Вэдень (Vădeni) – село и коммуна Сорокского района. В состав коммуны входят населенные пункты Вэдень и Думбрэвень. Село расположено на расстоянии 20 км от города Сорока и 145 км от муниципия Кишинэу. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 2318 человек. Село Вэдень было впервые засвидетельствовано документально в 1552 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Literatura
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1 anyutka3393 03 апреля 2012 | 12:42 Literatura noastra nu se sfirseste doar cu "Amintirile" lui Creanga dar are un aspect extravaloros si divers. Am avut norocul ca anume paminturile Basarabene sa poarte in bratele sale oameni mari, oameni ce au stiut ce inseamna cuvintul si graiul nostru, oameni ca Eminescu, Druta, Rebreanu, Dabija.... chiar sint enorm de multi de-i enumerat. Oameni ce merita sa fie cinstiti ca SFINTI!!! -
#2 clubnicka 26 марта 2012 | 13:43 Fara "Amintiri..." nu numai copilaria ar fi fost saraca, dar si intreaga noasrta viata, caci opera marelui clasic este citita de copiii "de la 6 la 60 de ani", iar daca vreti sa ma contraziceti o puteti face si o sa va raspund ca copii am fost, sintem si vom ramine...imbatrineste corpul, dar nu si sufletul. Revenind la "Amintiri..." as spune ca de fiecare data cind le rasfoim ne reintoarcem in frumoasa si angelica perioada - COPILARIA... -
#3 CalinRomania 18 февраля 2012 | 1:59 Draga violeta.....#22.......Cred ca ai fi avut o copilarie mai bogata cu "Amintirile ...." lui Creanga !!! :)))
-
#4 SPQR 15 августа 2011 | 11:28 Vorbeste in numele tau, Creanga ftw!
Cand eram copil imi placea mult si Sadoveanu asta pana cand a trebuit sa il citesc pentru scoala...
-
#5 violeta 13 июня 2011 | 17:25 #20
copilaria mea nu a fost saraca fara "Amintirile......" lui Ion Creanga! -
#6 Lenuta 13 июня 2011 | 9:47
CalinRomania:Fara "Amintirile......" lui Creanga oare nu ar fi fost mult mai saraca si copilaria noastra ???
Sunt de acord ar fost saraca, Operele lor sunt nemuritoare
-
#7 CalinRomania 11 июня 2011 | 13:36 Draga tinka.....#2........."
Timpul lui Creanga si eminescu a trecut..."
Cei doi "colosi" sunt nepieritori.........Cand voi avea copii ii voi creste cu povestile lui Creanga si poeziile lui Eminescu.........................Fara "Amintirile......" lui Creanga oare nu ar fi fost mult mai saraca si copilaria noastra ???
-
#8 Lenuta 10 июня 2011 | 13:11 Da filmul limiteaza imaginatia
-
#9 violeta 08 июня 2011 | 12:25 dar daca mai intii privesti film si dupa asta inca incerci sa citesti cartea, deja nu se primeste sa creezi ceva singur. in capul tau apar numai imagini din film :/
-
#10 Lenuta 08 июня 2011 | 11:03 #15 dup ce citesti cartea iti dai seama ca filmul e atit de sec
-
#11 Spero 07 июня 2011 | 17:13 Asta pentru ca ti s-a altoit corect dragostea de lectura, asa si ar trebui sa se intimple in mod normal, asa ca invatati-va copii sa citeasca si sa primeasca placere e ceva de nepretuit...
-
#12 violeta 07 июня 2011 | 17:07 #14
Mie imi place sa citesc mai intii si dupa asta sa privesc film. Si sa compar. De obicei viziunea mea este mult mai interesanta :)
-
#13 Lenuta 07 июня 2011 | 12:45 Si totusi este o diferenta foarte mare din a citi o carte si a privi un film bazat pe aceeasi carte
-
#14 Lenuta 06 июня 2011 | 17:49 #11 Da, se poate de gasit si pe internet lucruri utile
-
#15 admin 04 июня 2011 | 10:58 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!
-
#16 Spero 03 июня 2011 | 15:09 Acum, atunci... Bine rau... Da e plăcut sa rasfoiesti o carte, dar au trecut vremurile cind fiecare familie aproape din fiecare salariu cumpara carti ca sa-si intregeasca biblioteca, acum acest lucru este un lux... Si unde mai pui, ca pentru multi la ora actuala e mai real un computer conectat la internet decit sa-si completeze biblioteca la fiece leafa... si asa poate mai avem sperante ca tineretetul citeste ceva...
-
#17 tinka 03 июня 2011 | 11:36 Acum hirtia e mai calitativa fata de cea gaalbena care era inainte asa ca poti so rasfoieti cit vrei si fara scuipat, principalul sa iti placa ce ai citit, sa nu ramii numai cu rasfoitul:P
-
#18 Lenuta 02 июня 2011 | 17:48 #8 dipinde mult si de hirtie :-D
-
#19 tinka 02 июня 2011 | 17:30 :)) iata aici ai ziso, pai cine nu are rabdare sa intoarca pagina corect deja se apuca de scuipat pe degete :D
-
#20 Lenuta 02 июня 2011 | 17:27 #6 cu scuipatul pe deget fara de care nu poti intoarce pagina :-D