Bilicenii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile lipovanca, Bilicenii Noi, Mîndreștii Noi. Localitatea se află la 15 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Bilicenii Noi a fost atestat documentar în anul 1925.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de... voi...
SCÂRBĂ ~e f. 1) Sentiment de mâhnire provocat de o nenorocire sau de o mare neplăcere; suferință morală As vrea sa ma adresezi nu concret la Andrei, SPQR, Adrianis ci la generatia tinara, cei de 20-30 de ani. Voi trebue sa va creati conditii de viata, conditii de a va creste copiii si a va asigura un viitor, dar cu parere de rau voi sunteti jertfa unor idei utopiste si foarte mari iubitori de …haleava. E timpul sa insusiti niste realitati evidente, dupa cum dupa ziua vine noaptea si aceasta nu trebue de demonstrat, tot asa si intre tari nu exista prieteni ci interese. Vrem noi sau nu, ne place sau nu ne place dar prezentul si viitorul previzibil va fi strins legat de trei tari:Romania, Ukraina si Rusia. Si una este indiscutabil – aceste tari intotdeauna in relatiile comune vor apara in primul rind interesele sale personale, nici una din ele nu pune pe primul plan interesul nostru. De aici si reese: necatind la simpatii si antipatii pe primul loc trebue sa stee interesul statului nostru, care indiferent de ce etnie esti tu personal, se numeste Republica Moldova. Spre deosebire de politicieni noi populatia nu avem dreptul la bluf, la standarde duble, la siretlicuri. Daca dorim sa avem o directie de dezvoltare concreta si ascendenta atunci trebue sa spunem lucrurilor pe nume si sa apreciem treaz situatia. Nimeni nu poate contrazice ca rusia fiind un imperiu a avut si are o influenta decisiva asupra moldovenilor, dar mai ales asupra celor din stinga Prutului. Ea, rusia , a rupt acest popor in doua si atit de mult a incilcit soarta lor, ca daca ar disparea astazi acest blestemat imperiu, tot una, malurile prutului e foarte greu de reunit. Voi, cei cu idei unioniste, studiati un pic istoria romaniei, cu ce probleme se confrunta aceasta tara si ve-ti vedea ca Romania prima ne-a recunoscut ca stat nu din placere ci din posibilitati, din analiza pragmatica a situatiei, si aceasta situatie in viitorul apropiat nu se va schimba, aceasta situatie o impune la actiuni de tip stalinist, adica la schimbarea granitelor territorial administrative in interiorul statului, ceea ce este o bomba cu efect intirziat. Insa pentru a ne dezvolta ca stat independent trebue sa scapam de dictatura ruseasca.Pentru aceasta trebue sa constientizam ca politica ruseasca este o politica imperiala telul principal al careia este sa ne tie supusi. Majoritatea rusofonilor de la noi formeaza coloana a cincea care sustin si promoveaza interesele imperiale rusesti. La fel de periculosi sunt si unionistii care lucreaza la distrugerea statului R.Moldova si isi inchipue ca se poate de procedat ca nomazii cind dupa ce a cacat totul in jurul iurtei isi schimba locul.
|
|
-
#61 lvl100 30 iunie 2011 | 10:26 Citeşte mai departe -
#62 lvl100 30 iunie 2011 | 9:40 Citeşte mai departe -
#63 CalinRomania 30 iunie 2011 | 0:15 Citeşte mai departe -
#64 CalinRomania 30 iunie 2011 | 0:00 Draga Andrei,#51....."
"nicoara:In aceasta situatie romania duce un adevarat razboi ideologic impotriva noastra
Si cam cum se manifesta razboiul asta asa masiv ? Ceva exemple concludente ai ? Sau i-ar practicam sportul aruncatul cu clisee ?"
hai sa iti raspund eu...
-pleiada de televiziuni si ziare care prezinta pct romanesc de vedere...interpretarea romaneasca a problemelor sensibile
-toate ong-urile sponsorizate de romania care promoveaza unirea
-sutele de site-uri si blog-uri care au scopurile declarate unirea ro si md si rusofobia, pline de postaci platiti sau nationalisti fantici...
-7 aprilie 2009
-prin politicieni "scoliti" de serviciile voastre secrete gen Ghimpu, Chizdoaca etc
ps...nu stiu cum se scrie e romaneste, dar pe moldoveneste "iar" se scrie legat..." -
#65 CalinRomania 29 iunie 2011 | 23:56 De exemplu ma intalnesc cu lvl100 si il intreb : "Salut-SPQR e moldovean?"-el imi raspunde-"Nu-SPQR este oltean"."Dar razesu?" Si lvl100 imi spune-"Da,razesu este moldovean".Automat inteleg ca este moldovean din Romania.Daca imi spunea "Razesu este basarabean"-intelegeam ca este moldovean din RM -cel mai probabil-sau daca se referea in sensul strict-insemna ca este din Basarabia propriu-zisa-ocupata de Ucraina.
-
#66 CalinRomania 29 iunie 2011 | 23:43 Din comoditate-poate unii si din nestiinta va numesc cei de la vest de Prut "basarabeni".
Un lucru chiar mai ciudat este faptul ca insusi voi (unii dintre voi-cetatenii RM) va numiti "basarabeni" . Termenul acesta este folosit de cetatenii RO pentru a reusi sa se faca diferenta intre un moldovean de la noi-din RO si un moldovean din RM.Atata tot.
-
#67 CalinRomania 29 iunie 2011 | 23:40 Oare nu intelegi ca atunci cand un cetatean RO spune "basarabean" nu o spune in sens rau
?
-
#68 CalinRomania 29 iunie 2011 | 23:39 Draga nicoara,in legatura cu "basarabenii" -inca tot te deranjeaza ?
-
#69 CalinRomania 29 iunie 2011 | 23:38 Se incearca -se incearca :))))))))))))))
-
#70 nicoara 29 iunie 2011 | 23:36 lvl100: #62 lvl100
Seara buna baieti! Ce, incercati sa aduceti tehnologiile de pe BPR pe acest siteu? :)))
-
#71 lvl100 29 iunie 2011 | 22:45 razesu: Eu nu mi-am mai luat salariul si de aia am fost adormit o perioada...dar am discutat cu seful TB care me-a promis o marire de salar substantiala,dar avind in vedere ultimele evolutii de pe scena politica romaneasca TB nu m-ai prezinta credibilitate asa ca nu pun mare baza pe promisiunile sale asa ca voi presta munca patriotica fara sa fiu retribuit pentru A le fac in ciuda rusilor...
Lasa frate ca tu esti macar norocos. Eu dupa stagiul standard de pregatire pentru viitoarea invazie legionara romana in Republic Of Moldova , tocmai am primit vestea proasta ca nu mai folosim tancurile, trebuie sa ne aducem masina personala de acasa.
Mai tata mai, nici fascismul nu mai e cum era inainte.
-
#72 ioanic 29 iunie 2011 | 19:03 Апариция статулуй Р.Молдова се май даторязэ ши експериенцей трэите ын комун ку челелалте попоаре дин Империул Царист сау дин чел ал УРСС. Дежа н-ам депринс ка тот че фачем сэ фачем дупэ моделул цэрилор -сурорь приетене ку каре ымпреунэ не-ам дебарасат де режимуриле тоталитаристе дин интериорул Русией Царисте сау а УРСС. Ши дупэ 20 де ань де ла кэдеря УРСС пентру Р.Молдова сунт виабиле моделеле де дезволтаре але фостелор републичь сурорь дин УРСС. Ромыния сау о алтэ царэ дин афара УРСС ну а фост ши ну поате фи ун екземплу демн де урмат. Комунитатя лингвистикэ ну ынсямнэ нич 10% компаратив ку комунитатя де аспираций ши менталитате ку Украина, Белорусия. Цэриле Балтиче, Транскауказиене сау дин Асия Мижлочие. -
#73 razesu 29 iunie 2011 | 18:55 Eu nu mi-am mai luat salariul si de aia am fost adormit o perioada...dar am discutat cu seful TB care me-a promis o marire de salar substantiala,dar avind in vedere ultimele evolutii de pe scena politica romaneasca TB nu m-ai prezinta credibilitate asa ca nu pun mare baza pe promisiunile sale asa ca voi presta munca patriotica fara sa fiu retribuit pentru A le fac in ciuda rusilor... -
#74 razesu 29 iunie 2011 | 18:49 #58 Salut lvl100 ,vad ca ai ramas singur pe baricade....
-
#75 lvl100 29 iunie 2011 | 12:31 Citeşte mai departe -
#76 ioanic 29 iunie 2011 | 8:26 Citeşte mai departe -
#77 ioanic 29 iunie 2011 | 3:51 Citeşte mai departe -
#78 ioanic 29 iunie 2011 | 2:37 Citeşte mai departe -
#79 ioanic 29 iunie 2011 | 1:14 Citeşte mai departe -
#80 nicoara 28 iunie 2011 | 23:51 Citeşte mai departe