Rădeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rădeni, Drăguşeni și Zamcioji. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1675.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#861 nicoara 20 aprilie 2012 | 22:11 CalinRomania: Tin sa iti atrag atentia ca Transilvania a devenit parte a Romaniei de abia dupa ce TOATA Moldova era parte a acestei tari
Continuam logica mai departe:Transilvania A MERITAT sa se uneasca cu romania iar basarabia fiind o provincie NU A MERITAT sa se uneasca ci a fost nevoe de restabilit ordinea CHIAR SI PRIN MINCIUNA. In asa caz apare o intrebare fireasca: De ce la 1812 Bucurestiul nu a aparat aceasta provincie ? Poate ca singur era cacacios iar provincia era streina?In asa caz de ce la 1918 nu sa atirnat ca catre o provincie streina, adica la fel ca si catre transilvania? Si culmea, de ce in 1991 Romania a recunoscut R Moldova ca stat suveran?
-
#862 CalinRomania 19 aprilie 2012 | 23:53 Citeşte mai departe -
#863 CalinRomania 19 aprilie 2012 | 23:39 Citeşte mai departe -
#864 CalinRomania 19 aprilie 2012 | 23:26 Citeşte mai departe -
#865 CalinRomania 19 aprilie 2012 | 23:09 Pai , fratilor......hotarati-va !!! :))))))) Glumesc desigur........ Fiecare are modalitatea sa proprie de a vedea aceste aspecte.........
-
#866 CalinRomania 19 aprilie 2012 | 23:08 Draga Nicoara , darga Vados.......#1456......................................................
"
vados:Diferenta intre un moldovan din RM si un rus este in limba ce o vorbeste si practic mai mult nimic. Pe cind diferenta dintre un moldovan din RM si un roman diferenta este mare si in mentalitate si in obiceiuri si in caracter in schimb limba se aseamana (reesind din operele lui creanga se deosebea cindva mai tare).
Vados, daca in afirmatia ta schimbi cu locul cuvintele <rus> si <roman> atunci corespunde realitatii :)) -
#867 CalinRomania 19 aprilie 2012 | 23:07 Draga vados.....#1454..."Buna ziua. Mai inainte am spus ca istoria a fost imbatrinita cu 1000 de ani iata si demonstratia http://ava.md/blogs/parcevschii-nicolai/015458-real-noe-vremya-zhitiya-iisusa-hrista.html Amu inteleg de ce se incepe de pin sec 13 toata povestea.Deci nu am fost asa de romanizati cum ni se spunea. Si chiar daca ne tragem toti de la DACI minus o mie de ani mult lamureste. Si moldovanil e moldovan iar vlahul e vlah poate sa-si zica roman daca vrea. Si e clar de ce Stefan cel Mare in sec 15 se lupat cu turcii ca crestin da nu peste o mie si ceva de ani sau terzit sa se lupte cu lumea necrerstina."
.........................................................................................................................
Din pacate pe acolo este scris doar in rusa si deci nu inteleg o iota..........................
Nu poti cumva sa traduci si sa faci un rezumat al acelor "dovezi" de care pomenesti ? -
#868 CalinRomania 19 aprilie 2012 | 23:05 "Cei slabi trag nadejde la democratie si drepturile omului iar cei puternici sunt pragmatici si de drepturi se amintesc numai atunci cind le este convenabil."...................................
Tocmai de aceea s-au unit moldovenii cu valahii cu ardelenii cu oltenii , cu banatenii,etc. si au format Romania.Ca sa devina mai puternici.Toti impreuna. De aceea apoi Romania a devenit parte a UE .Ca sa devina parte a unei Uniuni si mai puternice.Si pe langa aceasta sa isi ridice propriul nivel de trai.
-
#869 CalinRomania 19 aprilie 2012 | 23:01 Citeşte mai departe -
#870 CalinRomania 19 aprilie 2012 | 22:52 Draga yura , #1460, sincer sa fiu nu te cred . Nu am intalnit pana acum un singur moldovean din Romania......si pot sa te asigur ca am cunoscut extrem de multi , care sa spuna ca nu sunt romani. Nu spun ca din peste 4-5 milioane de moldoveni din Romania sa nu existe unul singur sa spuna ca nu este roman........dar..........poate vor fi 0,00001% .Poate ai dat taman peste reprezentantii acelui procent ! :)))))))))
-
#871 CalinRomania 19 aprilie 2012 | 22:48 Hristos a inviat !
-
#872 yura 19 aprilie 2012 | 20:54 #1443 анул трекут ам фост ла о нунтэ ын Романия ла Васлуй, ши маре мя фост мираря кынд локаоничий ау декларат кэ сунт Молдовень дар ну Ромынь
-
#873 yura 19 aprilie 2012 | 20:50 я новичок на сайте, но смотрю что многим так и нравится идея и вся тенденция последних лет о том что нас хотят насильно сделать Румынами, но та молодёжь которая сейчас стремится к этому пусть поинтересуются у старшего поколения как им жилось при них -
#874 laviniagigi 17 aprilie 2012 | 23:50 Citeşte mai departe -
#875 nicoara 17 aprilie 2012 | 18:23 Citeşte mai departe -
#876 nicoara 17 aprilie 2012 | 18:09 Citeşte mai departe -
#877 nicoara 17 aprilie 2012 | 17:20 moromete: pur si simplu este o farsa penibila
Sa admitem ca este asa, atunci de ce tu cind vezi o prostie scrisa pe un perete mergi mai deperte iar aici gasesti de cuviinta sa intri in discutie?! Ai o parere si vrei sa convingi pe cineva poftim fa-o, iar de te socoti mult mai destept - drum bun
-
#878 vados 17 aprilie 2012 | 12:42 Buna ziua. Mai inainte am spus ca istoria a fost imbatrinita cu 1000 de ani iata si demonstratia http://ava.md/blogs/parcevschii-nicolai/015458-real-noe-vremya-zhitiya-iisusa-hrista.html Amu inteleg de ce se incepe de pin sec 13 toata povestea.Deci nu am fost asa de romanizati cum ni se spunea. Si chiar daca ne tragem toti de la DACI minus o mie de ani mult lamureste. Si moldovanil e moldovan iar vlahul e vlah poate sa-si zica roman daca vrea. Si e clar de ce Stefan cel Mare in sec 15 se lupat cu turcii ca crestin da nu peste o mie si ceva de ani sau terzit sa se lupte cu lumea necrerstina.Cit despre intrebarea lui Calin. Diferenta intre un moldovan din RM si un rus este in limba ce o vorbeste si practic mai mult nimic.Pe cind diferenta dintre un moldovan din RM si un roman diferenta este mare si in mentalitate si in obiceiuri si in caracter in schimb limba se aseamana (reesind din operele lui creanga se deosebea cindva mai tare). -
#879 moromete 14 aprilie 2012 | 0:17 pur si simplu este o farsa penibila ce sustineti pe aici, daca cumva sunteti si convinsi de ceea ce spuneti atunci e grav, practic ati invatat sa cititi la 6 ani probabil si de atunci nu ati mai citit nimic, nu pot sa va numesc nici macar pseudointelectali, ar fi mult prea mult!
oare toate tampeniile astea cu limba moldoveneasca si poporul moldovenesc sau nascut dintr-o constipatie severa sau dupa o betie cu vodka distilata in cazan de aluminiu!?
eu cred ca voi sunteti tampitii aia care cred ca vacile pot fi mov si marmotele invelesc la ciocolata!
sunt moldovean si stramosii mei au fost razesii lui Stefan, urmasii dacilor, locuitorii pe care ii descrie si Miron Costin cronicarul, am ales numele de roman la intamplare putea fi vlah, valah si tot d-un neam eram toti!!
P.S. respect Razesu!! -
#880 nicoara 02 aprilie 2012 | 23:36 Foarte mult ma supar pe romanani cind ei afirma ca noi suntem splati pe creeri de rusi, dar... se vede ca cite odata mai au dreptate si ei