Чимишень (Cimişeni) – село и коммуна района Криулень. Чимишень – единственное село в составе одноименной коммуны. Село расположено на расстоянии 65 км от города Криулень и 25 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 2868 человек. Первое документальное упоминание о селе Чимишень датировано 1660 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
actiunea 2012
aceasta actine este pusa si gandita de un grup foarte mare de tineri din moldova si romania ei vor ca aceasta tara sa fie scoasa de sub influienta rusilor dominatori si adusa in marea familie europeana si sub umbrela nato |
|
-
#1 sus 14 июля 2012 | 9:30 razesu ....tu esti moldovean si nis cum moldovan....to spus cineva sa lupti pentru rusim...nu....atunci de ce lupt inpotriva moldovenilor.... -
#2 SPQR 24 июля 2011 | 16:53 Pe mine ma intereseaza daca unirea se face inainte de decembrie 2012, ca dupa aia vine sfarsitu' lumii si nu mai prindem podul de flori.
-
#3 robert 06 июля 2011 | 14:23 #20 Nicoara poate a fost emotionata, iarto si tu.
-
#4 nicoara 03 июля 2011 | 18:02 //aceasta actine este pusa si gandita de un grup foarte mare de tineri din moldova si romania ei vor ca aceasta tara sa fie scoasa de sub influienta rusilor dominatori si adusa in marea familie europeana si sub umbrela nato//
//
Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.//
Stimata Alice,<scoasa de sub influenta rusilor>si <sustin unirea Republicii Moldova cu Romania> sunt lucruri diferite, tu intentionat le incurci?
-
#5 admin 04 июня 2011 | 10:43 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!
-
#6 robert 02 июня 2011 | 11:35 #17 vaI SI AMAR DE TARA NOASTRA MOLDOVA
-
#7 Gebeleizis 01 июня 2011 | 22:59 RUSINE !!!
ŞOCANT! Nu acceptăm intimidarea tinerilor moldoveni din România! -
#8 Gebeleizis 01 июня 2011 | 22:58 Vai si amar de capul asa numitei societati civile din Romania, tara UE, daca ataca niste copii care sunt vinoveti de faptul ca tin la tara lor - Moldova.
-
#9 andrei 01 июня 2011 | 22:26 #14 si dupa tine rusofoni=tziganie? hai sa citm statisticile: http://www.emaramures.ro/stiri/16265/STATISTICI-RROMI-BRUXELLES-Romania-tara-europeana-cu-cei-mai-multi-tigani
Razeshule, a fost de-ajuns sa citesc un post in care comentai ironic ca suntem la acelasi nivel cu nigeria, asa parca ai zis..de-aici m-am aprins eu. De-aia ti-am recomandat sa te uiti mai intai la tzara ta inainte sa ii iei la misto pe ceilalti. Cat despre lipsaeducatiei mele, ma cunosti mmult prea putzin ca sa emitzi opinii in legatura cu educatia mea...daca ti-am vorbit cum ti-am vorbit ineamna ca am avut un motiv.
-
#10 razesu 01 июня 2011 | 21:14 andrei:
nu, nu de rusa, oricum nu te priveste. Care-i problema, te-ai atacat ca ti-am spus ca va e plina tara de tzigani? Am mintit cu ceva? Doare adevarul?
--iti recomand sa citesti statisticile...si daca m-as cobori la nivelul tau ti-as spune ca tara ta e plina de rusofoni....ceea ce nu intelegi tu este ca eu am militat pe acest site pentru moldovenism pentru impartasirea unui trecut comun ,pentru regasire dupa atitea secole de vitregii si ce primesc in schimb, un limbaj mitocanesc dobindit in spatele blocului,lipsa de educatie si multa ignoranta.. -
#11 andrei 01 июня 2011 | 21:03 #12 nu, nu de rusa, oricum nu te priveste. Care-i problema, te-ai atacat ca ti-am spus ca va e plina tara de tzigani? Am mintit cu ceva? Doare adevarul?
-
#12 razesu 01 июня 2011 | 13:26 andrei:
ba pardon, tata e profesor. Si unde anume e limbajul meu agresiv in acest post, te-am invitat sa te uiti mai intai la belelele din societatea voastra inainte sa o criticati pe a noastra. Nu ma face sa imi pierd timpul scotzand la lumina mizeria care colcaie la voi in tzara ca nu mai terminam niciodata.
--sigur, de limba rusa nu? -
#13 andrei 01 июня 2011 | 13:07 #9 ba pardon, tata e profesor. Si unde anume e limbajul meu agresiv in acest post, te-am invitat sa te uiti mai intai la belelele din societatea voastra inainte sa o criticati pe a noastra. Nu ma face sa imi pierd timpul scotzand la lumina mizeria care colcaie la voi in tzara ca nu mai terminam niciodata.
-
#14 Moldovanochka 01 июня 2011 | 9:59 #7
razesu:--scuza-ma a fost doar o ironie si am tot dreptul sa imi dau cu parerea ,sint nascut la Bacau in vechea Tara de Jos a Moldovei deci sint moldovean....Stimate Razesu, mie mi se pare, ca aici by default se vorbeste despre Republica Moldova, dar nu despre regiunile Romaniei. -
#15 razesu 01 июня 2011 | 4:51 andrei:
draga razeshule, mai bine va vedetzi voi de ce puneti pe masa, de hotia si tzigania de la voi, si ne lasati pe noi in saracia noastra ca o sa ne descurcam si fara romania. Vezi ca bacaul incepe sa aiba probleme cu etnobotanicele: http://stiribacau.info/ziare/victime-ale-drogurilor-usoare-in-coma-de-la-etnobotanice/ http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/05/31/un-alt-copil-din-bacau-a-ajuns-luni-nopate-in-coma-la-spital-dupa-consum-de-etnobotanice.html , deci fiecare cu problemele lui, mai bine va uitazi in curtea voastra, ce zici? @Adrianis, popoul moldovenesc isi exprima DMOCRATIC la ficare alegere dorintele...deocamdata daca s-ar pune problem unirii ai face parte din cei 5%.
--avind in vedere limbajul tau agresiv am sa incerc sa iti raspund cu aceeasi moneda--hot si tigan e tactu... -
#16 andrei 31 мая 2011 | 23:22 draga razeshule, mai bine va vedetzi voi de ce puneti pe masa, de hotia si tzigania de la voi, si ne lasati pe noi in saracia noastra ca o sa ne descurcam si fara romania. Vezi ca bacaul incepe sa aiba probleme cu etnobotanicele: http://stiribacau.info/ziare/victime-ale-drogurilor-usoare-in-coma-de-la-etnobotanice/ http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/05/31/un-alt-copil-din-bacau-a-ajuns-luni-nopate-in-coma-la-spital-dupa-consum-de-etnobotanice.html , deci fiecare cu problemele lui, mai bine va uitazi in curtea voastra, ce zici?
@Adrianis, popoul moldovenesc isi exprima DMOCRATIC la ficare alegere dorintele...deocamdata daca s-ar pune problem unirii ai face parte din cei 5%.
-
#17 razesu 31 мая 2011 | 21:12 Moldovanochka:
mersi, dar cunoscu termenul "nick name". whatever - nu aveti dreptul sa hotariti ce dorim noi!!!
--scuza-ma a fost doar o ironie si am tot dreptul sa imi dau cu parerea ,sint nascut la Bacau in vechea Tara de Jos a Moldovei deci sint moldovean.... -
#18 Adrianis 31 мая 2011 | 20:34 Ba din contra, dacă eventual vom fi mai mulţi care să dorim apropierea de România şi Europa decât să stăm sub fundul Rusiei, atunci vom avea dreptul DEMOCRATIC să hotărâm ce direcţie să luăm :)
-
#19 Moldovanochka 31 мая 2011 | 20:30 razesu: nick name {porecla pi moldovineste}
mersi, dar cunoscu termenul "nick name". whatever - nu aveti dreptul sa hotariti ce dorim noi!!! -
#20 razesu 31 мая 2011 | 19:20 Moldovanochka:
mai bine uitati-va ce se face la voi sub nas, ce miserie si saracie. Faceti ordine la voi, dar nu va bagati nas in alte locuri!!
-draga moldoveanca care isi ia nick name {porecla pi moldovineste} rusesc eu zic sa va vedeti voi de saracia voastra ........ca noi avem inca ce sa punem pe masa....