Brezoaia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Brezoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ștefan Vodă și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1035 de oameni. Satul Brezoaia a fost menționat documentar în anul 1864.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#421 teianul 10 octombrie 2012 | 10:05 Ma aflu aktual in Krakovia. Am vazut aseara Krucea dedikata Krimei Sovieticilor la Katini. Am vazut orasul in floare, Polonia in floare. Imi plinge inima in mine cind ma gindesc la Moldova mea! -
#422 teianul 10 octombrie 2012 | 10:00 #1910
"ionic", te exprimi in categorii dogmatice!
R.Moldova nu are Tari prieteni, toate tarile din Lume sint Konkurente una altuia! Cine si cui ii fura limba? Domnul Stati Academiei de Stiinte sau Domnul Stati lui Eminescu? sau minoritatile ethnice din R.Moldova majoritatii ethnice din R.Moldova?
Asta e, un rus, hahol, gagauz zice mai degraba ca e Moldovan decit Roman!?
Am doi EURO germani in buzunar, pe el scrie: "Einigkeit und Recht und Freiheit" copiat de pe Marca germana. Doresc sa spun: "Unire, Dreptate si Libertate" au Moldovenii din Romania la momentul actual. Moldovenii din Republica Moldova si Transnistria au "Risipire, Faradelegi si Inrobire" in propria Tara!!! La aceasta mai adaug "Minciuna, Mizeria si Koruptia". -
#423 teianul 10 octombrie 2012 | 10:00 #1910
"ionic", te exprimi in categorii dogmatice!
R.Moldova nu are Tari prieteni, toate tarile din Lume sint Konkurente una altuia! Cine si cui ii fura limba? Domnul Stati Academiei de Stiinte sau Domnul Stati lui Eminescu? sau minoritatile ethnice din R.Moldova majoritatii ethnice din R.Moldova?
Asta e, un rus, hahol, gagauz zice mai degraba ca e Moldovan decit Roman!?
Am doi EURO germani in buzunar, pe el scrie: "Einigkeit und Recht und Freiheit" copiat de pe Marca germana. Doresc sa spun: "Unire, Dreptate si Libertate" au Moldovenii din Romania la momentul actual. Moldovenii din Republica Moldova si Transnistria au "Risipire, Faradelegi si Inrobire" in propria Tara!!! La aceasta mai adaug "Minciuna, Mizeria si Koruptia". -
#424 ioanic 09 octombrie 2012 | 5:46 Citeşte mai departe -
#425 ioanic 09 octombrie 2012 | 4:58 Citeşte mai departe -
#426 ioanic 09 octombrie 2012 | 3:52 "...Dicționarul moldovenesc-românesc” al lui Vasile Stati...". Un jurnalist european ar putea deschide macar Wikipedia sa vada ce sumedenie de limbi exista in afara de limba italiana in Italia si e de datoria oricarui venetic sa cunoasca de rand cu italiana si limba regionala si sa o RESPECTE, nu s-o huleasca, universitatile locale au obligatia de a studia, a edita manuale si dictionare ca cel al lui Stati, iar autoritatile locale sa ocroteasca aceate limbi de la asimilare, uitare, DISCRIMINARE, expunand inscriptiile in locurile publice in ambele limbi. Iata ce inseamna STANDARD EUROPEAN si atitudine DEMOCRATICA, CIVILIZATA, dar nu de salbatici gata sa se napusteasca ca cineva vorbeste un pic altfel ca el, isi numeste cu alt nume limba, identitatea, etnia... Cat de departe este autorul de Italia, de civilizatie si cat de anacronic, rupt de timpul, ora Europei este "timpul" cu asa "opusuri"! -
#427 ioanic 09 octombrie 2012 | 3:03 Citeşte mai departe -
#428 ioanic 09 octombrie 2012 | 0:04 Citeşte mai departe -
#429 ioanic 08 octombrie 2012 | 22:00 Citeşte mai departe -
#430 sus 08 octombrie 2012 | 16:21 Citeşte mai departe -
#431 sus 08 octombrie 2012 | 15:28 #1901SuntBasarabean ...daca am sa scriu cum scria Cantemir o sa fie corect s'au gresit:))))?...si fii mai prudent ca n-am grafia cu litere rominesti si scria ca sa fac diferenta intre roman si romin am invedere cuvintul...nu te grabi ca eu ca tine scriu tu ca mine mintea nu te prinde...esti mai prost de ce sa nu privesti un timp pe urma intervii...tupoi moldovan:)))))))))... -
#432 sus 08 octombrie 2012 | 15:23 #1899SuntBasarabean Ia mai esti lenos bai cum te-o mai botezat....vrei totul de o data...baete trebue de muncit ca sa obtii ceva...pentru a convinge moldoboii ca mine din Moldova este nesar de timp si rabdare care la tine din pacate lipseste... -
#433 SuntBasarabean 08 octombrie 2012 | 15:20 Român=Romîn pentru cine nu a mers prea des la scoala! -
#434 sus 08 octombrie 2012 | 15:17 #1898CalinRomania De la inceput Caline cu adevarat se scrie "HRONICUL ROMANO(nu romino)-MOLDO-VLAHILOR" si cred ca este important nu ce inteleg rominii prin timp speculind ne'ncetat,da ce vroia sa spuna autoriul:)))...si cred ca este legat de asemanarea cuvintelor latine cu cele din limba Moldoveneasca la care expres rominii atribuise meritul lui Traian...:)))am inceput sa citesc...:)))"pricolino"!,adica imi place... -
#435 SuntBasarabean 08 octombrie 2012 | 15:11 Caline, tu nu ai obosit? Am impresia ca te chinui de ceva ani sa-i convingi dar fara succes. Important este ca moldovenii lui Stefan sunt 8-10 milioane in Romania, si restul vor fi macelariti de rusi. Fie ca vor, fie ca nu vor. Deja R.M e stat aproape federal, la Balti sunt cine sunt... in gagauzia sunt gagauzi... Ce vrei tu sa le demonsterezi? Mai bine sa recunoastem, ei sunt moldoveni si vb moldoveneasca eu sunt basarabean si vorbesc basarabeana, etc...Mai bine s ale interzicem sa mai foloseasca numele lui Eminescu, Alde Teodorovici sau Vieru. Astia sunt romani, nu basarabeni sau moldoveni! Si cu asta ... basta. Curand o sa uite si cum ii chiama, Moldova va ramane la Suceava, acolo unde i-a fost dat sa fie! -
#436 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 13:51 #1896 Deocamdata nu pot decat sa ma amuz un pic.........Draga Ioanic , mai gandeste-te un pic la logica celor spuse de tine.....:))))))))))))))
-
#437 ioanic 08 octombrie 2012 | 7:53 Vezi cat de bine e spus in rusa: "...наименование «римляне»...было общим для жителей Италии". Prin asta e bine sa cunosti si rusa, altfel te pomenesti pacalit de traduceriule cârnave-vârnave ale "smecherilor" care fara "pacaleli" nu pot, deaceea si nu poate sa existe in Rom,ania o stiinta puternica ca la rusi - instrumentele de cercetare nu sunt cele ADEVARATE, bune, cum trebuie sa fie, dar STRAMBE "smecheresti" si in rezultatele sunt respectiv - STEAMBE, neadevarate, nestiintifice. Fara limba rusa si editiile de carte in rusa - noii moldovenii pe langa tuitlul de "saraci"l-am mai avea si pe cel de cei mai intunecati, mai prosti. -
#438 ioanic 08 octombrie 2012 | 7:44 Citeşte mai departe -
#439 ioanic 08 octombrie 2012 | 7:01 CORECTARE: In limba rusa "Descrierea Moldovei" a aparut in 1726, nu 1926. -
#440 ioanic 08 octombrie 2012 | 6:59 Citeşte mai departe