Topala este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Topala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Cimișlia și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 896 de oameni. Satul Topala a fost menționat documentar în anul 1805.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Costumul popular – valoare patrimonială
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#21 doina 31 mai 2011 | 21:39 Hainele traditionale pot fi purtate la zile de sarbatoare, sau chiar de ziua onomastica! Eu de multe ori imbrac haine traditionale si nu consider ca nu "sint din ziua de azi" !!!
Te sfatui sa-ti procuri o camasa, sa vezi cit de mindra vei fi!!!
-
#22 tinka 31 mai 2011 | 10:59 Domnisoare din ziua de azi nu cred ca ar fi dea acord cu voi Sofia si Doina in ceea ce priveste purtarea hainelor traditionale, acestea mai bine si-ar cumpara ceva modern si mai ieftin decit o ie!
-
#23 doina 19 mai 2011 | 10:14 Sofia, apreciez înalt părerea ta și îți mulțumesc pentru faptul că nu ești indiferentă față de tradițiile neamului! Citind cu atenție întrebarea ta, țin să menționez că, valorificarea portului tradițional nu înseamnă neapărat purtarea hainelor tradiționale, cu toate că pentru ocazii speciale fiecare din noi trebuie să aibă în garderoba sa o ie, catrință sau în variantă ideală - întreg costumul popular!
Este adevărat, că costumele populare propuse pe piața noastră sînt foarte scumpe și cu părere de rău de multe ori nu cele mai reușite!!! În aceste condiții, cred că soluția ideală este să încerci singură să-ți confecționezi o ie tradițională, chiar într-o variantă modernă! Te putem ajuta cu idei și soluții concrete!!! Ce zici??? -
#24 Sofia 17 mai 2011 | 15:31 Salut Doina!
Fară discuţii portul tradiţional trebuie păstrat, ba mai mult decît atît, fiecare etnie trebuie să-şi valorifice patrimoniul tradiţional, deoarece aceasta este adevarata valoare/bogăţie a unui(ei) neam/ţări. Însă, dacă păstrarea portului tradiţional înseamnă - purtarea hainelor tradiţionale, mă întreb... în calitatea de student modest ce sunt.........mi-aş permite eu să-mi cumpăr o ie de 150 euro ???? :-?
-
#25 doina 12 mai 2011 | 15:15 Vă salutăm pe toți cei, care nu sînteți indiferenți față de destinul costumului popular, care real prezintă matricea - pașaportul vizual al apartenenței etnice! Vă invităm să vă expuneți părerea la subiectul propus.
Totodată vă întrebăm, dacă considerați necesar ca fiecare etnie să-și păstreze portul tradițional?