Карманова (Carmanova) – село и административный центр одноименной коммуны в составе административно-территориальных единиц Левобережья Днестра. В состав коммуны входят населенные пункты Федосеевка, Карманова, Котовка и Мочаровка. Село расположено на расстоянии 22 км от города Григориополь и 67 км от муниципия Кишинев. По данным 2010 года, в селе проживало около 5000 человек. Первое документальное упоминание о селе Карманова (под названием Нейдорф) датировано 1806 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Un cod de conduita actual si demn de urmat,???
Nu mai suntem azi oare preocupati de faptul unde ajungem daca nu urmam anumite norme de etica ca nu morala, oare sau sintem atit de grsbiti si obositi ca nu mai vedem problemele emanciparii exagerate a femeii, care nu vrea sa nasca copii si sa stea la cratita vrea sa fie bussines women, tinerii nu mai vor sa ramina in tara care nu are grija de ei si viitorul lor,stima fata de persoanele de virsta a treia nu exista etc... Unde mergem fratilor cind vom intelege ce avem de facut... |
|
-
#1 maybee 27 декабря 2016 | 8:01 Читать далее -
#2 sus 22 июля 2012 | 19:18 posol ну кокой Тайный договор Властителей Мира,и кaкие нафиг Властителей Мира,"мама физика" универсальна для всех,если человек может то это ВИДНО! -
#3 admin 18 ноября 2011 | 9:59 Pentru iubitorii de bancuri cenzurate avem deschisă și o temă: Bancuri cu și despre moldoveni -
#4 posol 31 августа 2011 | 12:02 Тайный договор Властителей Мира (2011 г.).flv
-
#5 posol 30 августа 2011 | 18:24 #23 Растление (часть 1) -
#6 posol 26 августа 2011 | 12:38 Тайный договор Властителей Мира (2011 г.).flv -
#7 posol 26 августа 2011 | 11:58 Un cod de conduita actual si demn de urmat,???
Prima întrebare care trebue să şi-o pună acei ce vreau să ştie adevărul ! De ce se întîmplă toate acestea ?
Ecspiră timpul rezervat pentru acastă civilizaţie. Ultimile pilde: Formarea Guvernului Mondial, cipizarea populaţiei (întroducerea pe mîna dreaptă s,au pe frunte a cipului radioidentificator), războae între popoare, degradarea generaţiei tinere (liberalizm-dezordine în suflet, familie, societate...), zombarea oamenilor prin toate metodele şi cu toate mijloacele (radio, televiziune, masmedia, religie, politică, democraţie, ştiinţe oculte...).
Ţelul masonilor îi să dezbine poporul (40 de partide...- lebăda, racul şi o ştiucă...)
Dacă sînteţi moldoveni şi mai vreţi ca acastă ţară şa mai ecziste, puneţi urjent creerii în mişcare şi de la vorbe treceţi la fapte...
În ţară mai sînt oameni "cu scaun la cap", care nu şi-au vîndut sufletul satanei, şi nu şi-au trădat poporul şi pămîntul. -
#8 Spero 21 июня 2011 | 17:37 Si daca e sa ne referim la tema proriu-zisa deschisa de autor, avem un cod de legi in fata care fiecare dintre ele pot sa ne ajute sa fim mai buni, sa educam o generatie sanatoasa si cu minte? Deci ca sa concluzionam, avem nevoie de un cod al manierelor iar ce aveti Dvs publicat pe site e ceva demn de urmat!
-
#9 burlakul 20 июня 2011 | 21:50 Читать далее -
#10 nicoara 19 июня 2011 | 19:19 Читать далее -
#11 burlakul 19 июня 2011 | 10:43 #17nicoara,poate o mai desfasuram?"noi cultivam in copii nostri,ca ei sa cultive in nepotii nostr,ca ei la rindul lor sa cultive in stranepotii nostri calitatile pe care ar dori sa le vad nepotii nostri la nora sau la ginere"
P.S.tu poti si 100% sa raspunzi p/u comportamentul copilului tau?ma indoiesc!de-ai raspunde de al tau.(nu inteleg scopul remarcei tale...)
-
#12 nicoara 18 июня 2011 | 22:26 burlakul: Comportate cu cei din jur asa cum ai vrea ca cei din jur sa se comporte cu tine"
Sa desfasuram un pic tema:noi toti dorim sa avem o nora/ginere demn de copilul nostru. Dar noi cultivam copiilor nostri calitatile care dorim sa le vedem la ginere/nora? :)))
-
#13 burlakul 16 июня 2011 | 23:53 Cred ca regula de aur expusa de Isus,este in afara timpului si intereselor de diferit gen"Comportate cu cei din jur asa cum ai vrea ca cei din jur sa se comporte cu tine" -
#14 liberabit 09 июня 2011 | 17:45 Ba cred sincer ca avem un tineret minunat, dornic de munca, destul de pragmatic ce-i drept , dar asa sint timpurile... Iar ca tineretul sa fie altfel trebuie sa fim si noi altfel ori sa îl educam, iar cea mai buna educatie e aceea prin propriul exemplu... Numai ca tara se face ca ploua cind e vorba de tineret, locurile de munca, conditiile de trai etc... Iar de faptul ca nu sint educati cum trebuie trebuie sa ne invinuim si pe noi, noi i-am lasat sa creasca singuri, ducindu-ne dupa bani lungi, noi sintem mereu ocupati ca sa stam de vorba si sa-i intelegem.. Asa ca la acest capitol sint multe de discutat... -
#15 nicoara 08 июня 2011 | 22:25 Spero: ma tot invinuesti ca materialul e mai presus
Imi permit sa ma adresez <tu> fiindca pe tarimul virtual toti suntem egali, sper sa nu se supere nimeni. La intrebarea concreta nu parerea ta se contrazice cu a mea ci mai degraba este un conflict al generatiilor, in orce caz pe mine pe forum ma intereseaza mai mult mentalitatea tinerilor, si la drept vorbind lasa impresie nu din cele mai bune...
-
#16 Spero 08 июня 2011 | 12:29 Si chestia de care ma tot invinuesti ca materialul e mai presus, stimabile Nicoara, nu e mai presus dar dragostea, optimismul trebuie alimentate... iar fara un cuib... ma tem ca e imposibil...
-
#17 Spero 08 июня 2011 | 12:26 #11 Cu toata stima si respectul, daca ati putea citi cu atentie in fond avem aceleasi pareri si de ani buni problemele atinse aici sint aceleasi... Nu tot ati plecat din tara ca sa va faceti o casa? numai ca spre deosebire de cei de dvs. azi se pleaca in alte tari decit Rusia! Eu va spuneam si subliniam, ca nu e normal sa pleci din tara ca sa-ti poti face o casa... Da omul nostru face tot posibilul si o construieste pina la urma. Daziceti de administrarea banilor cistigati - ziceti - in mare parte fiecare trimite banii acasa ca familia sa aiba cu ce trai - minca, imbraca, plati facturile, invata copii, nu mai zic daca apar problemele de sanatate -- si ce sa mai administrezi?? investesc in case pentru copii -- si gata investitia... Si unde e diferenta de parere eu cel putin nu o vad...
-
#18 nicoara 07 июня 2011 | 22:25 Spero: de ce sa-mi spui tu despre ce vorbesc eu, nu rastalmaci am vorbit de familie ca institutie.
Eu nu rastalmacesc dar spun ca nu sunt de acord cu tine, Problema banilor e una secundara, principalul este telul, la ce tinzi tu in viata, cit de bine poti administra resursele si posibilitatile tale personale. Este o prostie sa lucrezi vre-o doi ani dupa hotare numai pentru a face o nunta <mai ceva ca la Ghita>. Priveste in jur, citi dintre cei ce au facut bani dupa granita i-au administrat cu folos? Vre-o 20-30%?Crezi ca mai inainte era mai usor sa-ti faci o casa? Eu pe timpul meu am cutreerat taigaua ruseasca vre-o cinci ani, si pina la urma mi-am facut si casa si masa si familie, fiindca acesta a fost scopul meu in viata
Iar problema chee la ora actuala este nu numai plecarea in masa a tinerilor, ci si intoarcerea celor trecuti de 50, fara dinti, sanatate , familie si tinerii ar trebui sa atraga atentia la cum arata intoarcerea.
-
#19 Spero 07 июня 2011 | 15:31 #9 de ce sa-mi spui tu despre ce vorbesc eu, nu rastalmaci am vorbit de familie ca institutie. Si duci discutia pe alt fagas, unul si el spinos... care probabil undeva peste hotare ar trebui dezbatut, la noi fenomenul nu e general, este o tendinta, trebuie educat tineretul in a forma familii sanatoase , bayate pe traditii etc, dar revin si insist de unde sa vina acea stare morala ridicata, daca un student iesit de pe bancile institutiilor superioare si medii nu poate sa se asigiure pe el, nemaivorbind de familie... Despre asta spun, despre faptul ca sint nevoiti sa plece din tara... ca sa-si poata face nunta, apoi casa etc... Asta subliniez... e problema cheie la ora actuală №1 plecarea in masa a tinerilor...
-
#20 nicoara 06 июня 2011 | 23:14 Spero: poti numara pe degete cuplurile care sint in stare cu ce cistiga in tara sa-si faca o casa... macar pe la 40-45 de an
Tu vezi pricina principala in starea materiala, dar cu adevarat pricina consta in starea morala a fiecarui individ al societatii. Atrage atentie, tu vorbesti de cuplu iar eu de familie.
Dezmatul sexual duce la aparitia cuplurilor si la disparitia familiei