Красногорка (Crasnogorca) – населенный пункт-административный центр коммуны в составе административно-территориальных единиц Левобережья Днестра, Республика Молдова. Красногорка расположена на расстоянии 36 км от города Григориополь и 66 км от муниципия Кишинев. По данным 2005 года, в селе проживало 1411 человек. Село Красногорка было основано в 1860 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1918
De unirea din 1918 se vorbeste mult, insa ceva documente e greu de gasit.Ma intereseaza in special stenogramele sedintelor Sfatului Tarii, are cineva informatie? |
|
-
#1 sus 14 июля 2012 | 7:53 ....picut cite picut....di undi eu stiu...intrebarea esti cum ajiunji tu la anumie concluzii...1918....tu spui o avut loc ...eu ma intreb cum o avut loc....cumoameni care se aflau in sfatul tarii...erau primii sau decis sa nu fie de loc...indeobsti pot sil ei pi fiecare,autobiografia...si cred ca raspunsu i la suprafata...tu crez ci pi mini ma interesaza di undi i limba franceza?....toata lumea asta esti o metafora....tu cetesti:)))...si imi transmit gindurile selui....atunsi undi esti tu....citesti tot si pi tot...si daci vez ca nu si leaga ceva...deghe atunsi tu apari....da asa.... -
#2 CalinRomania 10 июля 2012 | 20:40 Draga sus.......te-ai ganditu ase un picut,die ce no fo ales capitala a Romaniei in 1859 Iasiul ??? Apai sti de ce sa numeaste limba frantuzasca ??? De la ce-i vinie numele ?...............
Apai legat de denumiria limbii.......tocmai ca ceia ce so scrisu dediemult o ramasu si so cetitu......Iar apoi die undie stii tu ce are sa se diescopere ???? Dar mai ales ase de iute .....
-
#3 sus 10 июля 2012 | 10:54 ...o mititica intrebare...bun...unirea...mai drept alipirea rominiei la RM cu capitala n Chisinau...di si nu...daca voi zisit ci sintem frat ....beljienii cu francejii...tot cretci vorghesc limba franceza...si nis cum nu romina...da acolo romanii o stat distul di mult...spaniolii....da si pi voi asa va farima denumirea de limba moldoveneasca...oare importa..cum so numesti pintru voi...nu- pi voi o si va maninsi in continu ista fapt....problema i in altseva...nu stergi seia sio fost scris mai ales ca multi lucruri o sa se discopere digraba... -
#4 CalinRomania 14 июня 2012 | 20:06 Inainte de a considera UNIREA o aberatie iti propun sa incerci sa faci un tabel in care intr-o parte sa spui-Republica Moldova si in cealalta Romania.La randul lor,sub fiecare imparti iarasi in doua Avantaje si Dezavantaje............In cazul UNIRII.......Iar apoi incearca -in mod cat mai obiectiv posibil sa scrii -sa completezi acel tabel............si vezi ce iese.................
Astfel ai ocazia sa vezi mai clar ceea ce ti-ar conveni sau ceea ce dimpotriva nu ti-ar conveni in eventualitatea unei UNIRI.
-
#5 CalinRomania 14 июня 2012 | 20:03 Читать далее -
#6 nicoara 14 июня 2012 | 14:48 CalinRomania: .Daca vezi scris pe ziduri "Basarabia e Romania"........pentru mine sincer este ceva placut
Aceasta e normal, daca as fi roman mi-ar placea si mie. Anormal este faptul ca tu vreai sa ma convingi pe mine, cetatean al R Moldova, ca si eu trebue sa ma bucur de asa aberatii
-
#7 CalinRomania 14 июня 2012 | 1:23 Читать далее -
#8 CalinRomania 14 июня 2012 | 1:01 Читать далее -
#9 nicoara 13 июня 2012 | 17:54 CalinRomania: ce anume intelegi tu prin "panromanism".
Concepţie politică prin care se preconizează unirea tuturor românilor într-un singur stat
-
#10 CalinRomania 10 июня 2012 | 20:42 Legat de intrebarea cu panromanismul......te rog draga Nicoara sa-mi spui mai intai ce anume intelegi tu prin "panromanism".......
-
#11 CalinRomania 10 июня 2012 | 20:41 Читать далее -
#12 CalinRomania 10 июня 2012 | 20:15 Читать далее -
#13 CalinRomania 10 июня 2012 | 20:01 Читать далее -
#14 nicoara 10 июня 2012 | 14:07 Читать далее -
#15 CalinRomania 04 июня 2012 | 23:02 Читать далее -
#16 CalinRomania 04 июня 2012 | 22:43 Читать далее -
#17 CalinRomania 04 июня 2012 | 22:34 Читать далее -
#18 nicoara 03 июня 2012 | 14:02
CalinRomania:.Numele de Roman in care se recunosc aceste MILIOANE de Moldoveni NU a fost IMPUS de Valahia dupa 1859.........
Ai dreptate, numele de ROMAN a fost si este impus moldovenilor dintre prut si nistru( cei de la vest de prut au posibilitatea sa ee singuri decizia si nimeni nu are dreptul sa vorbeasca din numele lor) de la 1918 incoace nu de Valahia ci de catre statul roman. Ce importanta are etnia??? In toate timpurile pentru cei din jur a avut importanta a cui supus tu esti, ce credinta ai, mai tirziu - nationalitatea, adica cetatenia
Raspunde la o intrebare concreta: de ce voi, romanii, folositi cu placere porecla data de rusi<basarabia> si evitati cu fiecare ocazie numele de moldovean, intentionat aducindu-l la un simplu regionalism? Voi va temeti ca daca R Moldova ca stat se va dezvolta cu succes aceasta va fi o provocare pentru statalitatea Romaniei?
-
#19 CalinRomania 02 июня 2012 | 15:08 Читать далее -
#20 CalinRomania 02 июня 2012 | 14:33 Sunt tare curios sa-ti aflu parerea despre acest aspect,draga Nicoara...