Герман (Gherman) – село в составе коммуны Скулень района Унгень. Село расположено на расстоянии 26 км от города Унгень и 132 км от муниципия Кишинев. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 1730 человек. Первое документальное упоминание о селе Герман датировано 1598 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#761 getodac 05 июня 2011 | 0:13 Читать далее -
#762 Dumitru32 04 июня 2011 | 22:54 #329 Stiu ca sint maul multe versiuni, si voi ati ales-o pe cea mai proasta si pe noi vreti sa ne derutati. Raspunsul la intrebarea data e aceea ca: "Noi deja vorbeam aceasta limba!!!", adica limba moldava sau cum ii spun altii "romana" e descedenta din lima dacilor. Dacii nu au disparut nicaieri.
-
#763 Dumitru32 04 июня 2011 | 22:45 #328 Bravo, trebuie sa "luptam" cu romanismul prin argumente. Ei, spre deosebire de noi moldovenii, nu au atita baza istorica, ei se axeaza pe niste doctrine nascute in secolul XIX de "fondare" unui nou stat - Romania. Nu-mi pot imagina, ce minte trebuie sa ai, ca fiind in fruntea unui stat, fie el si de 20 de ani, sa admiti si sa tolerezi ca in scoli sa se invete istoria unui popor straisnsi o limba straina.
-
#764 costica 04 июня 2011 | 22:44 De ce nu sintem romani? Suna o tema. Pentru ca sa fii roman, rus, italian, francez.... mai intii trebe sa fii Om. Iata de ce nu sintem romani.
-
#765 costica 04 июня 2011 | 22:36 Читать далее -
#766 getodac 04 июня 2011 | 21:14 Читать далее -
#767 CalinRomania 04 июня 2011 | 17:58 Читать далее -
#768 costica 04 июня 2011 | 17:47 Читать далее -
#769 razesu 04 июня 2011 | 17:32 andrei:
daca respecti dorintza noasta de a fi independentzi nu ma intereseaza daca intzelegi sau nu tezele moldoveniste, sau daca esti de-acord cu ele, important e ca exista respect reciproc si gata
Domnule nimeni nu contesta dreptul dumneavoastra de a fi independenti dar nu mai folositi abuziv numele de Moldova... -
#770 CalinRomania 04 июня 2011 | 17:14 Si cunosc prieteni care au nume de familie Neicev,Pagurski,Gaic ,(se citeste Gaici-de origine sarba)etc. Oare nu mai pot sa-i consider romani ? De altfel nici ei nu mai stiu altceva decat limba romana (lasand engleza si /sau franceza scolara) si se simt romani 100%. Cum as putea considera eu ca ei sau stramosii lor erau dusmani poporului roman ???
-
#771 CalinRomania 04 июня 2011 | 17:07 Читать далее -
#772 burlakul 04 июня 2011 | 16:24 Da am si radacini ucrainesti(bunica este ucraineanca),tatal fiind respectiv 50/50...respectiv imi revin si mie 25%:),dar dupa cum am scris la noi in familie sa vorbit numai daco-romana...Sa pus accent concret ca sa vorbim toti o limba,s-o vorbim pe cea in care se vorbeste aici...Urmareste atent si ai sa intelegi ce spuneam prin faptul ca si cei ce vin se adapteaza si stimeaza aceste locuri ca pe ale sale.Cum pot unii sa generalizeze cind spun ca rusii si altii ne fura identitatea si ne sunt dusmani?!Tatal maeu si bunica nu sunt dusmanii acestei tari!!!Ei au facut p/u acesta tara pote mai mult decit unii patrioti care numai la a striga se pricep...Faptul ca "nu-i padure fara uscaturi" nu-i o noutate,dar nu trebuie de generalizat p/u 1-2 care n-au simt omenesc si nu sint in stare de a se adapta...ca daca ne comportam ca ei,prin ce ne deosebim atunci? -
#773 CalinRomania 04 июня 2011 | 16:02 Afla ca si eu sunt un pic.......secui (ungur) si........grec !!! :))))) Dar in maghiara stiu doar cateva cuvinte.......in greaca in nici un caz (este vorba de strabunicul strabunicii mele :)))) )......In rest......sunt ardelean.......si...automat.......Roman ! :)))
-
#774 CalinRomania 04 июня 2011 | 15:55 Deci banui ca te descurci in romana (eu asa o numesc-sac! :))) ),ucrainiana si banui ca si rusa !
-
#775 CalinRomania 04 июня 2011 | 15:53 Am aflat despre tine ,draga Burlakule ca esti un pic si ucrainian...
-
#776 CalinRomania 04 июня 2011 | 15:51 SALUT BURLAKUL !!!!
-
#777 CalinRomania 04 июня 2011 | 15:50 Читать далее -
#778 burlakul 04 июня 2011 | 15:45 Salut tuturor!CalinRomania,ma bucur sa te "revad":) -
#779 burlakul 04 июня 2011 | 15:42 lvl100,tu in afara de a critica te mai pricepi la ceva?Ai ceva de spus,macar o parere normala?Numai critica si aceea nu la tema...Scuteste te rog lumea de prostiile tale...Saitul pe care ai intrat "poate n-ai observat cum se numeste",dar macar tema pe care intri citeste-o,SE NUMESTE "Noi,moldovenii"-tu ce cauti aici?Daca nu ai 7 ani de acasa fa la vale..."mARELE cRITIC" -
#780 andrei 04 июня 2011 | 15:31 @costica. Costica fratzioare, vezi ca singur ai dat copy paste la vreo 2 din mesajele tale de mai sus, deci asta inseamna ca esti un mic robotzel care scrie automat. Credibilitatea celor spuse de tine pe acest site tocmai a devenit nula. Multumim pentru participare.
@calin. Crede.ma ca si mie imi e rusine cu fratzii moldoveni care isi iau pasaport romanesc, mimeaza patriotismul romanesc...totusi e greu sa ii judeci pe cei saraci lipitzi care nu vor decat sa traiasca putzin mai bine...e trist. Caline, daca respecti dorintza noasta de a fi independentzi nu ma intereseaza daca intzelegi sau nu tezele moldoveniste, sau daca esti de-acord cu ele, important e ca exista respect reciproc si gata.
@lvl, cum ti-am mai scris mai sus, altceva decat katerinca si mishto nu stii sa faci, pacat ca nu e constructiv...