Василеуць (Vasileuţi) – село и административный центр одноименной коммуны района Рышкань. В состав коммуны входят населенные пункты Василеуць, Михэйлений Ной,Штюбеень, Мошень, Чубара. Село расположено на расстоянии 16 км от города Рышкань и 186 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 1418 человек. Село Василеуць было основано в 1919 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#721 ioanic 01 августа 2012 | 6:58 Читать далее -
#722 ioanic 01 августа 2012 | 6:19 Читать далее -
#723 ioanic 31 июля 2012 | 21:19 Читать далее -
#724 CalinRomania 26 июля 2012 | 20:53 Chiar mi-am adus destul de bine aminte..........cauta aici si vezi...... .........................
.............http://ro.wikipedia.org/wiki/Enola_Gay .................................................
-
#725 CalinRomania 26 июля 2012 | 20:51 Sa-ti creasca mare si sanatoasa ! Sincer sa fiu nu imi aduc aminte sa fi auzit de numele Enola. Atata doar ca ,daca imi aduc aminte bine ,unul dintre bombardierele americane din al doilea razboi mondial care a dat drumul bombei atomice deasupra Hiroshimei sau a Nagasaki-ului fusese numit -botezat "Enola gay" -daca nu ma insel in cinstea parca a mamei unuia dintre piloti care se numea Enola........Oricum este un nume frumos si....deosebit. ......In general ,avem aceleasi nume-de o parte sau de alta a Prutului desi ,este posibil ca la est de Prut sa existe mai multe persoane cu nume de influenta slava,fapt de altfel cat se poate de explicabil.
-
#726 vados 24 июля 2012 | 16:54 Salut multumesc pentru felicitari. Fetita creste are deja o luna. I-am pus numele Enola. Ce credeti despre nume. In Romania se mai intilneste ca In R Moldova nu? -
#727 sus 19 июля 2012 | 21:20 ....miorita i una...sei di ntii (intalegi ce vrau si spun,daca nu imi spui siti lamuresc)...poate la voi citi romini atitea mioriti....cu lojica i usor pur si simplu nu trebu si ai preferinti c atunci nu poti fi obiectiv esti sub influenta subiectivismului... -
#728 sus 19 июля 2012 | 7:51 ....cuvintele chee sunt "tu nu ntelegi"....si eu multe nu stiu pina cind:)))...daltonismul este un fenomen constant....adica ,cit de bine nom putea vedea intodeauna ceva o sa treaca pe alaturi...si iata aici, si este lucru cel mai curios tot odata si frumos....cunoscind diferentele poti gasi raspunsuri la rezolvarea diferitor intrebari...cit mai multte diferente cunosti cu atit se maresc sansele....repet eu nam spus ca tu ai spus ,dar am spus:)))...vezi mai atent din alt punct...cel care cauta gaseste...daca i trebuie:)))... -
#729 CalinRomania 18 июля 2012 | 22:25 Sus-ule......spui inainte ".".....eu ni ntaleg....moldovenii nar trebui si cinti di loc?:))))..".................iar apoi.......".eu numai am zis ca moldovenii nu pot cinta ca sa nu fie auziti si felul cum cinta ii caracterizeaza ca moldoveni.."...............................................
Ai o logica un pic cam greu de inteles.........................Iar de Miorita ......vezi ca are multe-multe variante......
-
#730 sus 18 июля 2012 | 11:04 ....ai lasat o turta:))))....oare eu am spus ,ca tu ai spus asa lucruri:))))....eu numai am zis ca moldovenii nu pot cinta ca sa nu fie auziti si felul cum cinta ii caracterizeaza ca moldoveni...unde tu dai si unde t crapa?:)))...mai spun odata pentr un drag romin....nu i moldovean ,ii numai moldovan....in miorita ,unui moldovan...,intaleji a ceti "miorita",ori ba....sau la voi si miorita i rominca in vedere oaia....numele ista i vechi si forma initiala are pretul unui artefact nescris din istoria "Tara Moldovei"....sint lucruri care daca sint schimbate ,la baza o stat un tel vulgar de murdar... -
#731 CalinRomania 17 июля 2012 | 22:27 sus drag moldovean.......".....eu ni ntaleg....moldovenii nar trebui si cinti di loc?:))))..".......
...............Unde dai si......unde crapa !!! :)))))) De unde pana unde ai inteles tu ,din spusele mele ca moldovenii "nar trebui si cinti di loc?".......:)))))))) -
#732 sus 16 июля 2012 | 23:24 .....eu ni ntaleg....moldovenii nar trebui si cinti di loc?:))))....si daci va plasi voua rominilor,nu,si sa va fasim....caline drag romin...oari draga nui la feminin,sau voi chear at sioplit liba cu tatu ...si pi urmi ,di undi tu stii cum si vorgheste din nord pinin sudu tarii meli...orsi cuvint al meu are un anumit sens aparte si mai are un sens in tot vorbitu la amu:))))....asa si nu ntaleg sii cu cintecul sela....sau la voi tot se cinta hai la hora moldoveni....nu cred....carii gluma sintem frat?....da....tot oamenii de pe pamint sunt in oarecare masura frati....beljienii cu francejii...austriecii cu nemtii...si cred ca multe exemple mai sint....cari era problema daca limba se numea limba moldoveneasca....totus partea moldovenilor era cu mult mai mare di cit a restu...da ....la noi si spuni ....de atita :)))..... -
#733 CalinRomania 16 июля 2012 | 22:34 http://www.youtube.com/watch?v=bzgB1P5MVTQ&feature=related
Iata aici un alt exemplu clasic de ceea ce inseamna pentru noi,toti romanii muzica moldoveneasca ! Toti am crescut si cu muzica cantata de marea Sofia Vicoveanca ! Nu exista colt al Romaniei unde sa se cante acest cantec,si nu doar acesta si lumea sa nu inceapa sa se prinda in hora !!!
-
#734 CalinRomania 16 июля 2012 | 22:26 Ce mai face micuta ? Sper ca este bine.......multa sanatate ,fericire si noroc in viata sa-i dea Bunul Dumnezeu ! Si si parintilor ei ,desigur.......
-
#735 CalinRomania 16 июля 2012 | 22:25 Mi-a placut chiar foarte mult ! Surprinzator este insa faptul ca dupa ce am ascultat cantecul dansului pe youtube,eram convins ca este un artist din Romania.Dupa ce am cautat pe net am vazut ca este din R.Moldova.........Atat cuvintele rostite ,cat si muzica populara le simt atat de aproape de cele auzite de mine de cand ma stiu ca eram convins ca era din Romania ! Cat de apropiati suntem si din acest punct de vedere !
-
#736 vados 11 июля 2012 | 11:27 Al doilea de jos Sînt fecior de harnic neam -
#737 vados 11 июля 2012 | 11:25 CalinRomania vrei sa asculti un cintec? ti-a placut? -
#738 sus 09 июля 2012 | 14:23 ....tii lupu din paduri nu tii frati (stii cit di minsinos ii rominu)....da vreii eu moldovan din neam di pi vremuri nescrisi si ma infratasc cu tini...noi sub romani nam fost ca voi ostiu si ai vostri....noi am avut un stat sil mai avem cum este si tu nu stii cum va fi si cum se va numi tara ta mini....tu vorghesti limba mea si la baza stau lucrarile scrise vechi di neamu meu...."frate romin"....tii rominu tii frati nu eu... P.S.nam nici fata di tini ca romin numa fata di timpeniili cari li indruji da ca romin tu altseva nu pot fasi... -
#739 sus 09 июля 2012 | 14:02 Читать далее -
#740 CalinRomania 08 июля 2012 | 6:16 Deci nimeni nu iti spune sa te dezici de numele tau de moldovean........si nici nu are cum sa o faca pentru ca tu.......atat ca cetatenie ....cat si ca regiune istorica .......traiesti in Moldova .......mai precis intr-o parte a ei independenta acum cu numele de R.Moldova......
Eu nu fac altceva decat sa iti constientizez ca tu-ca ETNIE esti Roman.........ca faci parte asemeni tuturor moldovenilor dintr-o familie mai mare numita poporul Roman. Iar de vorbit
vorbesti limba romana -limba comuna nu doar tuturor moldovenilor ( de o parte sau cealalalta a Prutului ) ci si a transilvanenilor,oltenilor,muntenilor,dobrogenilor,etc. Si apartii acestei familii nu doar prin limba ci si prin cultura de baza.............istorie ,religie,port popular,traditii,etc.