Ратуш (Ratuş) — cело в составе коммуны Дрэсличень района Криулень. Расположено на правом берегу реки Икель, на трассе Бельцы — Кишинёв, в 43 км от города Криулень и 18 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в селе проживают 1229 человек. Село Ратуш было основано в 1921 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Romania a fost prima tara care a recunoscut independenta R.M.
Cum se explica faptul ca Romania a fost prima tara care a recunoscut independenta R.M., iar astazi neaga ideologia moldoveneasca? |
|
-
#1 lzm00 05 июня 2017 | 7:35 Читать далее -
#2 sus 21 декабря 2012 | 22:08 Читать далее -
#3 sus 17 декабря 2012 | 20:17 Читать далее -
#4 CalinRomania 17 декабря 2012 | 14:00 Читать далее -
#5 sus 16 декабря 2012 | 8:39 #52
CalinRomania
"Da , draga sus, numele de roman este strans legat de "vizita" pe care a facut-o Traian in Dacia"
O!...asta ai spuso tu...adica stim de unde s-a nascut un cuvint nou numele de "român".
Am alta intrebare....adica mai bine fac o afirmatie....fiecare popor care se afla pe teritoriul chindva vizitat de romani pot sa se numeasca români....Calin! tu cum ghindesti?
Ajungem si la Kantemir impreuna cu Ureche,Neculce,Costin....
-
#6 CalinRomania 15 декабря 2012 | 23:53 Читать далее -
#7 CalinRomania 15 декабря 2012 | 23:40 #50 Da , draga sus, numele de roman este strans legat de "vizita" pe care a facut-o Traian in Dacia.........si implicit de urmarile acesteia.
-
#8 sus 15 декабря 2012 | 10:42 Eu cred că primul ar trebui să incep eu...
Numele de român are legătura cu faptul că Traian fusărî "musafir" a dacilor?!(întrebarea e pentru români)
-
#9 sus 15 декабря 2012 | 10:37 Eu nu pot sa inteleg :)))))))))))), intrebarea este atit de gre?
Român!.....cum se primeste?.....intre un bou si o vacă avind legatura necesara se primeste vițel....eu ințăleg că român este ceva de la roman....lăsăm chestii de etnie,națtionalitate sînt doar cuvinte cu care poți juca pin la nesfîșît....di undi s-o primit romînii?....cine poate 0+1=român?...eu nu inteleg....in legatură cu nemtii si limba lor lasam tema pîn pe timpuri mai favorabile,cu românii nu-mi poate lâmuri nimeni si de acum vorbim despre nemți... -
#10 CalinRomania 15 декабря 2012 | 2:06 Читать далее -
#11 CalinRomania 15 декабря 2012 | 1:55 Читать далее -
#12 CalinRomania 15 декабря 2012 | 1:45 #45 Legat de intrebarea ta , draga sus,scuza-ma dar nu am inteles-o bine............."au dreptul francejii,nemtii,englejii,spaniolii,italienii sa se numeasca rumini?...di asta si zic ca nu este astfel de nationalitate ca rumin..."...................................................................
In primul rand cand spui "rumini" la ce te referi ? La roman ca roman din Romania sau la romanii antici ?......................Daca te referi la "dreptul" de a se denumi in vreun fel nu vad ce i-ar impiedica ...........dar stii de la ce provin numele neamurilor lor ? Iarasi nu prea inteleg ce treaba au nemtii aici........al caror teritoriu a fost ocupat relativ putin timp si mai ales doar o fasie ingusta a acestuia.............. dar in primul rand limba germana nici macar nu este o limba de origine latina..............
-
#13 CalinRomania 15 декабря 2012 | 1:37 Читать далее -
#14 CalinRomania 15 декабря 2012 | 1:34 #42 Draga Nicoara ...."Ideologia statului roman are interesele sale si exploateaza intensiv dublu sens al cuvintului <roman> plus denumirea limbii , problema similara etniei-nationalitatii"......................................................................................................
Poti sa dezvolti mai mult aceasta ideie ?
Consider ca intodeauna trebuie bine specificata diferenta intre etnie si cetatenie..............
Noi am putea sa ne "certam" toata ziua ....................pe chestiunea daca esti sau nu roman sau numai moldovean-fiecare dintre noi avand dreptate in functie de sensul pe care il atribuie acestui termen...........Eu ca si (consider eu) -TOTI romanii de la vest de Prut cand va spunem ca sunteti romani o spunem doar in sensul ca sunteti de etnie romana......
Ar fi si absurd sa spun ca sunteti romani ca cetatenie.....Ca cetatenie sunteti moldoveni..........acest lucru este cat se poate de clar.........
-
#15 CalinRomania 15 декабря 2012 | 1:24 Читать далее -
#16 nicoara 14 декабря 2012 | 23:25 Читать далее -
#17 sus 14 декабря 2012 | 22:53 Читать далее -
#18 nicoara 14 декабря 2012 | 13:59 sus: .care'ilogica?
Hai sa lasam la o parte simpatiile si antipatiile noastre, interesele, etc. si sa ne gindim logic: belorusii,ukrainenii,rusii sunt de origine slava; azerii, turcmenii, turcii - de origine turcica. Indiscutabil ca moldovenii si romanii sunt de o origine. Cum sa ii numim? Si apoi cit de important aceasta este?Daca astazi tu ai descoperi ca in realitate buneii tai au fost greci, aceasta ar influenta cumva viata ta?
-
#19 sus 13 декабря 2012 | 21:59 #38nicoara
"...dar noi cum ne numim? Cred ca romani....''
....poți să-mi lamuresti și mie ce ai plusat si scazut ca te-ai trezit cu astfel de concluzie?...serios aș vre să'nțăleg cum primim astfel de rezultat,adică pe ce te bazezi că spui astfel de lucruri...care'ilogica?
-
#20 nicoara 11 декабря 2012 | 22:16 Читать далее