Олишкань (Olişcani) – село и административный центр коммуны района Шолдэнешть. Олишкань – единственное село в составе одноименной коммуны. Село расположено на расстоянии 6 км от города Шолдэнешть и 124 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 3025 человек. Первое документальное упоминание о селе Олишкань датировано 1437 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#721 CalinRomania 14 июня 2011 | 0:45 Draga ioanic,sa inteleg cumva ca Dacia a fost primul stat crestin din lume ??? Stiam ca Armania si Georgia au fost primele state care au adoptat ca religie oficiala religia Crestina.Poate tu ai alte date. Ceilalti Apostoli care au fost prin Imperiul Roman cam in aceeasi perioada sa inteleg ca au facut si din Imperiul Roman un Imperiu Crestin ??? Te-ai gandit oare care au fost crestini primii ??? Oare gotii de unde au primit influenta Crestina ???
-
#722 ioanic 13 июня 2011 | 23:00 #369 Roma a adoptat creștinismul după aproape jumatate de secol după ce legiunile romane au fost silite de dacii liberi sa treacă Dunărea la sud, pe când la noi Sf. Apostol Andrei a vizitat ținuturile nord-dunărene in a doua jumătate a secolului întâi Era lui Hristos, adică cam cu doua secole si jumătate mai devreme. Straniu lucru, dar goții (alții zic ca mai de graba GEȚII ) cucerind Roma s-au arătat a fi cu un comportament crestini.
-
#723 burlakul 12 июня 2011 | 23:11 Iar toti muncesc...Salut tuturor;)Ma bucur sa va regasesc pe forum. -
#724 patriot88ify 12 июня 2011 | 19:07
#365 da fantezii ai multa, la voi toti acolo is fantaziori;)
-
#725 CalinRomania 12 июня 2011 | 16:38 Draga ioanic, sunt foarte frumoase valorile pe care le promovezi.......BUNATATEA,MARINIMIA,LARGHETA (desi nu prea inteleg foarte clar la ce se refera largheta.....).............................Sa nu uitam ca insusi crestinismul nostru din Imperiul Roman a venit.....iar dupa 313 (edictul de la Milano) dar mai ales dupa 380 cand Imperiul Roman adopta ca singura religie oficiala religia crestina,el va deveni un aparator fervent al crestinilor nord dunareni aflati sub ocupatia migratorilor inca necrestinati.Si a caror prima convertire la crestinism va fi cea in ritul arian -rit pe care si-l vor pastra mult timp. -
#726 ioanic 11 июня 2011 | 23:50 Читать далее -
#727 melnik 09 июня 2011 | 22:43 #365 Foarte frumos exemplul!!! Direct în ţintă.
-
#728 melnik 09 июня 2011 | 22:41 #365 F
-
#729 CalinRomania 09 июня 2011 | 22:23 Pai nu i vazut ce saracie e in Africa ? Pai si aceeia sunt pamanteni.........nuuuuu eu nu sunt ruda cu ei.....Vai da ce urat se exprima asiaticii..........eu nu sunt ruda cu ei............Ce fete au americanii !!!......si se amesteca unde nu le fierbe oala ! Ce oameni rai........eu ruda cu ei ...nu !El era european si gata !!! Cine ii ia lui dreptul de a se numi european ??? Si cine il obliga pe el sa se numeasca si pamantean daca el nu vrea sa se recunoasca drept pamantean.........(auzi tu -sa fie la fel ca ceilalti-care au defecte !!!)................................
Dar se intalni cu un martian care ii asculta povestea.Un pic nedumerit,il intreba pe omul nostru...........bine-bine.............dar tu de pe ce planeta esti pana la urma...? Planeta....Europa !!!- ii raspunse mandru omul nostru !!!...........Sau …………….. Planeta Moldova ??? :)))))) -
#730 CalinRomania 09 июня 2011 | 22:22 Intr-adevar erau multe carti vechi in care scria ca stramosii lui erau ...europeni......si tot europeni isi spuneau multi dintre ei.Chiar daca unii dintre invatatii de demult scrisesera si faptul ca europenii erau de fapt pamanteni.Si ca pana la urma si la urma erau de fapt pamanteni.Dar omul nostru convins fiind (sau mai bine zis autoconvins) tot cauta scuze ca nu ar fi pamantean. -
#731 CalinRomania 09 июня 2011 | 22:22 Hai sa-ti spun o poveste................era o data un european care nu prea studiase el multe. Si vine cineva si-i spune "Esti european,dar in acelasi timp si Pamantean!".............
Europeanul un pic nedumerit se duce si-i intreba pe ai sai : Ce sunt eu ? European !-ii raspunsera ai sai........De atunci.....omul nostru ramase ferm convins ca el este numai si numai european.Chiar daca la scoala a invatat ca este european dar si pamantean in acelasi timp.....el se impotrivi si iar se impotrivi....si in ciuda tuturor dovezilor si explicatiilor el se incapatana tot mai tare si mai tare sa recunoasca faptul ca era si pamantean. -
#732 CalinRomania 09 июня 2011 | 22:21 Deci......
Draga vados,....#353............."Da invatatorii tat timpu traieu pe o planeti da norodu pi alta. Si credetimi ci nu sel care o citit multi carti stie dreptatea"................................................................. -
#733 CalinRomania 09 июня 2011 | 22:18 Vad ca la #359 povestioara mea a dat pe afara ! :)))))).Drept pentru care voi incerca sa o "repun " in spatiul ei...................Iar de cand am patit-o cand scriam un raspuns o jumatate de ora si cand sa trimit..........ma trimitea la "autentificare !".............am invatat sa-mi conserv mai intai comentariile.Cu bun folos.
-
#734 CalinRomania 09 июня 2011 | 22:14 Читать далее -
#735 CalinRomania 09 июня 2011 | 22:13 Читать далее -
#736 CalinRomania 09 июня 2011 | 21:39 Sunt pline de moldoveni !
-
#737 CalinRomania 09 июня 2011 | 21:37 "Vad ca au aparut mai multi moldoveni. Chiar si la Chisinau"............................................
draga vados,Chisinaul ca si Chisinaul...................dar sa vezi ca in Romania sunt vreo 4.700.000 de moldoveni !!! Iasiul e plin ! Bacaul,Galatiul,Suceava,Namtul,Vrancea,Botosaniul......dar pana si Vasluiul !!!
-
#738 CalinRomania 09 июня 2011 | 21:34 Da,draga vados ma trudesc-ma trudesc si tot degeaba of :((((((((((((((( !!!
..........................................................................................................
:)))))))))))))))))))))))))
-
#739 CalinRomania 09 июня 2011 | 21:33 Draga vados..... CalinRomania salut cumi iti merge truda tot mai greu?
vad ca au aparut mai multi moldoveni. Chiar si la Chisinau. -
#740 vados 09 июня 2011 | 13:16 Moldovenii sunt bravo.