Mihailovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 110 km de Chișinău. Populaţia satului Mihailovca alcătuia 703 oameni în anul 2011. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1719.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Izvorul poporului nostru
De cind am invatat in scoala, din 1989, timpul cind am trecut de sub "ocupatia" USSR in viata independenta, tin minte foarte bine ca invatam dupa manualele romanesti, inclusiv istoria si literatura ramana. Atunci i-mi parea corect ceia ce spuneau profesorii, independent, vroiau ei asa sa spuna sau nu, metodologia scolara asa le impunea. Erau profesori care se bateau cu pumnu in piept si spuneau ca sunt romani. Erau si cei care taceau. Acum inteleg de ce taceau, nu prea aveau ce face, nu vreu sa discut despre politica dde atunci si metode de propaganda din partea vestului. Dar inteleg si acel lucru ca totusi a avut o mare insemnatate aceasta chestie asupra prismei prin care ma uitam la istoria noastra. Sa spun sincer, eu sunt rus pe jumatate (dupa singe), si acest fapt m-a provocat sa studiez istoria si cultura slavona. M-a surprins un film documentar, in care se vorbea despre fortele armate, unde s-a mentionat despre o structura militara de genul trupelor de frontieră antice. Se numeau asa ostasi "траки" яр оастя се нумя "тракия", вамеший ачештя арэрау хотареле де суд-вест а уней чивилизаций аша нумите ка попоареле сэлбатиче, барбарилор, каре авеау о култура ынтрадевэр енорма, оамень дезволтаць ын тоате сенсуриле, ку о историе фоарте профундэ. Ун пик м-ам абэтут де ла темэ. Оаре ну сунт ачей трачь каре се сокот стрэмоший ноштри? Де че история ромынилор не спуне кэ ачештя сунт трибурь де агрикулторь сау пэсторь, яр сурсе дин история древней Руси говорят о том что это были специально формированные пограничные войска древней Руси на юго-западе (от Кавказа до Карпат), которые защищали родину от нападений вражеских войск с юга? Я начинаю копаться в этом вопросе. Для себя я выявил несколько интересных вещей: в первую очередь - молдованин это человек белокожий со светлыми волосами, еще я нашел в качестве фактов Сантии Даков, которые так-же называются еще и "Веды Перуна", золотые таблички, которые сейчас хранятся в музее в Бухаресте, они написаны оказывается на старославянском! Если прокрутить историю вперед до Воевода Стефана, то оказывается он вел свою документацию на славянском языке, что свидетельствуют его гербовая печать и его сабля (картинки можно найти в интернете, фото печать я себе поставил как аватарку). Еще такая вещь как княжесво, вроде как княжество, кое была молдавия, никак не могла быть независимым государством, а частью, например частью империи. Но в эти времена везде вокруг шел большой бардак, шла христианизация, огнем и мечем, великая смута, империя начала рушится, а влияние запада захватило Карпаты и тянет до сих пор Молдавию за собой. Таки что же получается, мы то имеем славянские корни како святорусы и расены, русичи, дарийцы, харийцы? То есмь кривда что писано? Наш род един, жили давно правдой а ныне не добро есмь. Былина то иная, ведать надобно! |
|
-
#1 jessy 25 septembrie 2012 | 11:25 Citeşte mai departe -
#2 sus 14 iulie 2012 | 8:44 ....sub drapelul lui hristos cit oameni au fost arsi.....cum videm se mai crede...sub numele de comunist iarasi sau facut multe mari rautati si nu in special cu moldovenii...cu toti di URSS...dar oameni!,faptasii au fost si ei doar oameni...."comunism" in esenta insamna-comun, ca tot au drepturi egale...invirtit cuvintul cum vret, asai de jure a gramaticii....atunci? carei scopul prostiii ominesti... -
#3 razesu 01 februarie 2012 | 17:41 o poveste interesanta de viata a unui basarabean.........
http://www.jurnalul.ro/special/povestea-fabuloasa-a-unui-rus-care-s-a-trezit-roman-603042.htm -
#4 razesu 21 ianuarie 2012 | 14:41 o curiozitate picanta din istoria Moldovei........
http://www.adevarul.ro/locale/iasi/iasi-adevarul-ultimul_calau_al_moldovei-legenda-gavril_buzatu-criminal-urias-casa-manta_rosie-conac-fantome-strigoi-legenda_0_631137029.html -
#5 razesu 13 ianuarie 2012 | 21:07 un articol interesant depre Chisinaul de alta data.........
http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/POVESTI_DE_CHISINAU_Hanuri-baluri_si_muzica_la_patefon_0_626937397.html -
#6 razesu 30 decembrie 2011 | 21:05 pentru cei interesati de istoria Moldovei mai jos aveti un link cu povestea unui personaj tragic din istoria Moldovei.........NICOARA POTCOAVA
http://www.istoria.md/articol/574/Ioan_Nicoar%C4%83_Potcoav%C4%83,_domn_al_Moldovei -
#7 CalinRomania 26 noiembrie 2011 | 2:02 Draga Gebeleizis.........fa un "mic studiu" asupra celor "16%" din teritoriul Daciei......sa vezi cum creste semnificativ.............Si vezi ,legat de cei "doar" 170 de ani sa explici cum stam cu cei 100 de ani in plus in care ,in Transilvania,desi retrasa administratia romana,locuitorii au trait relativ in buna pace si neocupati de nimeni..............
Dar mai ales ,sa-mi explici cum de,cel mai mare pod al antichitatii il construieste Constantin cel Mare ,pe la 328......peste Dunare......la Sucidava......in sudul judetului Olt de astazi....
-
#8 Gebeleizis 25 noiembrie 2011 | 13:29 #40 Portul, traditiile, obiceile demonstreaza ca suntem un popor cu radacini profunde in acest spatiu. Toate aceste demonstreaza ca noi suntem urmasii dacilor, populatiei autohtone, care a supravetuit diferitor invazii inclusiv si celei romane. Apropo romanii au stapinit doar 16% din teritoriul Daciei si doar timp de 170 ani. Restul teritoriului era stapinit de dacii liberi.
-
#9 robert 24 noiembrie 2011 | 20:14 Eu cred ca se fac prea multe dezbateri de oare ce origini suntem , suntem de origine Daco-Romana deci suntem latini SI DACA SUNTEM LATINI SUNTEM SI ROMANI SI PUNCT.Cei care se cred ca sunt de origine Slava SUNT CEI CARE AU VENIT CU TANCUL SI NE-AU EXECUTAT BUNEI IN PIETELE PUBLICE, ori i-au deportat in siberia -
#10 CalinRomania 23 noiembrie 2011 | 1:38 Citeşte mai departe -
#11 CalinRomania 23 noiembrie 2011 | 1:18 Draga ioncoaelung,daca doresti sa vezi mai CORECT ceea ce se intampla si cum gandeau moldovenii -romanii in trecut cauta sa citesti operele lui Dimitrie Cantemir,A.D.Xenopol,Miron Costin,Grigore Ureche..............cauta pe internet aceste nume si le vei gasi si operele.Numai sa ai rabdare sa le citesti !!! Iti garantez ca apoi te vei minuna cum de au putut sa scoata rusii asa perle ca de exemplu ca Stefan cel Mare domnea peste o Moldova care era parte din Imperiul Rus ! :))))))) Uita-te pe hartile Europei
pe la 1500 si vezi pe unde erau rusii !!! Erau departe-departe de Moldova !!!
-
#12 admin 18 noiembrie 2011 | 9:56 Pentru iubitorii de bancuri cenzurate avem deschisă și o temă: Bancuri cu și despre moldoveni -
#13 lvl100 11 noiembrie 2011 | 21:58 Citeşte mai departe -
#14 razesu 11 noiembrie 2011 | 19:12 Citeşte mai departe -
#15 ioncoaelung 10 noiembrie 2011 | 13:50 Bai turcule, altfel nu mai vreau sa te numesc, ai cerut sa-ti indic autorii cercetorilor in domeniul dat? Ai cerut! Eu ti le-am dat! Vrai dovezi concrete, spune ce te intereseaza, eu poate i-ti raspund! Nu stiu, daca pe tine te duce capu sa dai vre-o intrebare ca lumea, ca pin amu n-am obeservat de-aceste. Da-mi tu niste afirmatii, de ce teoria data data nu poate sa aiba viata. Si nu-mi spune ca eu am venit aici sa-mi demonstrez gindurile, fiindca eu am venit sa aud si alte pareri, e posibila chestia data sau nu, iar tu si cu prietenul tau imediat a-ti inceput sa va agatasi de "roticele", faptul care sustrage de la tema si de la sensul acestui forum. De-a cui esti, mai omule? Ce cauti aici?
-
#16 lvl100 09 noiembrie 2011 | 22:38 Citeşte mai departe -
#17 ioncoaelung 09 noiembrie 2011 | 21:05 Hai las-o deamu la o parte, slavona si rusa pentru mine aceiasi limba, doar cu timpul apareau cuvinte noi (mai ales datorita progresului stiintifico-tehnologic) si ieseau din folosinta cele care se prefaceau cu timpul in neactuale. Daca chiar ai nevoie de nume, daca intradevar ai de gind sa examinezi cercetarile de care vorbeam, pentru inceput: Glev Nosovschi si Anatolii Fomenko, Sergei Stijac, Alecsandк Asov, Mihail Zadornov, Alecsandr Hinevici, Valerii Ciudinov. Pentru incceput ajunge, mai vrei si altii, pot sa mai scriu, dar daca incerci sa cauti macar ceva despre dinsii prin Google, dai si de altii. -
#18 lvl100 09 noiembrie 2011 | 18:53 Citeşte mai departe -
#19 lvl100 09 noiembrie 2011 | 18:11 ioncoaelung: am citit material in privinta limbei ruse (slavone)
Eu stiam ca nimeni (sanatos la cap) in ziua de azi nu trage egal intre slavona si rusa Tot vazand repetand la infinit pe Ion al nostru am fost curios sa verific dictionarele rusilor, poate la ei spune alteva. Ca ce stiam eu e propaganda imperialista vestica.
СЛАВЯНСКИЙ, -ая, -ое.
1.
к Славяне и Славянство. С-ие народы. С-ие языки. С-ие земли. С-ая мифология. С-ие имена. //
Свойственные славянину (славянам). С-ая внешность. С-ое лицо.
2.
Относящийся к древней письменности славян; церковнославянский. С-ие цифры. С-ая палеография. С. перевод Библии.
Pana si dictionarele rusesti o vad tot ca pe o veche limba a slavilor, nu povestile in care pana si martienii folosesc alfabetul rusesc ale lui Ion.
-
#20 ioncoaelung 08 noiembrie 2011 | 21:09 Citeşte mai departe