Ишновэц (Işnovăţ) – село и коммуна района Криулень. Ишновэц – единственное село в составе одноименной коммуны. Село расположено на расстоянии 28 км от города Криулень и 69 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 1580 человек. Первое документальное упоминание о селе Ишновэц датировано 1594 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Сoncursul „Turismul în Moldova” / Конкурс «Tуризм в Молдове»
Сoncursul „Turismul în Moldova”! Condiţiile de participare la concurs:
Конкурс «Tуризм в Молдове»! Сайт www.moldovenii.md предлагает Вам принять участие в конкурсе «Tуризм в Молдове» и выиграть приз стоимостью в 1200 леев от «Poiana Bradului». Условия конкурса:
|
|
-
#1 leancapalii 15 октября 2012 | 15:45 cele mai importante monumente ale culturii sau naturii Moldovei - Complexul Orheiul Vechi, Manastirea Saharna şi Manastirea veche din piatră de la Ţîpova, asta trei, dar sunt mai multe monumente ale Moldovei care merită să devină un monument important al Culturii!
-
#2 leancapalii 15 октября 2012 | 15:40 Noi suntem MOLDOVENI şi aşa rămînem!!!!!!!!
-
#3 CalinRomania 25 июня 2012 | 22:13 Draga lucilla....#31 "
#28 Noi moldovenii traim in Republica Moldova, acum vorbim despre aceasta tara; ceea ce ni s-a luat de la noi, deacum ii istorie (anume acele monumente istorice care apartin altor tari: România și Ukraina). Asa că românilor nu le rămîne decît să viseze la ”unire”. "
Indiferent ca va fi sau nu UNIRE........oare ti se pare ciudat sa consideri ca un bun moldovean ( si asta indiferent ca intelege sau nu, recunoaste sau nu,ca este roman) ar trebui sa viziteze mormantul Marelui Stefan -eroul prin excelenta al moldovenilor dar si al celorlalti romani ????.........Suceava sau Iasul oare nu inseamna nici ele NIMIC pentru
ceea ce inseamna MOLDOVA SI MOLDOVENII ???? Ceahlaul ??? Nu iti spune chiar nimic ??? Ipotesti-locul nasterii marelui poet Mihai Eminescu ....? Nu de alta dar l-am vazut omagiat pana si de Voronin ........
-
#4 fanebabanu 19 июня 2012 | 1:06 #33
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ia ziii măi , ce mama dracului produceți voi așa de mult??????? Excr...???? :)))))))
Mă economia voastră-i la pamânt , PIB-ul la fel, o grămada de moldoveni iși caută rostul prin România sau prin alte țari mai dezvoltate din UE....
DECI MĂ!!!! Cine pe cine susține????? :))))))))
Bre ți-au spălat aștia creierul cum scrie la carte .... :))))))))))))))))))))
-
#5 lucilla 18 июня 2012 | 12:15 #32 Eu unica ”unire” nu doresc. Deajuns cît muncim pentru ”elita” din guvern. Nu cred că ne vor ajunge forțe pentru a hrăni pe ceilalti de peste Prut! (părerea mea...). Apropo pot fi alse cuvintele din vocabular? (...indiferent de ce se scrie aci)
-
#6 lucilla 18 июня 2012 | 0:17 #28 Noi moldovenii traim in Republica Moldova, acum vorbim despre aceasta tara; ceea ce ni s-a luat de la noi, deacum ii istorie (anume acele monumente istorice care apartin altor tari: România și Ukraina). Asa că românilor nu le rămîne decît să viseze la ”unire”.
-
#7 nataliaboroda 31 мая 2012 | 14:57 1.Padurea Domneasca 2.Cetatea Sorocii3.OrheiulVechi -
#8 babunea 20 мая 2012 | 18:52 1. Piatra comemorativa in memoria victimelor regimului totalitar sovietic din fata Guvernului 2. Monumentul eroilor din Taraclia3. Statuia lui Stefan cel Mare din Chisinau -
#9 CalinRomania 20 мая 2012 | 14:41 Iata stimati frati moldoveni de peste Prut ce inseamna cu adevarat Moldova ! Mare si frumoasa ! Moldova nu este doar Republica Moldova ! Este cu mult mai mult !
-
#10 CalinRomania 20 мая 2012 | 14:39 Читать далее -
#11 CalinRomania 20 мая 2012 | 14:28 Iar aici ,desigur sunt de vizitat Chisinaul,Cetatea Soroca,Orhei si Tighina.Pe langa alte manastiri pe care ,din pacate nu le cunosc -centre de spiritualitate a moldovenilor de la est de Prut..........Un lucru care ar fi de vizitat sunt desigur podgoriile si cea mai mare crama de vinuri din lume !!! .......Legat de vinuri ........si in Moldova se poate merge la Panciu-Odobesti- zona Vrancea dar si Cotnariul-zona vinicola din timpul Marelui Stefan din zona Iasilor !
-
#12 CalinRomania 20 мая 2012 | 14:25 Читать далее -
#13 fanebabanu 18 мая 2012 | 0:17 #23
Ok deci: CONFORM CU REGULAMENTUL !!!!
1 - monumentul tancului sovietic T34 situat in piața centrala din Tiraspol
2 - muzeul culturii Găgăuze situat in suburbia Beșlama
3 - crama din Mileștii Mici
-
#14 admin 17 мая 2012 | 9:56 #22 2.3. Publicarea informaţiilor care nu au legătură cu subiectele de pe forum. din regulile forum-ului, care trebuiesc respectate!!!
Cititi atent tema: Care sînt în opinia dvs. cele mai importante trei monumente ale culturii sau naturii Moldovei, ce pot fi considerate simboluri ale ţării? Nu, 3 TREI obiective de vizitat în R. Moldova, daca aveti de recomandat careva destinatii de vizitat in R. Moldova o puteti face la subiectul: Natura şi turismul. Multumim pentru intelegere
-
#15 fanebabanu 17 мая 2012 | 0:47 Auzi bre ADMINE!
În ultimul mesaj care regulă am incălcat-o????
Am impresia că cenzurezi dupa bunul plac.
Ai cerut 3 TREI obiective de vizitat în R. Moldova , iar eu ti-am enumerat trei posibile destinații. UNDE ERA PROBLEMA ?????
-
#16 admin 14 мая 2012 | 9:27 #24 Stimati useri ai forum-ului va aducem la cunostinta ca regulile forum-ului trebuiesc respectate!!! -
#17 fanebabanu 12 мая 2012 | 1:42 Это сообщение было удалено модератором! -
#18 mihalache 03 мая 2012 | 9:01 Mulţumesc mult Proiectului "www.moldovenii.md" pentru ceea ce face întru cunoaşterea ţării noastre. Succes în continuare. -
#19 admin 02 мая 2012 | 17:35 Felicitari, Mihalache a fost primul, care a raspuns corect si deci el este invingatorul, bravo. Asteptam impresiile Dvs.
-
#20 mihalache 02 мая 2012 | 16:54 Dacă luăm în consideraţie şi ruinele cetăţilor, atunci cetăţile moldoveneşti de pe lîngă rîul Nistru de la nord spre sud sunt următoarele:
Cetatea Hotin (în prezent pe teritoriul Ucrainei)
Cetatea La Trei Cruci
Cetatea Soroca
Cetatea Tighina (Bender)
Cetatea Albă (în prezent pe teritoriul Ucrainei)