Sîrma este un sat şi comună din raionul Leova. Sîrma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Leova și la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1082 de oameni. Satul Sîrma a fost menționat documentar în anul 1775.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Strategia de dezvoltare a Moldovei pînă în anul 2025
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1 Nastinkab 30 iunie 2012 | 1:12 Vă rog frumos, ajutați-mă cu un vot zilnic la poza mea! Nu ia decît cîteva clipe.
http://www.moldovenii.md/md/concurs/member/memberId/1006/id/2144
Va rog mult și mulțumesc anticipat! -
#2 stelutastar 15 iunie 2012 | 10:54 Un nou concurs organizat de site-ul moldovenii.md cu cele mai frumoase Domane și Domnișoare intră privește și nu uita de un vot la această pozăhttp://www.moldovenii.md/md/concurs/member/memberId/886 -
#3 manciu 06 septembrie 2011 | 9:14 Altair: http://www.imf.org/external/np/loi/2011/mda/032411.pdfnam putut citi scrisoarea ,lincul tau nu functioneaza
-
#4 posol 31 august 2011 | 12:08 ЧЕЙ ДЕШТЕПЦЬ В,ОР ЫНЦЕЛЕЖЕ...
Тайный договор Властителей Мира (2011 г.).flv
-
#5 posol 29 august 2011 | 16:11 Citeşte mai departe -
#6 burlakul 23 iunie 2011 | 10:34 #35Nu cred ca-i corect sa-i invinuim pe cei de la tara de dezstru ecologic si de criza economica si criza politica...(Ce mult imi place acest termen"criza politica"-"criza de minte";))
-
#7 Carmen 22 iunie 2011 | 22:07 nu cred ca zonele verzi ar fi unica noastra problema, in plus, la tara, daca nu ai lemne mergi noaptea si tai prin cringuri, fisii forestiere etc.
-
#8 burlakul 21 iunie 2011 | 21:20 #33Carmen,de ce asa pesimist?Uite cum se apara zonele verzi pe la noi!:)))Cu ce nu-i ca-n UE?;)
http://curaj.tv/reportaj/politic/acces-interzis-pe-strada-ciocirlia/
-
#9 Carmen 21 iunie 2011 | 12:39 Fericirea integrării europene nu ne paște pe noi deloc. Oamenii noștri au înteles-o demult și deaceea se integrează singuri, cu familia, cu rudele, cum ii duce capul prin toată Europa, America și Australia. Ei demult au înteles că acest stat corupt și degradat nu le va oferi nimic. Mare iluzie că cei care lucrează în afară o să vină într-o zi cu bani și experiență și o să le investească în RM. Cum? Dînd mită la primărie, pretură, pompieri, medicina preventivă și mulți alții? Pînă o să-i colinzi pe toți o să rămîi fără opinci. Nu se mai intoarce nimeni la asa o mizerie, dar schimbarea e doar anunțată, si se pare că se produce in bine doar pentru ideologii ei. Toti ceilalti sa-i privească și să se bucure de prosperarea lor!!!
-
#10 Carmen 21 iunie 2011 | 12:32 Care integrare? Romania a lucrat 15 ani numai la ajustarea legislației la aquisul comunitar, plus alte o sumedenie de măsuri în diferite domenii de la condițiile de detenție la corupție. La noi însă numai vorba multa, nimic, dar nimic la modul concret nu se face, vin experții europeni, ii poartă pe la Cricova și Milești, îi distrează cum știu ai noștri mai bine și poftim niște recomandări deșănțate care nu-s bune nici de tapete la WC. E o mare demagogie după care se ascunde o totală incapacitate.
-
#11 burlakul 21 iunie 2011 | 10:02 #29Romania a facut pasi enormi,mai ales de la integrare,dar si in timpul pregatirilor p/u integrare;) La noi nici nu prea se studiaza in domeniu nici investitii nu se fac."Tara minunilor;)".Bucura faptul ca acum la alegerile locale,undeva in regiuni avem si un "ecoprimar":)
-
#12 burlakul 21 iunie 2011 | 9:55 Citeşte mai departe -
#13 CalinRomania 18 iunie 2011 | 17:28 Romania daca nu ma insel este al treilea producator european de bioetanol.
-
#14 CalinRomania 18 iunie 2011 | 17:27 Sunt foarte interesante aceste proiecte de utilizare a biomasei.Cat si utilizarea biocombustibililor (referindu-ma desigur la altceva decat petrol si gaze naturale). Intrebarea este :De ce nu se fac investitiile necesare ??? Nu cunosc potentialul eolian al RM dar banui ca trebuie sa fie mai mare in zonele sale sudice si mai aproape de Marea Neagra.Hidrocentralele presupun costuri foarte mari pentru construire si ocuparea unui vast teren adiacent (pentru acumularea apei).Totul de fapt se reduce la costul efectiv al investitiei si in cat timp se recupereaza aceasta investitie.
-
#15 burlakul 13 iunie 2011 | 13:16 Pacat ca nu cresc nucile pe la noi:(,altfel am face si din coji de nuci,ceva...;):
Ferma Dixon Ridge din Sacramento, California, genereaza energie din coji de nuci vaporizate.
Generatorul fermei foloseste o tehnologie denumita flash pyrolysis care transforma cojile de nuca in biogaz.
Cojile de nuca sunt arse in generatorul BioMax care le converteste in suficient gaz propan pentru a alimenta un frigider de mai mult de 1.000 de metri patrati.
Generatorul BioMax de 50 de megawati este produs de compania Community Power Corp si reduce cu 45.000 de dolari costurile fermei. Sistemul functioneaza deja de un an, iar ferma va mai achizitiona unul anul acesta pentru a dubla aportul de energie regenerabila.
Proprietarul ProDixon Ridge, Russ Lester, vrea ca ferma sa sa ajunga la o autonomie energetica in proportie de 100% in urmatorii ani. -
#16 burlakul 13 iunie 2011 | 13:12 Sa nu uitam si de cinepa;),ea se cultiva din timpuri pe la noi "cum nu iau gasit intrebuintare pe la noi;),acesta cultura a inceput sa dispara:( ",acum se gindesc sa obtina si combustibil p/u avioane:):
"Air New Zealand are de gand sa testeze avioane de calatori alimentate cu biomasa din marijuana. Principalul motiv sunt banii: biomasa din marijuana este cu 20-30% mai ieftina decat pretul kerosenului, care a crescut odata cu pretul barilului de petrol.
In plus biomasa din marijuana nu consuma alimente, un lucru privit cu ochi buni in conditiile crizei mondiale de alimente. Initial testele se vor realiza cu un Boeing 747 cu patru motoare, din care doar unul va fi alimentat cu biomasa."P.S.se spune ca am avut troleibuse prin sate,degraba vom avea avioane personale,cum in europa masinile:).Numai sa nu uitam de cinepa.
-
#17 burlakul 13 iunie 2011 | 12:49 Si de-ar mai fi niste gunoi:), am putea folosi si Lintita:Cea mai mica planta cu flori din lume s-ar putea dovedi perfect echipata pentru indeplinirea a doua sarcini extrem de importante: curatarea poluarii din zootehnie si furnizarea de energie curata, sub forma de biocombustibil. Capabila sa-si extraga substantele nutritive din ingrasamintele animale, planta denumita lintita produce mult mai mult amidon pe acru (4.000 metri patrati) decat porumbul, sustin cercetatorii. Reprezinta, de aceea, o alternativa viabila a porumbului in obtinerea de biocombustibil bazat pe etanol.
http://www.descopera.ro/dnews/4215975-lintita-ar-putea-salva-planeta
-
#18 burlakul 13 iunie 2011 | 12:31 Citeşte mai departe -
#19 burlakul 13 iunie 2011 | 11:25 Biogazul,ca ex.,se poate obtine din deseuri,nu cred ca ducem lipsa de ele;)daca se sfirsesc mai facem noi:)Pe cine intereseaza asa proiecte,iata un model, dupa parerea mea, reusit si cred si nu chiar costisitor,in care totul tinde spre optimizarea folosirii resurselor:http://www.biocombustibil-tm.ro/biogaz.html Pentru a implimenta in practica asa proiecte ne trebuie numai vointa si putina rabdare si rezultatele nu se vor lasa mult asteptate.Asa proiecte complexe care ne ofera si energie electrica,si termica + biogaz,mai ofera si locuri de munca,asta nu-i mai putin important p/u cetatenii nostri care isi gasesc de lucru numai peste hotare.De ce sa facem p/u toti numai nu p/u noi? .Oare chiar asa de ieftin procuram energia ,ca su ne gindim la asa metode? -
#20 burlakul 13 iunie 2011 | 9:25 Citeşte mai departe