Ursoaia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ursoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2612 oameni. Satul Ursoaia a fost menționat documentar în anul 1767.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bucurativa ca sinteti moldoveni
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#21 CalinRomania 02 februarie 2013 | 21:54 Citeşte mai departe -
#22 CalinRomania 02 februarie 2013 | 21:42 #103 Draga sus....."poate nu intreg ardealul era ruminesc si romanii nu imblase peste tot chiar...de unde si Dragos devine domn a Tarii Moldova,ca Maramuresul era Moldovenesc ;)..."........................................................................................................................
Explica-mi te rog,cum este posibil ca Maramuresul sa fi fost Moldovenesc din momentul in care Tara Moldovei s-a nascut DUPA ,repet,DUPA ce Dragos voievod Maramuresean pune bazele acestei tari ????? Daca eu plec in nu stiu ce loc -din Romania si pun bazele unui nou stat -sa spunem statul X- se va putea spune vreodata ca de fapt Romania apartinea statului X- ( desi el inca nu exista) si numai asa se explica cum de eu-roman din Romania am pus bazele statului X ???
Draga sus ,ai o logica tare -tare interesanta !!! :))))))))))))))))))))))))))
-
#23 CalinRomania 02 februarie 2013 | 21:33 Citeşte mai departe -
#24 CalinRomania 02 februarie 2013 | 21:15 #91 Draga sus...spuneai :"
"-” țara această Muntenească numeind, cum îi zic mai mulți așa; că Rumânească numai lăcuitorii ei o chiamă, și doar unii den ardeleni ăiî rumâni, pentru că și aceia și ceștea numai când să întreabă, ce iaste? Ei răspund: rumâni; iar moldovénii să osebesc de să răspund: moldovani.” Istoria Țării Rumânești de Constantin Cantacuzino"
...adica numa unii din ardeleni se numeau in trecut rumini...adica fara sa am dovezi banuiam ca ceva e incurcar cu ardealul....nu toti se socoteau si de ce oare?...poate nu intreg ardealul era ruminesc si romanii nu imblase peste tot chiar...de unde si Dragos devine domn a Tarii Moldova,ca Maramuresul era Moldovenesc ;)...
Cineva are scanul cu tradurgerea documentului in care se spune despre Dragos si Moldova?...inainte gindurile se expuneau altfel nu ca amu..." -
#25 CalinRomania 02 februarie 2013 | 21:13 #90 Draga sus...",acum in RMoldova se creaza, vrei tu,ori nu vrei dar de moldoveni ... si daca vrem,apu vrem noi si pe voi nu trebu sa va manince intr-un loc ;) ......................
................................................................................................................................
Pai draga sus.........am eu vreo treaba ca voi "creati" in R.Moldova ???? :)))))))))))))))))))
Din partea mea va urez sa aveti tot sporul la "creat" in R.Moldova-mai putin la creat istorii fara sustinere ,fara dovezi concrete.........De idei fantasmagorice privind istoria noastra a romanilor drept "buricul pamantului" nu ducem lipsa nici in Romania -asa cum nu duceti lipsa nici voi ! Noi romanii ( si aici va includ desigur si pe voi) avem o imaginatie foarte bogata ! :)))))))))
-
#26 CalinRomania 02 februarie 2013 | 21:08 #90 "tot ce este moldovenesc s-o facut in Tara Moldovei"..........................................
Da.....o afirmatie intr-adevar interesanta ! :))))))))))))))))))))
Banui si ca tot ce este transilvanean-este facut in Transilvania ........:))))))))
Sau gresesc ??? :))))))))))))))
-
#27 CalinRomania 02 februarie 2013 | 21:04 #90 Draga sus........ma apuca rasul pentru ca uiti un lucru esential: Statul Roman a fost creat prin Unirea Principatului Moldova cu Principatul Valahia la 24 ianuarie 1859 in urma alegerii Domnului Principatului Moldova -Alexandru Ioan Cuza si ca Domn al Principatului Valahia ! Cand te referi la romani -ca etnie -te referi desigur la TOTI moldovenii -cand te referi doar la cetatenie ( daca tu la aste te referi cand spui "voi ruminii" :))) ) ei bine trebuie sa intelegi ca MAJORITATEA moldovenilor sunt si cetateni ai Romaniei ! Spui de Tara Moldovei uitand ca vechile ei capitale Baia,Siret,Suceava sau Iasi sunt pe partea Moldovei parte a Romaniei ! Cand spui de oamenii de cultura de demult din Tara Moldovei aduci aminte cu mandrie de ei-dar cand eu iti aduc aminte ca ei spuneau ca moldovenii sunt romani -ei bine aici tu spui ca ei nu stiau nimic,ca greseau ........dar te mandresti cu ei !!! Nu este oare un paradox ???
-
#28 CalinRomania 02 februarie 2013 | 20:55 Citeşte mai departe -
#29 CalinRomania 02 februarie 2013 | 20:36 #89 Draga sus....""Lamureste-ma si pe mine ce ai vrut sa spui prin "ruminii" ??? Te refereai la Transilvaneni,la Munteni,la Olteni,la Maramureseni,la Banateni,etc. ??? Sau la toti la un loc ?."
.... :))))))))))))) cind spun "Tara Moldovei" ma refer la Papua Noua Guenee? ..."
..............................................................................................................................
Pai stii care este ciudatenia cea mare ? Daca te referi la toti romanii atunci vrei nu vrei incluzi aici si pe cea mai mare parte dintre moldoveni..........care sunt la baza crearii statului Roman ,care sunt cetateni romani si care sunt moldoveni si romani deopotriva..........:)))))) Ca dealtfel si voi cei de la est de Prut ,cu diferenta ca majoritatea dintre voi nu aveti si cetatenia romana......
-
#30 sus 02 februarie 2013 | 19:36 #96CalinRomania
" Draga sus-legat de limba proasta -avand in vedere ca vorbim una si aceeasi limba -indiferent cum o denumim- vad ca tu consideri limba ta ca de altfel a strabunilor tai care sunt si a strabunilor mei ( aici depinde pana unde vrei sa mergi) -ca pe o limba proasta ! Halal patriotism !"
.... :))))))))))))))) oare te-ar intelege pe tine strabunii tai rumine vorbindule in limba care-o graesti adusa de voi rumini intr-o stare de nerecunoscut...dintr-o propozitie a unui de-a vostru de 7 cuvinte 5 erau imrumutate,nu demult am auzit-o si rau ca n-am scriso sa ti-o aduc ca exemplu(mam ris tare de limba rumina)...ce intelegi tu prin patriotizm,respect fata de stramosi pastrarea unui nume "moldovan" ca tezaur istoric lingvistic?... :))))))))))despre ce vorbesti tu rumine,despre n-atingeti statul rumin ca intimplator nu sa se risipeasca a felul unui castel din nisip(ca un ou clocit)...
... :)))))))))))))))) si totus am vorbit...
-
#31 CalinRomania 02 februarie 2013 | 17:09 Citeşte mai departe -
#32 CalinRomania 02 februarie 2013 | 16:40 Citeşte mai departe -
#33 CalinRomania 02 februarie 2013 | 16:38 #93 Nu am spus ca sunt mai experimentat sau nu decat tine. In chestiile legate de religie treaba este ,dupa opinia mea, mult mai complicata decat istoria........suntem peste 6 miliarde de oameni pe acesta planeta si fiecare are modul sau propriu de a-l vedea pe Dumnezeu.......Ceea ce ti-am spus -ti-am spus doar in ceea ce ma priveste personal. Draga sus , credinta mea in Dumnezeu ,astazi,nu se bazeaza doar pe "Biblia evreeasca"....ci si pe alte scrieri cu aceeasi tema dar din cu totul si cu totul alte zone-religii.
Dupa cum ti-am spus,nu cred ca are rost sa comentam acest subiect pentru ca poate am putea discuta ani de zile fara sa ajungem la un rezultat.Concluzia? Tu esti ateu- nu crezi in Dumnezeu-O.K.-treaba ta,eu unul stiu ca exista Dumnezeu.......Fiecare cu modul sau de a vedea acest aspect.AMIN ! :))))))
-
#34 CalinRomania 02 februarie 2013 | 16:32 #87 Draga sus...spuneai:" #81CalinRomania
"Draga sus......esti ateu....... Nici eu nu credeam ani in urma in Dumnezeu"
... :)))))))))))))))))))) esti mai experimentat ca mine...da di undi stii?... poate am vazut mai multe ca tine :))) si poate eu spun altceva de cit auzi tu :))))) ...
"...am mediatat asupra acestui subiect cativa ani de zile-fiind o fire de felul lui "Toma necredinciosul" si acum nu doar cred, ci pot sa iti spun ca stiu ca exista Dumnezeu..."
...ai mai spus-o ca nu credeai :)))))...ca exista zeul evreesc s'au nu poti spune,dar nu poti sti...daca evreii nu-ti spuneu prin biblie ca este cel dumnezeu,oare in ce credeai azi tu,poate-ti pastrai credinta stramosilor tai?..." -
#35 sus 02 februarie 2013 | 12:31
"La ultimul recensamint (2004), 2.742.005 persoane au declarat ca sint moldoveni si numai 74.276- ca sint romani, adica la un roman revin 37 de moldoveni.Concluziile sa si le faca fiecare….."
...sint de acord cu afirmatia privitor la concluzii...
-
#36 sus 02 februarie 2013 | 12:19
"-” țara această Muntenească numeind, cum îi zic mai mulți așa; că Rumânească numai lăcuitorii ei o chiamă, și doar unii den ardeleni ăiî rumâni, pentru că și aceia și ceștea numai când să întreabă, ce iaste? Ei răspund: rumâni; iar moldovénii să osebesc de să răspund: moldovani.” Istoria Țării Rumânești de Constantin Cantacuzino"
...adica numa unii din ardeleni se numeau in trecut rumini...adica fara sa am dovezi banuiam ca ceva e incurcar cu ardealul....nu toti se socoteau si de ce oare?...poate nu intreg ardealul era ruminesc si romanii nu imblase peste tot chiar...de unde si Dragos devine domn a Tarii Moldova,ca Maramuresul era Moldovenesc ;)...
Cineva are scanul cu tradurgerea documentului in care se spune despre Dragos si Moldova?...inainte gindurile se expuneau altfel nu ca amu...
-
#37 sus 02 februarie 2013 | 11:19 #86CalinRomania
"De ce ? Pentru ca tu reusesti sa deduci etnia unei persoane nu pe baza limbii vorbite -asa cum bine iti spunea logica ta odata -si anume ca din moment ce vorbesti limba romana-esti etnic roman- ci pe baza de comportament !!! :))))) "
... :))))))))))))))) si daca vorbesc limba moldoveneasca atunci cine sint?:))))))))))...si daca noi moldovenii totus ne deosebim de rumini avind o ghindire, un accent,o istorie aparte,scriitori,cronicari aparte de voi :)))))))...tot ce este moldovenesc s-o facut in Tara Moldovei,acum in RMoldova se creaza, vrei tu,ori nu vrei dar de moldoveni ... si daca vrem,apu vrem noi si pe voi nu trebu sa va manince intr-un loc ;) ...
Traeasca Neamu Nostru Moldovenesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Traiasca-mi Tara Cu numele MOLDOVA...CEL MAI FRUMOS NUME DIN LUME!!!!!!!!!!!! ;) ...
-
#38 sus 02 februarie 2013 | 11:06 Citeşte mai departe -
#39 sus 02 februarie 2013 | 10:46 Citeşte mai departe -
#40 sus 02 februarie 2013 | 10:29 #81CalinRomania
"Draga sus......esti ateu....... Nici eu nu credeam ani in urma in Dumnezeu"
... :)))))))))))))))))))) esti mai experimentat ca mine...da di undi stii?... poate am vazut mai multe ca tine :))) si poate eu spun altceva de cit auzi tu :))))) ...
"...am mediatat asupra acestui subiect cativa ani de zile-fiind o fire de felul lui "Toma necredinciosul" si acum nu doar cred, ci pot sa iti spun ca stiu ca exista Dumnezeu..."
...ai mai spus-o ca nu credeai :)))))...ca exista zeul evreesc s'au nu poti spune,dar nu poti sti...daca evreii nu-ti spuneu prin biblie ca este cel dumnezeu,oare in ce credeai azi tu,poate-ti pastrai credinta stramosilor tai?...