Валя-Трестиень (Valea Trestieni) – село и административный центр одноименной коммуны района Ниспорень. В состав коммуны входят населенные пункты Исэйкань, Луминица, Одобешть, Валя-Трестиень и Селиштень. Село расположено на расстоянии 18 км от города Ниспорень и 92 км от муниципия Кишинев. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 874 человека. Первое документальное упоминание о селе Валя-Трестиень датировано 1656 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Cîştigă o invitaţie pentru două persoane la restaurantul „Barracuda” Выиграй приглашение на двоих в ресторан «Барракуда»
Concurs: „Descoperă Moldova” Stimaţi vizitatori ai site-ului moldovenii.md. Vă propunem un concurs distractiv. Trimiteţi-ne bancuri pe teme, care vizează cultura, comportamentul, abilităţile moldovenilor sub aspectele sale pozitive. Cele mai haioase şi ingenioase bancuri vor fi apreciate de noi şi vor fi plasate pe pagina nouă a site-ului. Cel mai bun banc va fi premiat cu o invitaţie pentru două persoane la restaurantul „Barracuda”.
Pentru mai multe detalii, contactaţi-ne la tel.: 022 225-411, 078-844-114 Va mulţumim.
Конкурс «Откройте Молдову» Уважаемые посетители сайта moldovenii.md. Мы предлагаем вам увлекательный конкурс. Отправьте нам анекдоты на темы, касающиеся культуры, поведения, навыков молдаван с положительной стороны. Самые смешные и умные анекдоты будут оценены нами и размещены на новой странице сайта. Приз за самый лучший анекдот ‒ приглашение на двоих в ресторан «Барракуда». Ждем ваши анекдоты, начиная с сегодняшнего дня, 25 февраля, и до 8 марта 2013. За дополнительной информацией обращайтесь по телефонам: 022 225-411, 078-844-114 Спасибо. |
|
-
#1 admin 13 марта 2013 | 16:07 Cîștigătorul concursului este: cornelbudei!!! Felicitari -
#2 IonelaColesnic 06 марта 2013 | 21:06 Un moldovean gras ii spune unuia mai slab:
-Mai,cind ma uit la tine, imi vine sa cred ca bintuie foametea in tara!
-Dar eu cind ma uit la tine inteleg de ce! -
#3 cornelbudei 06 марта 2013 | 20:47 - Hai, moldovene, ai poze cu nevasta-ta goala?
-Nu.
-Si..., nu vrei????? -
#4 cornelbudei 06 марта 2013 | 20:45 Concurs internazional: cine-i mai tare in cap!Americanu rupe 10 caramizi, neamtu rupe un stalp. Vine randul moldoveanului si incearca sa rupa un tanc cu capu da nu reuseste din prima. Mai incearca o data si mai nu-si rupe capu! Perplex deschide turela tancului si intreba: UAI!!!! II VRUN MOLDOVAN INAUNTRU? -
#5 cornelbudei 06 марта 2013 | 20:44 Moldoveanul este ordonanta la un colonel. Intr-o seara colonelul vine acasa beat mort si cu uniforma murdara.
-Castravete, spala-mi uniforma, maiorul Capusa a vomat pe ea. O sa-i dau 5 zile de arest!
Dupa ce a curatat uniforma, moldoveanul zice:
-Dom'colonel, sa-i dati la maiorul Capusa 10 zile de arest!
-De ce?
-A facut si kk in pantalonii dumneavoastra! -
#6 cornelbudei 06 марта 2013 | 20:37 Intr-o dimineata inainte de lupta Stefan cel Mare aduna armata si intreaba:
-Cine a baut aseara ?Nici un raspuns.
-Cine a baut aseara intreaba a doua oara.Tot nici un raspuns .
-Cine a baut aseara intreaba nervos a treia oara.
Din formatie iese un soldat pirpiriu si spune:
-Eu MARIA TA !
-Hai sa ne dregem , ceilalti la LUPTA ! -
#7 IonelaColesnic 05 марта 2013 | 12:38 Intr-o noapte la Vasile in casa intra niste hoti si cotrobaiesc prin odai. Sotia ii sopteste:
-Fa, mai Vasile ceva, ce-ai inlemnit?
-Taci nesocotito! Poate uita ceva de-a lor si ne alegem si noi cu vreun folos. -
#8 IonelaColesnic 05 марта 2013 | 12:29 Intr-o dimineata de primavara in curtea unui bogat au venit tinerii invitati in ajun pentru a merge la sapat la vie.Deodata a venit stapinul si a zis:
-Hai, sa plecam! Cine va duce torba cu piine?
-Eu! a raspuns Petru.
-Cine va duce cosul cu mincare?
-Eu! a raspuns iarasi Petru.
-Cine ia ulciorul cu apa?
-Sotia mea. a raspuns Petru.
-Da cine va duce sapile?
-Voi ce, ati luat apa in gura? Ori ce credeti ca voi duce totul eu? le-a zis Petru celorlalti. -
#9 IonelaColesnic 05 марта 2013 | 12:18 Mergind pe jos, Vasile a gasit o potcoava. Atunci el s-a bucurat, si a spus:" Acum dac-as gasi trei potcoave si un cal n-as mai merge pe jos." -
#10 IonelaColesnic 05 марта 2013 | 12:14 Odata vecinul a cerut de la Vasile magarul. "N-am magar " , raspunse Vasile. In timpul acesta a inceput a rage magarul. Atunci vecinul a observat: "Mai Vasile, tu spui ca n-ai magar, da ia asculta cum zbeara" . Vasile a raspuns nedumerit:" Doamne, Dumnezeule! ca ciudat om mai esti-pe magar il crezi da pe mine, care am ajuns cu barba alba nu ma crezi!" -
#11 IonelaColesnic 05 марта 2013 | 12:10 Odata Vasile a vazut in vis ca cineva ii da noua banuti, iar el a inceput sa faca gilceava zicind: "Ei, hai da-mi macar 10" . In timpul acesta el s-a trezit si a vazut mina goala. Atunci a inchis ochii si, intinzind mina a zis:" Ei, bine. Da si noua!"
-
#12 IonelaColesnic 05 марта 2013 | 11:39 Un paznic de la vii zareste niste oameni care au venit dupa miezul noptii sa fure poama. Trage un foc de arma in sus si se ia dupa ei:
-Stati maaaai! le striga el din urma
- Ba stai tu, ca pe tine nu te fugareste nimeni! ii spune unul din hoti. -
#13 IonelaColesnic 05 марта 2013 | 11:30 Cum traverseaza moldovenii strada?
Se uita la semafor si daca e verde merg,iar daca e rosu alearga! -
#14 nastik 03 марта 2013 | 17:02 Читать далее -
#15 nastik 03 марта 2013 | 16:47 -Ce ploaie buna!Sa vezi dumneataCe o sa iasa din pamant de-acuma,frate!-Fereasca sfantul sa fie asa!Am in pamant trei soacre ingropate!!! -
#16 nastik 03 марта 2013 | 16:45
- Cred ca am fost un mare,mare prost,Atunci cand de nevasta te-am luat !- Se poate,dar atat de-ndragostita-am fost,Incat sa stii ca nici n-am observat ! -
#17 nastik 03 марта 2013 | 16:24 Pe un drum rau,de care,un taran cu o caruta incarcata cu fieraraie si trasa de un magar,nu putea urca o colina.La un moment dat,trece un drumet pe acolo,care ,vazand opinteala taranului si facandu-i-se mila de el si de magarusul lui,il ajuta,impingand carul din spate.Caruta ajunge in sfarsit in deal,la un drum mai bun.Atunci sateanul multumeste drumetului:- Multumesc,domnule,ca mi-ai ajutat!Cu un singur magar,zau ca nu mai ajungeam eu in deal! -
#18 nastik 03 марта 2013 | 16:15 Pacala se intalneste pe drum cu Tandala,care ducea de legatoare o capra.- Unde duci boul ala ? intreaba Pacala.Contrariat ,Tandala se uita spre animal,temandu-se de vreo sotie de-a lui Pacala,dupa care riposteaza :- Esti chior,vere,nu vezi ca-i capra ?- Pai,eu cu capra vorbeam ! -
#19 nastik 02 марта 2013 | 10:23 Un român la Chisinău se apropie de un localnic
- Nu vă supărati, caut magazinul "Lumea copiilor"!!.
Moldovanul:
- Nu mă supăr, căutati-l. -
#20 nastik 02 марта 2013 | 10:11 Sotul catre sotie:
- Marie,daca vin deseara cu sapca pe ochi, inseamna- sa ma intilnesti cu mincarea pe masa si apoi facem dragoste... daca sapca va sta pe-o parte,apoi sa stii ca numai cu mincare sa ma intilnesti si sa ma culci...dar daca sapca nu voi avea pe cap_ sa ma culci deodata!
- Mai Ioane daca-i veni si-n prag ma vei vedea cu miinile in briu si nodul de la batista trept in frunte...apoi sa stii ca mi-e tot una unde tii sapca!!!