Королёвка (Coroliovca) – село в составе коммуны Сэрата-Галбенэ района Хынчешть. Село расположено на расстоянии 25 км от города Хынчешть и 61 км от муниципия Кишинев. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 91 человек. Село Королёвка было основано в 1910 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#161 alexandru1981 19 сентября 2011 | 17:36 Читать далее -
#162 Nic 19 сентября 2011 | 16:11 #930
da un semn de democratie;se poate spune ce a ce simti fara cenzura;bag seama ca esti din R.Moldova?va stimez pe toti dar nu anumite idei si conceptii pe care le-ati capatat si pe care nu vreau sa le aprofundez aici.reiau: acest videoclip braveaza societatea romaneasca:o societate nu tocmai perfecta dar libera si atat timp cat exista libertate exista si sansa sa se indrepte.multumesc ai facut un serviciu celor ce cred in Romania.
-
#163 Nic 19 сентября 2011 | 15:51 -
#164 robert 19 сентября 2011 | 13:57 http://youtu.be/285OKea14Sc#929
-
#165 CalinRomania 10 сентября 2011 | 12:51 Draga SPQR,#926,#927, Draga lvl100,#928........................................................
nu pot decat sa......:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Figuri mari mai sunteti si voi !!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
-
#166 lvl100 09 сентября 2011 | 10:49 @SPQR
I-ai uitat la numaratoare pe dacii liberi ( Gebeilzis, getodac, Luceafarul) dar adevarul ca nici sumerienii astia nu mai sunt ce erau odata.
Si pe Nicoara, desigur.
Dar in mare astia suntem. Fain patriotismul moldovean, in 2 saptamani maxim ne stim cu totii si romini si maldavani, ca pe vecini.
-
#167 SPQR 09 сентября 2011 | 0:36 Imi cer scuze fata de Adrianis si razesu ca i-am omis din rolul istoric pe care il indeplinesc. Fratilor...va dati seama ca putem fi in paginile de istorie viitoare ale Moldovei/Romaniei, un fel de Ion Inculet sau Constantin Stere. Sper doar sa nu mai fac greseli gramaticale ca nu vreau sa ma fac de ras in fata eternitatii.
-
#168 SPQR 09 сентября 2011 | 0:30 Si eu remarc ca forumul devine tot mai pustiu, de la vreo 10 useri care scriau frecvent am ajuns la 4-5 (posol nu intra, el avand propriul topic unde scrie cu zor singur)
Calin nu doarme noaptea pana nu il face pe burlakul sa se intoarca la 180 grade
Lvl rupe tastatura in 2 incercand sa il convinga pe promoldova ca nu exista limba moldoveneasca
Eu nu dorm, vorba aia dintr-o poza de pe net*: someone is wrong on the internet (ma refer evident la andrei)
*http://blogs.technet.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/communityserver-components-postattachments/00-02-99-89-79/wrong.jpg
Ideea ar fii sa ne radicalizam toti, ca de noi 6 depinde situatia geopolitica a acestui colt al Europei. Vor vedea aia din ONU cat de bine scrie LVL sau pasiunea lu' burlaku si vor inclina balanta in functie de cine scrie mai apasat. Asa ca dragi prieteni, continuati sa faceti istorie pe forum!
-
#169 CalinRomania 08 сентября 2011 | 23:18 BURLAKULEEEEEE !!! Pe unde mai esti omule ???? Sper sa ne mai "luptam" :)))))))))))
Sper ca esti bine !Mi s-a facut dor de o conversatie ,asa,ca intre "inamici" :))))
-
#170 lvl100 06 сентября 2011 | 13:15 promoldova: Cred ca cine mai mult vorbeste despre aceste probleme el si le are.
Cum fac copii mici : Ba tu ! , Ba tu ! Cati ani ai , 12 ?
promoldova:Majoritatea populatiei din Republica Moldova nu le are
Se pare ca totusi un numar suficient au aceste indoieli, incat sa determine aparitia de situri si "patrioti" care simt nevoia sa exlice de ce lima e Y si nu X.
Pai se poate, sa nu fii stii prea clar ce limba vorbesti ?
promoldova:arbatoreste Ziua Limbii-sarbatoreste in sensul limbei de stat.
"limba noastra" este un termen intentionat ambiguu, poate insemna orice. Si va mai declarati patrioti...
-
#171 promoldova 06 сентября 2011 | 11:59 #922
Cred ca cine mai mult vorbeste despre aceste probleme el si le are. Majoritatea populatiei din Republica Moldova nu le are si daca sarbatoreste Ziua Limbii-sarbatoreste in sensul limbei de stat.
-
#172 lvl100 06 сентября 2011 | 10:11 promoldova: Tot continuati sa manipulati,rupeti din context si faceti concluzii proprii care nu au nimic comun cu realitatea. Rominia ca centrul civilizatiei romanice- are astfel de sarbatoare oficiala?In cite tari ale lumii exista astfel de sarbatoare? Cred ca majoritatea inclusiv si tara voastra nu sint patrioti-reiesind din logica voastra.
In primul rand majoritatea tarilor NU au inca indoieli cum sa-si numeasca limba, daca e X sau Y.
In al doilea rand, "ce fac altii" e de putine ori un argument relevant.
Problema ramane aceiasi. Aveti o problema de identitate si in loc sa v-o rezolvati singuri macar acolo unde datele sunt clare ( peste 80% vorbitori de moldo-romana) nu sunteti in stare sa iesiti din termeni interpretabili si nebulosi.
-
#173 promoldova 05 сентября 2011 | 21:41 Tot continuati sa manipulati,rupeti din context si faceti concluzii proprii care nu au nimic comun cu realitatea. Rominia ca centrul civilizatiei romanice- are astfel de sarbatoare oficiala?In cite tari ale lumii exista astfel de sarbatoare? Cred ca majoritatea inclusiv si tara voastra nu sint patrioti-reiesind din logica voastra.
-
#174 lvl100 05 сентября 2011 | 19:24 promoldova: Putem discuta mult-compromisul e binevenit sau nu, este necesara in genere astfel de sarbatoare sau nu,
Deci ca maaare patriot ce esti tu patriotule, tu consideri ca e discutabil daca limba de stat ar trebuii sa aiba o zi dedicata sau nu.
Pff , exact ce am spus mai sus. Cum puteti voi sa cereti respect de la altii cand voi nu sunteti in stare sa va respectati pe voi insiva.
-
#175 promoldova 04 сентября 2011 | 23:39 Putem discuta mult-compromisul e binevenit sau nu, este necesara in genere astfel de sarbatoare sau nu, unica ce este clar si trist ca pina ce nu au venit la putere forte adevarat patriotice care sa se gindeasca mai putin la buzunarele lor dar mai mult la probleme de dezvoltare spirituala si perspectivele a acestei tari, dar speranta moare ultima.
-
#176 lvl100 04 сентября 2011 | 21:52 promoldova: Potrivit Constitutiei limba de stat e limba moldoveneasca. Dar denumirea sarbatorii e un compromis.
Compromis ? Adica limba care (cel putin teoretic) e limba nativa a peste 80% din locuitorii RM si e singura limba oficiala, nu merita propria ei sarbatoare ?
Va bateti cu pumnul in piept pe forumuri de internet ca e "moldoveneasca" nu romina din Rominia, dar in realitate voi nu sunteti in stare sa v-o respectati acasa la voi. Deci apare si problema voastra. Vreti ca altii sa o respecte dar voi insiva nu puteti sa o cultivati si respectati.
Destul de trist.
-
#177 promoldova 04 сентября 2011 | 21:00 lvl100: Interesant. Dar RM nu are o zi nationala pentru limba de stat ?
Potrivit Constitutiei limba de stat e limba moldoveneasca. Dar denumirea sarbatorii e un compromis.
-
#178 CalinRomania 04 сентября 2011 | 15:17 Читать далее -
#179 lvl100 03 сентября 2011 | 13:11 promoldova: Astazi e sarbatoarea Limba Noastra si de fapt fiecare poate sa aleaga sarbatoarea a carei limbi el o sarbatoreste.
Interesant. Dar RM nu are o zi nationala pentru limba de stat ?
andrei:.nu eu jignesc lumea pe forumuri.
Bine , unii ar sarii sa arate faptul ca 90% din injuraturile ca la usa cortului de pe site sunt scrise de userul "Andrei". Dar noi trebuie sa le explicam ca nu e vina lui, in mediul in care sta e un mod de viata.
Pe de alta parte, pentru el, cuvintele mai mari de 6 litere, ASTA DA jigniri !
-
#180 razesu 01 сентября 2011 | 23:14 Читать далее