Томештий Векь (Tomeştii Vechi) — село в составе коммуны Балатина Глодянского района. Расположено в 24 км от города Глодяны и 168 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в нем проживают 40 человек. Первое документальное упоминание о селе Томештий Векь датируется 1598 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Oare chiar sunteți moldoveni ?
Pe 24 ianuarie 1859 adevărații MOLDOVENI, alături de MUNTENI au realizat UNIREA PRINCIPATELOR si au format statul numit ROMÂNIA, iar în anul 1877 și-au declarat independența. |
|
-
#1 lzm00 05 июня 2017 | 7:41 Читать далее -
#2 sus 09 июля 2012 | 14:49 ...oari pina in 1859 nu era Tara Moldovei.....si nu se scrie in chirilita(pina amu nustiu di ci si spune ca alfabetu nu merjea pentru limba vorbita)...si in acea tara nu traeu moldoveni...si nu cumva moldovenii vorgheu nu limba tarii lora....sau lojicai schiopa sau telui altu....au...si cum noi cu atitea materiale istorice trudite de moldoveni ,buna dimineata sint romin...ha ha ha ....daca medicina ar lecui pacientii dupa asa lojica,mortalitatea era atunci 100%....limba tarii meli sonceput nu dupa 1859 "fericita data" a neamului meu...so aflat ca chirilita oparusa di grafia veche a etrustilor....:))))))))).....rusii spun ca au provenit di la pelazji....rominii tot spun aceias....putem si ridem....nu.....sau da....voi rominii mai avet di mincat mamaliga moldovineasca.....toati intimplate cu noi moldovenii pi parcursul trecutului datorita a anoastre fapte si rominii nau nici o legatura cu asta,viitoru nostru tot depinde di noi si nis cum nu di altii... -
#3 fanebabanu 31 мая 2012 | 0:19 http://www.istorie.ugal.ro/anale/9/910%20SISCANU.pdf -
#4 fanebabanu 31 мая 2012 | 0:16 Читать далее -
#5 Corinna 30 мая 2012 | 13:30 NU am mai scris de mult, caci am obosit .. dar am gasit un argument bun pe http://infomedia.e-4com.info/ , poate se mai schimba lumea ! -
#6 fanebabanu 28 мая 2012 | 0:25 Читать далее -
#7 CalinRomania 27 мая 2012 | 22:49 Читать далее -
#8 CalinRomania 27 мая 2012 | 22:37 Читать далее -
#9 CalinRomania 27 мая 2012 | 22:28 Intai moldovenii s-au numit Romani si apoi au luat si numele de Moldoveni ,dupa numele statului medieval nou creat -de romanii din Maramures...........repet,si-au luat apoi numele de moldoveni tocmai pentru a nu se confunda cu ceilalti romani din Transilvania sau Valahia......
-
#10 CalinRomania 27 мая 2012 | 22:23 Читать далее -
#11 CalinRomania 27 мая 2012 | 22:13 Читать далее -
#12 CalinRomania 27 мая 2012 | 21:50 Читать далее -
#13 nicoara 27 мая 2012 | 10:14 Читать далее -
#14 fanebabanu 26 мая 2012 | 2:10 Așa ca măi Nicoară . CIOCU MIC!!!
-
#15 fanebabanu 26 мая 2012 | 2:08 P.S. Auzi bre nea caisă.
Asta, așa pentru cultura ta (aia de porumb OMG) generală.
Dacă ești în București și întrebi o persoană din Suceava, Iași sau Bacău de exemplu, ce e , ăla iți va răspunde că e moldovean. Îți va spune asta doar pentru ați preciza locul nașterii (sau zona de provienență) nu pentru a-și declara etnia.
La fel ,unul din Cluj iți v-a zice că e ardelean iar unul din Craiova că e oltean!!!!
Dacă îi întrebi treaba asta undeva in afară (la Paris sau Londra de exemplu) toți îți vor spune că sunt ROMÂNI si mai apoi ca să iți precizeze mai exact zona de proveniență, îți vor spune că sunt : moldoveni din Suceava, ardeleni din Cluj sau olteni din Craiova.
-
#16 CalinRomania 24 мая 2012 | 22:04 Practic voi sunteti o parte a moldovenilor care sunt parte a neamului romanesc si care ,in mod diferit fata de ceilalti romani-sau de marea lor majoritate sunteti Cetateni ai Republicii Moldova ..........Corect sau nu ???
-
#17 CalinRomania 24 мая 2012 | 22:02 Draga Nicoara ...revin la afirmatia ta de la ..#22..."Acest lucru il inteleg toti insa cei de pe pozitiile unioniste prefera sa-l includa pe prostul si sa duca o joaca ideologica. Nu te alinia si tu lor.".................................................................................................................
Ti s-a parut cumva ca "fac pe prostul" cumva ??? Este foarte posibil ca noi sa facem pe undeva niste confuzii care ar fi bine sa fie lamurite. Tocmai de aceea ti-am adresat intrebarile de mai sus...................................................................................
Am sau nu dreptate cand afirm ca din punct de vedere ETNIC sunteti Romani ???
-
#18 CalinRomania 24 мая 2012 | 21:56 Читать далее -
#19 CalinRomania 24 мая 2012 | 21:49 Draga Nicoara.......#22.........hai sa ne intelegem...................................................
Pana la urma........DIN PUNCT DE VEDERE ETNIC ..........este sau nu adevarat ca TOTI MOLDOVENII SUNT ROMANI ???
Nu uita ,draga Nicoara de faptul ca atat Dimitrie Cantemir ,Miron Costin sau Grigore Ureche afirmau faptul ca moldovenii SUNT ROMANI cu SUTE SI SUTE de ani INAINTEA creearii statului ROMAN.
Cum iti explici totusi atunci.....ca, desi din punct de vedere ETNIC TOTI Moldovenii sunt Romani se bate apa in piua pe o asa zisa "limba moldoveneasca " ???
Din punctul de vedere al CETATENIEI niciodata nu s-a pus problema ca voi nu ati fi cetateni MOLDOVENI . Din momentul in care ai pasaport al R.Moldova esti cetatean Moldovean.Asta clar. Dar din punct de vedere etnic sunteti TOTI Romani...........
Asta vreau sa lamuresc.......am sau nu dreptate ???
-
#20 nicoara 24 мая 2012 | 12:57 fanebabanu: din păcate pentru tine sunt moldovean (din dreapta)
Cu adevarat DIN PACATE, fiindca un moldovean impotriva moldovenismului este un nonsens