Costeşti este un oraş în raionul Rîşcani, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord-vest a republicii, pe malul rîurilor Prut şi Ciuhur oraşul Costeşti este situat la o distanţă de 243 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 2247 de locuitori. Prima atestare documentară a satului Costeşti datează din anul 1499.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#2261 Adrianis 09 mai 2011 | 19:07 De ce vii cu întrebări stupide în loc de comentarii constructive? Ţi-am adresat un şir de întrebări, care au legătură directă cu absolut tot ce ţine de fenomenul România - Moldova - Rusia, iar tu mă întrebi dacă străbuneii "lui buneii" mei tot sunt români? Ai 32 de ani, înseamnă că practic jumătate din viaţă ai trăit-o şi ar fi trebuit să acumulezi deja o vastă experienţă de viaţă, o experienţă de viaţă care să îţi permită să nu te faci de râs într-o dezbatere. Eu nici măcar facultatea încă nu am terminat-o, nu găseşti amuzant faptul că un student îţi dă lecţii atât de ample despre cultura generală? PS: Aştept răspuns la întrebările de sus, atât de la tine cât şi de la domnul vados. Până atunci, îmi permit să consider că eu am dreptate iar voi nu. -
#2262 Mexxik81 09 mai 2011 | 19:01 Adrianis, da strabuneii lui buneii tai tot sint Romani? -
#2263 Adrianis 09 mai 2011 | 18:14 Ce ai zice ca în loc de observaţii să vii cu un comentariu constructiv, ca la o dezbatere, un comentariu prin care să îmi arăţi că eu greşesc undeva şi logica mea este eronată :) Ce ai zice dacă te-aş ruga pe tine să încerci să îmi răspunzi la întrebările mele, sunt amabil şi ţi le repet :) Avem pe teritoriul ţării noastre ARMATĂ STRĂINĂ ROMÂNĂ SAU RUSĂ? Cine atentează la independenţa noastră? România sau Rusia? Şi mai întreabă-te, dacă ar veni în R. Moldova gaz pe 2 conducte, una din Ro. şi alta din Ru., cum crezi, care ar fi mai ieftin? Căreia dintre naţiuni le pasă mai tare de noi, românilor sau ruşilor? Care naţiune a ucis de 100 ori mai mulţi MOLDOVENI? Ruşii sau Românii? Problema voastră este că nu aveţi argumente şi trântiţi prostii, iar când trântiţi prostii e de înţeles ca unii să reacţioneze ca atare, deşi esenţa mesajului precedent nu a fost să se insulte ci să arate şi să demonstreze cu argumente solide şi indiscutabile cât de eronate sunt "principiile" mexicanului. -
#2264 vados 09 mai 2011 | 16:16 Asta am mai observat la mai multe forumuri. Cei care is pentru romani si limba romana tot tipul ii insulte pe cei care eu o alta parere.Pe cind din partea celorlalti nu am vast asa insultari direct la persoana. -
#2265 Adrianis 09 mai 2011 | 14:26 Citeşte mai departe -
#2266 Mexxik81 09 mai 2011 | 8:02 Moldova o sa existe! perntru ca majoritatea Poporului sint Moldoveni da nu Romani! Dar voi Rominilor nascuti in Moldova, intrebativa buneii ce Natie sint, si pe urma faceti Concluzii!! Imi pare rau de voi Romanilor dar o sa fiti nevoiti sa traiti cu asta : ca Moldova va fi Stat Intependent, -
#2267 ioanic 09 mai 2011 | 0:26 Citeşte mai departe -
#2268 Gebeleizis 08 mai 2011 | 23:23 Citeşte mai departe -
#2269 todiras 08 mai 2011 | 23:01 Domnule admin, daca este posibil relatati componenta etnică a legiunilor romane care au luptat cu stramosii nostri, DACII (paremise legiunea V sau IX), acei legionari ce au ramas ulterior in provincia DACIA, si in viziunea UNORA au pus temelia MOLDOVENILOR, stabilind si aratind cit de internatională era legiunea ROMANĂ, unora le va trece dorul de a afirma înflacarat ca de la RÎM ne tragem, au avut o influenta precum au avuto si alte popoare in diferite etape istorice. -
#2270 melnik 08 mai 2011 | 22:34 Nicoară//1)SFATUL TARII NU A FOST IMPUTERNICIT SA FACA ACEASTA UNIRE.// - Nu cred că acesta e un argument serios. Reiese că atunci când Sfatul Ţării a votat formarea Republicii Democratice Moldoveneşti în componenţa Federaţiei Ruse a avut împuternicire, dar să voteze Unirea cu România (ceea ce mie mi se pare absolut logic şi normal)... nu a avut împuternicire. -
#2271 melnik 08 mai 2011 | 22:25 Nicoar -
#2272 vados 08 mai 2011 | 20:41 Citeşte mai departe -
#2273 vados 08 mai 2011 | 20:04 Eu graesc cu sotiea me in moldoveneste. Eu asa inteleg ca sel flamind nu o si inteleagi pe sel satul nisiodata. Da eu amu ii inteleg mai tare pe asii din prednistrovia. Ei inca si mai departe is de romani si sciu in kirilica. Si daca noi ne unim cu romania ei nisi odata n-o si si uneasca si nisi odata n-o si dispari denumirea de moldovan si limba moldoveneasci. Macar special d-a n-o si dispara.Si asta-i ghini. -
#2274 nicoara 08 mai 2011 | 16:52 #330 zloi1977...... господа румыны и молдоване хватит историю теребить вам не надоело........Cei ce s-au saturat sa rascoleasca istoria pur si simplu nu intra in aceste teme :-))) -
#2275 nicoara 08 mai 2011 | 16:45 #326 decebaltraian...........numele de "rumână" sau "rumâniască" pentru limbă este atestat în timpul secolului XVI la mai mulți călători străini........Ce au aici calatorii streini? A existat principatul Tara Romaneasca si principatul Moldova.In ambele principate se vorbea aceias limba si fiecare visa sa-l inghita pe celalt. Tara Romaneasca a avut mai mult succes, a reusit sa inghita Moldova si a denumit noul stat Romania si limba respectiv romana. Cred ca nui nici o indoiala ca de reusea Moldova statul se numea Moldova si limba respectiv moldoveneasca. Desigur ca astazi noi vorbim romana, insa a spune "eu vorbesc moldoveneste" inseamna a evidentia ca "chiar de vorbesc romana, eu sunt moldovean, cetatean al R.Moldova" -
#2276 zloi1977 08 mai 2011 | 16:37 господа румыны и молдоване хватит историю теребить вам не надоело. мы живем сегоднишним днём и думаем о будущем наших детей. мы живем в молдове а не в румынии а молдова не забывайте многонациональная республика.а эти аладемики из академии которые говорят что мы румыны они проплаченые самой румынией они же бывшие комунисты. при комунистах они говорили что мы молдоване ещё с каменого века -
#2277 nicoara 08 mai 2011 | 16:29 #327 melnik......//.Noi nu am fost anexaţi de români.//......................Imi pare rau ca vorbim una si aceias de mai multe ori. BA DA, AM FOST ANEXATI. DOVADA- 1)SFATUL TARII NU A FOST IMPUTERNICIT SA FACA ACEASTA UNIRE. 2)STATUL ROMAN A INCALCAT CONDITIILE PREVAZUTE DE ACEST DOCUMENT -
#2278 melnik 08 mai 2011 | 16:13 Nicoară "nu socot ca noi am format natiunea turca atunci cind am fost ocupati de turci, nu am format natiunea rusa atunci cind am fost ocupqati de rusi, nu am format natiunea romana atunci cind am fost anexati de romani" - Noi nu am fost anexaţi de români. Moldovenii din Sfatul Ţării singuri au scris în Actul Unirii "...în puterea dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte ŞI PENTRU TOTDEAUNA se uneşte cu România." -
#2279 decebaltraian 08 mai 2011 | 16:05 Folosirea numelui de română pentru limba noastră cea frumoasă[24] precum și a numelui de români pentru a desemna vorbitorii acestei limbi, nu a așteptat întemeierea statului România. Deși supușii voevodatelor se desemnau ca "Ardeleni" (sau "Ungureni"), "Moldoveni" sau "Munteni", numele de "rumână" sau "rumâniască" pentru limbă este atestat în timpul secolului XVI la mai mulți călători străini[25] precum și în documente românești ca Palia de la Orǎștie sau în Letopisețul Țării Moldovei. Astfel Grigore ureche a folosit aceeasi limba Romana doar ca in unele traduceri in slavona...ea aparea ca moldoveneasca E un fals adevarat.....limba noastra e limba ROMANA -
#2280 nicoara 08 mai 2011 | 15:55 PENTRU ADMINISTRATOR..........Forumul este un dialog viu si lipsa posibilitatii de a formata textul, de a reda prin semne conventionale accentele si emotiile - face respingator acest forum