Молокишул Мик (Molochișul Mic) – село в коммуне Вадул Туркулуй в составе административно-территориальных единиц Левобережья Днестра, Республика Молдова. Село расположено на расстоянии 26 км от города Рыбница и 130 км от муниципия Кишинев. По данным 2012 года, в селе проживало 385 человек. Первое документальное упоминание о селе Молокишул Мик датировано 1729 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1641 mar 07 августа 2011 | 22:51 Читать далее -
#1642 mar 07 августа 2011 | 22:37 Читать далее -
#1643 promoldova 07 августа 2011 | 22:07 #686 Cît priveşte identitatea de neam a moldovenilor, numele ţării şi a limbii pe care o vorbeşte poporul nostru, acestea au fost determinate odată şi pentru totdeauna de strămoşii noştri şi din vremuri imemorabile păstrate ca o icoană sfîntă pînă în zilele noastre. Numai romînii nu au avut acest noroc. În decursul ultimelor şapte secole de la înfiinţarea statului valah, acesta de patru ori şi-a schimbat numele de ţară şi tot de atîtea ori- numele de neam. Iar cei mai savanticoşi lingvişti din Valahia nici chiar la începutul veacului 19 încă nu ştiau cum să-şi numească limba poporului său, ventilînd fără rost diferite lingvonime, care aşa şi nu au mai fost acceptate: limba valahă, daco-romană, latino-valahică, etc. -
#1644 promoldova 07 августа 2011 | 22:04 #685 Adica oficial nu exista asa notiune. Notiunea la care dumnevoastra va referiti in acele timpuri avea absolut alt sens.
-
#1645 burlakul 07 августа 2011 | 22:02 Читать далее -
#1646 mar 07 августа 2011 | 21:35 #684
Andrei, bazat pe observatii de astea ma faci sa inteleg de ce lvl te batjocorea mai devreme... Sa inteleg ca un articol precum http://unimedia.md/?mod=news&id=37010 te-ar face sa te simti mai putin "moldovean"? Ia mediteaza nitel la cat de bine se imbuca ideea asta (cum ca iti poti alege etnia precum chilotii) cu criza identitara a moldovenilor din spatiul postcolonial rusesc... E criza identitara in Basarabia au ba?
-
#1647 mar 07 августа 2011 | 21:20 #683
Promoldova, in logica formala raspunsul tau se cheama non sequitur. Gebeleizis cerea clar documente medievale in care Muntenia sa fie numita "Tara Romaneasca". Raspunsul meu prompt a fost sa-l trimit la cel mai timpuriu document cunoscut scris in limba romana unde Neacsu din Campulung vorbeste de "Teara Rumaneasca" pe un ton colocvial - denotand o indelunga practica a scrierii in romaneste - la inceputul sec. XVI. Tu imi raspunzi aberant - deraind aberant discutia - trimitandu-ma la binecunoscuta denumire oficiala a principatului din sec. XIX bazata pe un exonim care nu anihileaza in nici un fel faptul ca denumirea istorica a tarii era endonimul "Tara Romaneasca"... Altfel, afla ca in spiritul unirii principatelor Moldova era tot atat de "tara romaneasca" precum Valahia, si denumirea oficiala a uneia din parti nu exclude in nici un fel faptul ca populatiile locuitoare in ambele prinipate erau romanesti - ia literatura timpului din Moldova si citeste ca sa te dumiresti...
-
#1648 andrei 07 августа 2011 | 19:57 de-asta NU SUNTEM ROMANI
http://www.evz.ro/detalii/stiri/franta-decret-in-romana-si-bulgara-pentru-interzicerea-cersetoriei-si-cautatului-prin-gun.html
-
#1649 promoldova 07 августа 2011 | 19:17 Aratati macar un document oficial i sau interstatal al Valahie unde apare denumirea Tara Romineasca? Din Rezoluţia Conferinţei din Paris din 1858.
Art. 1- Principatele Moldovei şi a Valahiei, constituite de acum înainte sub denumirea “Principatele Unite Moldova şi Valahia…”
Art. 14 – Este eligibil în funcţia de domnitor orice persoană în vîrstă de 35 de ani şi născut din tată moldovan sau valah….
Art. 27 – Comisia centrală îşi va avea sediul la Focşani. Ea va fi compusă din 16 membri, 8 moldoveni şi 8 valahi .
Art. 5 din Anexă – Nimeni nu va putea fi alegător, dacă nu are vîrstă de 25 de ani împliniţi şi nu este născut sau naturalizat moldovan şi valah.
-
#1650 razesu 07 августа 2011 | 9:55 Читать далее -
#1651 mar 07 августа 2011 | 1:57 Читать далее -
#1652 Gebeleizis 06 августа 2011 | 22:30 Читать далее -
#1653 andrei 06 августа 2011 | 19:05 #674domnule razesh,
nu ma intereseaza daca imi raspundeti sau nu, atata timp cat veti continua sa imprastiati minciuna si dezinformare pe acest forum, ma veti obliga sa va pun la locul dvs...adica pe farash
-
#1654 razesu 06 августа 2011 | 18:22 Gebeleizis:
Dupa 106 anume Moldova va deveni centru lumii autohtone, a dacilor liberi. Un spatiu de continuitate a populatiei bastinase.
repet intrebarea de la anul 106 pina in sec IV unde au disparut? de ce sint mentionati pina in sec IV iar dupa dispar cu desavirsire din mentionarile contemporanilor? -
#1655 razesu 06 августа 2011 | 18:17 Читать далее -
#1656 razesu 06 августа 2011 | 18:11 Читать далее -
#1657 razesu 06 августа 2011 | 18:03 Gebeleizis:
Stimate razesu poti sa-mi indici documente istorice (copii de pe original) in care tara de la sud de Carpati sa fie numita Tara Romaneasca? La rindul meu pot sa te informez ca in documentele emise de cancelaria statului moldovenesc tara se numea Tara Moldovei, boierii se numeau - boieri moldoveni, limba populatiei locale - moldoveneasca etc.
-sincer, nu inteleg care este relevanta daca se numea Valahia,Muntenia s-au Tara Romaneasca... -
#1658 razesu 06 августа 2011 | 17:31 Domnilor, eu am incercat sa raspund intrebarilor dumneavoastra cum am putut eu mai bine...nu incercati sa raspundeti la intrebarile mele cu alte intrebari.....
P.S.Domnule Andrei va rog sa nu m-ai comentati la mesajele mele...cred ca am fost destul de explicit cind am spus ca sinteti pe ignore pentru mine.... -
#1659 Gebeleizis 06 августа 2011 | 16:34 Dupa 106 anume Moldova va deveni centru lumii autohtone, a dacilor liberi. Un spatiu de continuitate a populatiei bastinase.
-
#1660 Gebeleizis 06 августа 2011 | 16:32 Читать далее