Slobozia Mare este un sat și comună din raionul Cahul. Slobozia Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5960 de oameni. Satul Slobozia Mare a fost menționat documentar în anul 1436.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#141 CalinRomania 29 aprilie 2013 | 20:34 Citeşte mai departe -
#142 CalinRomania 29 aprilie 2013 | 20:22 Citeşte mai departe -
#143 CalinRomania 29 aprilie 2013 | 20:17 #2192 Atunci cand citezi pe cineva -practic afirmi ca acea persoana a spus EXACT acele cuvinte pe care tu le citezi........
De exemplu din modificarea facuta de tine s-ar putea intelege ca eu am afirmat "sa fie conservate limba,.........stramosesti moldovenesti" -rezultand de aici ca eu as fi de acord cu termenul de "limba moldoveneasca"..... Lasand la locul lui termenul de romanesti/moldovenesti- o asemenea posibila interpretare eronata nu mai poate avea loc...................
Sunt absolut de acord , ca si tine de altfel cred, ca limba romana si ceea ce unii dintre voi denumiti "limba moldoveneasca" este una si aceeasi limba. Dar , repet nu consider ca fiind corect termenul de "limba moldoveneasca".Atata tot.
-
#144 CalinRomania 29 aprilie 2013 | 20:08 #2189 Draga sus......"Draga sus...............tu ai citat o fraza scrisa de mine:
""nu prea este nici o legatura intre faptul ca sunt numiti "moldoveni" rusii din R.Moldova care merg la rude in Rusia cu faptul ca ei isi doresc sincer sa fie conservate limba , traditiile , cultura stramosesti-moldovenesti "
...........................................................................................................................
In realitate, fraza scrisa de mine suna astfel:
"nu prea este nici o legatura intre faptul ca sunt numiti "moldoveni" rusii din R.Moldova care merg la rude in Rusia cu faptul ca ei isi doresc sincer sa fie conservate limba , traditiile , cultura stramosesti-romanesti/moldovenesti"
Nustiu ce te-a deranjat daca socoti ca moldovenii sint romini,...singuri spuneti ca moldovan=romin ,atunci care-i problema?...eun-am schimbat nimic si am scris fics ce-i avut tu in vedere."
-
#145 CalinRomania 29 aprilie 2013 | 20:07 Citeşte mai departe -
#146 sus 23 aprilie 2013 | 11:25 Citeşte mai departe -
#147 sus 23 aprilie 2013 | 11:09 Citeşte mai departe -
#148 sus 23 aprilie 2013 | 10:45 Citeşte mai departe -
#149 CalinRomania 21 aprilie 2013 | 16:26 #2186 Si draga sus......atentie ! Sa nu confunzi aceste lucruri spuse de mine mai sus cu revoltele de tipul celei de la Tatarbunar de prin 1924- facute in zone cu populatie RUSEASCA sau UCRAINIANA sau oricum MINORITARA -deci neromaneasca !- Si provocate de catre comunistii sovietici de la est de Nistru !!!
-
#150 CalinRomania 21 aprilie 2013 | 16:22 #2185 Draga sus.......chiar sunt curios sa vad aceste "multe nelegiuiri din partea autoritatilor romine ca furturi,violuri,omoruri si restu...".............." ale voastre "fapte vitegesti" fata de moldovenii bastinasi nu numa a altor etnii..."......................................
Legat de Progromurile impotriva evreilor si ale tiganilor stiu la fel cum stiu si de episodul de la Odessa...........Sunt fapte profund regretabile , o pata pe istoria romanilor -lucruri care sper sa nu se mai intample niciodata............................................................
Dar sincer - nu am cunostinta de "multele nelegiuiri" de tipul violurilor ,jafurilor,omorurilor
facute de romani din dreapta Prutului asupra romanilor-moldoveni din stanga acestui rau......... Chiar te rog sa dai link-uri unde pot-putem sa gasim detalii privind desfasurarea acestor acte odioase facute de romanii de la vest de Prut asupra romanilor-moldoveni de la est de acesta.........
-
#151 sus 21 aprilie 2013 | 10:37 Citeşte mai departe -
#152 CalinRomania 21 aprilie 2013 | 3:34 #2181 Draga sus, draga Ioanic........iata o tragedie a neamului nostru, cea de la Fantana Alba.........din Bucovina de Nord.Mie unuia mi-au cam dat lacrimile......nu stiu daca si voua va da acelasi efect....................................................................................................
http://www.protv.md/stiri/politic/romania-te-iubesc-crimele-sovieticilor-in-bucovina-masacrul-de-1.html
Sunt curios sa aflu parerea voastra......
-
#153 CalinRomania 21 aprilie 2013 | 3:31 #2180 Draga Ioanic....."Cei cinci PATRIOTII ai DEMOCRATIEI si ai Statului Independent Republica Democratica Moldoveneasca (antipod al dictaturii regale in RO) vor fi cunoscuți din inscripțiile gravate pe viitorul monument dedicat lor. "
.............................................................................................................................
Mda.......un raspuns foarte concret !........Oare era asa de dificil sa spui cinci nume ???
Cele trei nume ale celor care intr-adevar au votat impotriva Unirii in Sfatul Tarii le-am spus...........Culmea este ca au murit din pricina Sovieticilor...........................
Draga Ioanic........incearca sa spui adevaruri........nu lucruri pentru care nu ai dovezi, lucruri inventate.......
-
#154 sus 20 aprilie 2013 | 19:27 #2180
ioanic
"Cei cinci PATRIOTII ai DEMOCRATIEI si ai Statului Independent Republica Democratica Moldoveneasca (antipod al dictaturii regale in RO) vor fi cunoscuți din inscripțiile gravate pe viitorul monument dedicat lor. "
Iaka asta ii TTTTARI di tot...fara glume...ca sa se formeze o parere oarecare obiectiva referitor la ceva trebue cunoscute cit mai multe din imprejurarile trecutului...Pentru a ne pastra suveranitatea si identitatea din trecuturile adinci ca cu adevarat nu se cunoaste cind a aparut moldovenii trebue folosite toate mijloacele.
-
#155 ioanic 20 aprilie 2013 | 17:27 Romania inainte de a veni cu semnaturi de "unire" ar trebui ca FRATI INTRU HRISTOS CRESTINI - sa vina cu: "TE ROG, FRATE, DE MA IARTA!" crestineste de 3 ori, iar Guvernul cu compensații MORALE si MATERIALE urmasilor jertfelor regimului de OCUPATIE ROMANEASCA (REGĂȚEANA, OLTENEASCA, "FRATEASCA") in Statul Independent si Suveran - Republica Democratica Moldoveneasca ( ex-gubernia rusa tarista Basarabia). Lipsa unei asemenea "pocainte" e primul semn ca romanii sunt COTROPITORI, ANTICRESTINI, ANTIUMANI, ASUPRITORI si COILONIALISTI asupra propriilor "FRATI". -
#156 ioanic 20 aprilie 2013 | 17:16 Cei cinci PATRIOTII ai DEMOCRATIEI si ai Statului Independent Republica Democratica Moldoveneasca (antipod al dictaturii regale in RO) vor fi cunoscuți din inscripțiile gravate pe viitorul monument dedicat lor. -
#157 CalinRomania 20 aprilie 2013 | 16:37 #2167 Asadar ,draga Ioanic........ai afirmat ca: " Stim cum armata romana a inconjurat cladirea parlamentului de la Chisinau "Sfatul Tarii" si a impus cu amenintarea cu impuscarea semnarea "actului" de "mariaj" - "unirea" "pe veci", cei 5 deputati care DEMOCRATIC n-au semnat "actul" de "capitulare" - peste cateva zile au fost impuscati,"
........................................................................................................................
Citind ceea ce am spus mai sus.........care sunt cei cinci ! :)))).....Deputati ai Sfatului Tarii care au fost "impuscati" de catre Armata Romana ???????????
Chiar sunt curios sa vedem cunostintele tale !!! :))))))
-
#158 CalinRomania 20 aprilie 2013 | 16:32 Citeşte mai departe -
#159 CalinRomania 20 aprilie 2013 | 16:23 #2176 Am gasit aici....:http://www.moldavie.fr/spip.php?article2175
Si faptul ca al doilea deputat din Sfatul Tarii-care a votat CONTRA UNIRII a fost si el dus in Siberia de catre SOVIETICI: "
Au moins 30 membres du Sfatul Tarii ont péri dans des camps de concentration Les communistes ont envoyé au goulag tous les députés, même ceux qui avaient voté contre l’acte d’unification de la Bessarabie à la Roumanie : Stefan Balamez et Arcadie Osmolovschi." -
#160 CalinRomania 20 aprilie 2013 | 16:03 #2175 Daca te uiti bine ,au fost doar trei membrii ai Sfatului Tarii care au votat impotriva.
Unul este Stefan Balamez.......care este soarta lui ??? O citim pe net..........
http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%9Etefan_Balmez
In engleza........"Before the World War I, although working as Armaments Minister, Ştefan Balamez was in civil service. He served as Member of the Moldovan Parliament (1917–1918).
After the Soviet occupation, Balamez was arrested on June 28, 1940 and then disappeared in Siberia."
Adica, desi a votat CONTRA UNIRII in 1918- a fost arestat de SOVIETICI in 28 iunie 1940 si a DISPARUT IN SIBERIA !!!