Bogdanovca Veche este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1353 de locuitori. Satul Bogdanovca Veche a fost menționat documentar în anul 1760.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Moldova este Valahia Mare
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#61 BogdanVoievod1 05 mai 2011 | 20:43 ruminii au luptat in al doilea razboi mondial contra URSS asta inseamna si contra moldovei cum poti acum sa vreti unire -
#62 CalinRomania 05 mai 2011 | 20:40 Citeşte mai departe -
#63 CalinRomania 05 mai 2011 | 19:52 Citeşte mai departe -
#64 shtolz88 05 mai 2011 | 19:44 Narod,kto scitaet sebea ruminom-pojaluista delaite grajdanstvo i vperiod v evropeiskuiu Ruminiiu,a nam Moldavanam i tut horo6o! -
#65 private 05 mai 2011 | 19:28 #111 Constantine, nu am suflat o vb de România :) nota ta despre o pace biblica e buna, fie si asa. #112 newone, iti bateai capul ca ai fost tradat de români, dar cum se simt cei in Bucovina si Basarabia de Sud? Ce ai facut tu pt intregirea "Moldovei istorice" la care visezi? -
#66 newone 05 mai 2011 | 18:55 @private eu ma stradui sa nu tradez pe nimeni niciodata....dar dac nui secret dupa parerea ta cu ce eu am tradat Bucovina si sudul Basarabiei?? -
#67 Constantin 05 mai 2011 | 18:50 #110 private, despre ce vorbeshti?! De ce voi toti separati toate lucrurile PRO România si CONTRA România ?! mai sunt si idei de centru, idei ce reprezinta un popor intreg, si nu "alipiti" poporul Moldav ba romaniei ba rusiei, suntem noi! un popor unit, suveran, independent!!! mindriti-va cu asta!!! Iubiti-va aproapele, iubiti-va patria, iubiti-va pe voi asa cum sunteti nu fiti falsi(e) (persoane)!!! germenele urei vizavi de oricine ce va inconjoara da radacini si mai mari, creshte, si molipseshte si pe altii! toti incearca sa gaseasca motive ce ne-a schimbat istoria, insa nimeni nu vrea sa faca ceva pentru a schimba prezentul/viitorul!!! Moldova - te iubesc !!! -
#68 private 05 mai 2011 | 18:15 #100 newone dar tie nu ti se pare ca i'ai tradat pe fratii din Bucovina de Nord si din sudul Basarabiei? -
#69 newone 05 mai 2011 | 16:54 @Robert Moldova nu a fost si nici nu este o provincie Romaneasca!!!si daca ai sti istoria ai cunoaste ca pamintul Moldovenesc a fost alipit da Imperiul Rus inainte la al 2 razboi mondial ...si din pacate "Fratii Romani" au tradat acest pamint !!! @vados RM nu este ramasita la Moldova istorica ci este o buna parte din ea...simplu parte cealalta a fost romanizata in buna parte Moldova te Iubesc -
#70 vados 05 mai 2011 | 16:20 Uitete mai bine prin istorie. Cind rusii au luptat cu turcii, au impartit moldova in jumate in 1812. si o suta de ani basarabia a fost cu rusia. apoi 20 cu Romania.Si inainte de razboi s-au retras Romanii din Basarabia. Si cind a inceput razboiul au intrat cu armele in Basarabia. Si dupa razboi Basarabia iarasi s-a intors la Rusia. Si inca aproape 100 de ani a trait cu ia. 200 ani de oparte stai mult. SUA tot are mult comun cu ANGLIA, dar are si ea doua sute si ceva de ani de independenta si nu cred ca are de cind sa se uneasca cu Anglia. Asa ca frate Republica Moldova este ramasita din Moldova istorica, dar independenta si asta-i bine. -
#71 robert 05 mai 2011 | 14:57 Caline imi pare rau sa te contrazic dar Moldova este o provincie istorica Romaneasca nu este nici Valahia mare nici Valahia mica ,,, cand Rusi au castigat al doilea razboi mondial au luat cu forta de la Romania o parte a Moldovei si tot tezaurul national deci, Basarabia este si a fost pamant Romanesc -
#72 CalinRomania 04 mai 2011 | 23:42 In sfarsit,draga admin-vad in sfarsit ca Moldova este considerata si o Valahie-Mica sau Mare nu acest lucru este o problema.Bine ca in sfarsit vad semnul egal intre Valahia si Moldova !