.......
-Ioi , da asta intamplat 400 de ani in urma !...spuse Istvan
-Da,dar eu de abia acum am aflat ! spuse nervos Ion.....
-
#52 CalinRomania 19 noiembrie 2011 | 18:46 :))))))))
Buna idee ! Ideal este sa mai poti si rade !
Sper ca se pot spune si bancuri cu ardeleni,olteni,etc........
-
#53 admin 17 noiembrie 2011 | 21:26 Ridem cu pofta!!!
9 Martie in Moldova. -
#54 Lenuta 10 noiembrie 2011 | 15:48 Intr-o dimineata inainte de lupta Stefan cel Mare aduna armata si intreaba:
-Cine a baut aseara ?Nici un raspuns.
-Cine a baut aseara intreaba a doua oara.Tot nici un raspuns .
-Cine a baut aseara intreaba nervos a treia oara.
Din formatie iese un soldat pirpiriu si spune:
-Eu MARIA TA !
-Hai sa ne dregem , ceilalti la LUPTA ! -
#55 Moldovanochka 09 noiembrie 2011 | 11:37 Erau doi ciobani moldoveni si stateau sprijiniti in bite.
Deodata unul din ei ia bita si il loveste zdravan pe celalalt in fata. Ala se ridica plin de singe si ia pozitia initiala fara sa zica nimic. Peste un timp il intreaba: "ba, tu cind ai dat adineauri, ai dat serios sau in gluma?"
Ala raspunde: "pai ,in serios"
"Asa, ba. Sa nu faci tu glume din astea cu mine!" -
#56 Lenuta 09 noiembrie 2011 | 11:29 Un moldovean, vorbind despre planurile sale de viitor :
"Bluji am, jeaca-mi cumpar, o leaca de bataie stiu... acu ma duc la Bucuresti"