Japca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Bursuc și Japca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Florești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1261 de oameni. Satul Japca a fost menționat documentar în anul 1491.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Mai bine intrebat:Roman Moldovean sau "doar" Moldovean ?
Am observat ca se face confuzie .Ori moldovean ori roman.Daca te recunosti roman nu mai esti moldovean.GRESIT !!! Un orheian este orheian sau moldovean? Nu suna ciudat intrebarea??? TOTI Moldovenii din Romania au ramas Moldoveni si sunt mandri de aceasta si au si de ce ,ca si voi de altfel,dar se recunosc si parte din aceasta mare familie numita romani.Eu sunt roman ardelean.Mandru ca sunt ardelean.Mandru ca sunt roman.Si vorbesc romana ardeleneasca.NU LIMBA ARDELENEASCA.Asa cum voi vorbiti romana moldoveneasca.Cu drag ,CalinRomania |
|
-
#61 CalinRomania 19 mai 2011 | 19:35 Citeşte mai departe -
#62 zefox 19 mai 2011 | 18:40 #5
Consideri ca un Moldovean care a imigrat in Romania se va simti ca la el acasa de la bun inceput?
-
#63 CMVD 19 mai 2011 | 15:25 #1 Ai scris: "E si normal ca moldovenii din Romania sa se considere drept Romani, daca eu au decis sa traiasca in acea tara, ei trebuie sa se asimileze, sa faca cunostinta cu cultura Romaneasca si sa o respecte."Cum sa faca cunostinta cu o cultura care ei deja o au si este a lor?! Poate te referi la regionalismele lor?
-
#64 CMVD 19 mai 2011 | 15:24 Ai scris: "E si normal ca moldovenii din Romania sa se considere drept Romani, daca eu au decis sa traiasca in acea tara, ei trebuie sa se asimileze, sa faca cunostinta cu cultura Romaneasca si sa o respecte."
Cum sa faca cunostinta cu o cultura care ei deja o au si este a lor?! Poate te referi la regionalismele lor?
-
#65 zefox 19 mai 2011 | 14:54 Citeşte mai departe -
#66 CalinRomania 19 mai 2011 | 13:30 Citeşte mai departe -
#67 zefox 19 mai 2011 | 12:13 Ai dreptate, insa exista o nuanta - Moldova e un stat aparte, spre deosebire de Ardeal si Orhei. Nu suntem o privincie, un raion, un sat, suntem o TARA aparte.
E si normal ca moldovenii din Romania sa se considere drept Romani, daca eu au decis sa traiasca in acea tara, ei trebuie sa se asimileze, sa faca cunostinta cu cultura Romaneasca si sa o respecte. Eu traiesc in Moldova, eu respect traditiile acestei tari si ma consider Moldovean.