Марианка де Жос (Marianca de Jos) — село в районе Штефан-Водэ. Это единственный населенный пункт в составе одноименной коммуны. Нижняя Марьяновка расположена в 4 км от города Штефан-Водэ и 102 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в селе проживает 571 человек. Первое документальное упоминание о селе Марианка де Жос датируется 1859 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Imigrare
Dupa cite stim cu totii, imigrarea este durerea poporului moldav. Nu am gasit nici un articol dedicat acestei teme pe site-ul Dstra (((. Poate ar fi cazul )))? Consider Imigrarea, o tema importanta si foarte actuala. Poate cineva doreste sa-si impartase experienta si sa dezvaluie plapuma adevarului? Unui adevar dureros..... sau a unuia fericit si luminos? |
|
1
-
#1 CalinRomania 27 ноября 2011 | 13:17 Permite-mi draga laxira sa atrag atentia asupra unei mici diferente de terminologie.......
"Imigrare" este termenul care se refera la strainii sositi in Republica Moldova.......imigranti. Multi imigranti din Romania provin de exemplu din China,Bangladesh,Tunisia,Maroc,Turcia,etc....................................................
"Emigrare" este termenul care se refera la cetatenii Republicii Moldova sau Romania de exemplu plecati pentru a se stabili in strainatate.Tari in care cetatenii tarilor noastre au emigrat sunt de exemplu Spania,Italia ,Marea Britanie ,Canada sau Statele Unite.Poate multi cetateni ai Republicii Moldova au emigrat si in Rusia............................
Deci,din punctul de vedere al Italiei eu sunt un Imigrant roman.Din punctul de vedere al Romaniei,eu sunt un emigrant in Italia.
-
#2 CalinRomania 27 ноября 2011 | 1:25 Читать далее -
#3 Vio 26 ноября 2011 | 23:52 creca ca marim treaba cu toate faptele descrise mai sus.Eu sint mai pozitiva si cred ca este si bun pe lume.Cine gaseste fericirea,norocul si succesula la moldova cine-l gaseste in strainatate.Clar ca mergind in strainatate nu mergem de viata frumoasa dar mergem din nevoia de a ne putea construi ceva mai bun.E greu ceia ce lasam in urma noastra ,copii sot ,parinti rude si prieteni.Dar cind reusim in planurile nostare si avem noroc de o familie fericita ,un post de munca ar trebui sa ne consideram norocosi.Daca am sta tot timpul si ne-am gindi la negativ nu reusim sa aprofitam de momentele pozitive ce ne sa prezinta.Aceasta este modesta mea parere. -
#4 posol 11 ноября 2011 | 15:34 Читать далее
1