Кобыля (Cobîlea) — село в районе Шолдэнешть. Это единственный населенный пункт в составе одноименной коммуны. Село расположено на правом берегу Днестра, в 14 км от города Шолдэнешть и 100 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в селе проживают 2986 человек. Первое упоминание о Кобыля датируется 18 февраля 1456 года.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Romania a fost prima tara care a recunoscut independenta R.M.
Cum se explica faptul ca Romania a fost prima tara care a recunoscut independenta R.M., iar astazi neaga ideologia moldoveneasca? |
|
-
#41 CalinRomania 23 ноября 2012 | 19:01 #16 Draga sus......." "Dar nu numai ......cunoastem si "limba olteneasca","limba " munteneasca, "limba" banateana,crisaneana,maramureseana,dobrogeana."Eu t-am raspuns la afirmatia data....nici intr'o sursa nu se pomeneste despre limbile:))))) ,limbile,limbile:))))....si acum priveste sursele cu limba moldoveneasca Ureche spune ca este si nu numai el....cineva despre "libile":))) cu care tu incerci sa faci paralela a vorbit chindva...mi se pare ca nu....intrebarea de ce? si insasi intrebarea e si raspunsul..."
Si si eu ti-am raspuns ca nu este neaparat nevoie ca cineva sa pomeneasca sau nu despre o asa zisa "limba"............Consideri ca daca ma apuc si scriu ceva despre istoria Banatului de exemplu si afirm ca banatenii vorbesc in "limba" banateana si ca si eu am scris cartea in aceasta "limba" acest lucru legitimeaza existenta acestei asa zise "limbi" ?????
Idem cu munteneasca,olteneasca,maramureseana,ardeleneasca,etc....... -
#42 sus 23 ноября 2012 | 9:35 Читать далее -
#43 CalinRomania 22 ноября 2012 | 19:56 #12 Draga Natalia......"da sa-mi spui te rog Stefan cel Mare a fost moldovean sau roman? da fara sa te abati de la intrebare."...........................................................................
Draga Natalia , Stefan cel Mare si Sfant s-a nascut la 1433 la Borzesti ( zona Bacaului)....
Te rog sa-mi spui fara sa te abati de la intrebare daca Stefan cel Mare si Sfant era Moldovean sau Bacauan ???
La fel te rog sa-mi spui si tu daca esti moldoveanca sau locuitoare a zonei de unde esti ??? Daca esti din Chisinau te rog sa imi spui daca esti moldoveanca sau chisinauanca ???
Dar sa nu te abati de la intrebare ! :)))))
-
#44 CalinRomania 22 ноября 2012 | 19:52 #11 Nu draga Natalia.......constientizez....VOI CETATENII R.Moldova si NOI CETATENII Romaniei.......asta constientizez,draga Natalia.......VOI cei de la EST de Prut, NOI cei de la VEST de Prut......Niciodata nu am facut o afirmatie care v-ar exclude din marea familie romaneasca .......Cel putin nu imi aduc aminte.......
-
#45 CalinRomania 22 ноября 2012 | 19:49 #10 Nu draga Natalia.....chestia cu sacoul este cam asa......"recunosc faptul ca vorbesc o limba identica cu limba romana dar nu recunosc ca vorbesc limba romana ! "................
Termenul de "sacou" este in acest caz ceva mai precis decat termenul de "haina" care este mai general............Cum vine aceasta ??? Pai daca tot vorbim de "limba " moldoveneasca atunci trebuie sa fim cu totii de acord ca vorbim si "limba ardeleneasca".......in care , de altfel draga Natalia am si comunicat cu tine,dar nu stiu daca ti-ai dat seama pana acum..........Dar nu numai ......cunoastem si "limba olteneasca","limba " munteneasca, "limba" banateana,crisaneana,maramureseana,dobrogeana.........Iata ca suntem poligloti...........sunt atatea limbi pe care le cunoastem !!! Dar ciudat,toate acestea se identifica si in limba romana........Oare in ce limba comunicam acum ??? Oare ghicesti ??? :))))))
-
#46 nataliabradudombrovschi 21 ноября 2012 | 22:15 da sa-mi spui te rog Stefan cel Mare a fost moldovean sau roman? da fara sa te abati de la intrebare. -
#47 nataliabradudombrovschi 21 ноября 2012 | 22:07 dupa spusele tale la urma urmei tu tot constientizezi ca suntem NOI si VOI, adica NOImoldovenii si VOIromanii:):) -
#48 nataliabradudombrovschi 21 ноября 2012 | 22:02 stii Calin din vorbele tale cu sacoul iese cam asa : ca eu recunosc ca vorbesc limba moldoveneasca da nu recunosc ca asta e o limba. e cam fara sens ceea ce spui tu! -
#49 sus 07 ноября 2012 | 19:00 Luam berea si bodoganim despre harta care este expusa in film....imi demonstrez ca au gresit si din care parte:))) toate patru ,s'au nu chiar,da imi arati si alta carta:)))))))))) care combate intiia...tu de castre spunei ca caramizi gasite cu stampila:)))) romana?...l-am gasit pe Xenopol si vrau sa-ti spun ca scrie untr'o limba atit de curata! moldoveneasca!:)))))))...din prima scrie prostii,dar scrie frumos:))))))))))))...chestea cu Dragos este neclara,sa siu mai direct,este naiva...ca a fost-bun...,dar cum o fost-totus voi rominii sinteti copchilas ,daca aduceti un mit ca argument:)))))))... -
#50 CalinRomania 07 ноября 2012 | 1:24 #7 Draga sus...."..... :)))))Hai mai bine'o bere!!!..."..............Corect ! :))))))))))))) -
#51 sus 25 октября 2012 | 14:17 Читать далее -
#52 CalinRomania 24 октября 2012 | 22:53 #4 Draga Natalia......:)))))))))))))))))))))))))))))........
"da eu sa mor acum ca tot is moldovanca sh atit!!!!!"...............................................
Nu pot sa iti urez decat sa ai parte de o viata cat mai lunga !!!! :))))))...................
Atata timp cat vei vorbi limba pe care o vorbesti,ai cultura care o ai ........iti place sau nu..........esti si romanca ! :))))))))))))))))) "recunosc ca port un sacou pe mine,dar nu voi recunoaste niciodata ca port o haina ! " :)))))))))))
-
#53 nataliabradudombrovschi 24 октября 2012 | 22:45 sh cei care au mai ramas inca patrioti vor fi deacord cu mine ca suntem un popor aparte sh nu avem nevoie de explicatiile romanilor. c noi moldoveni am fost sh moldoveni o sa murim -
#54 nataliabradudombrovschi 24 октября 2012 | 22:43 stii poti sa-mi explici tu asta o viata intreaga! si eu perfect inteleg ca sunteti romani nici n-am de zis nimic. da eu sa mor acum ca tot is moldovanca sh atit!!!!! -
#55 CalinRomania 24 октября 2012 | 22:10 Читать далее -
#56 sus 23 октября 2012 | 17:11 #1CalinRomania :))))))))))))De la inceput recunosti ca este, ca sa fie!...dupa faci incercari de a o expropria, iar cei in ea dupa n'au incotro:)))))))))))...eu as face la fel...tara trebue sa se extinda....nimic nu sta pe loc....daca moldovenii nu vor sa se adune ca moldoveni,atunci rominii ii aduna ca romini...SI VSEO!!!,adica gata:)))))))))))... -
#57 CalinRomania 23 октября 2012 | 0:12 Pai explicatia este foarte -foarte simpla : Un singur popor- doua state independente !!!
Este asa de greu de inteles ??? Suntem unul si acelsi neam- popor- suntem cu totii romani
dar traim in doua state independente......Romania si R.Moldova .Simplu ca "Buna ziua! " :))))) Foarte multi cetateni ai R.Moldova gresesc in mod automat pentru ca ei gandesc ca daca se recunosc romani automat pun in pericol independenta R.Moldova ! :))))))))
Si atunci ,in ciuda tuturor evidentelor , incearca orice fel de argument pentru a "sublinia" cumva diferenta dintre moldoveni si ceilalti romani. De multe ori se face confuzie intre cetatenie -si aici avem de-a face intr-adevar cu moldoveni de o parte si romani de cealalta si etnie ( nationalitate) - unde suntem una si aceeasi natie-natia romana !