Крецоая (Creţoaia) – село в составе коммуны Цынцэрень района Анений Ной. Село расположено на расстоянии 12 км от города Анений Ной, 7 км от железнодорожной станции Соколень и 24 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 458 человек. Село Крецоая было основано в 1900 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Населенные пункты Республики Молдова
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1 lavricv 02 декабря 2017 | 10:00 Cum pot să găsesc o hartă administrativ teritorială a R.Moldova pe site -
#2 popovvv 21 марта 2014 | 16:54 Аккендорф-это нынешнее село Дойна в Кагульском районе.В основном живут русскоязычное население.......а во время войны жили немцы,вот они и назвали свое село по немецки -
#3 cmdpd 18 ноября 2012 | 23:44 http://www.nm.md/daily/article/2011/07/22/0903.html -
#4 ryazantseva 16 апреля 2012 | 0:56 Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, можно ли добраться автобусом из Липкан в село Перерыта? И есть ли возможность остановиться в Липканах в гостинице?
Заранее благодарна за ответ.
-
#5 serghei1 10 ноября 2011 | 3:23 С детства запомнилось немецкое название села Аккендорф. Я был там пару раз у родственников. Прошло много-много лет. Сегодня неожидано вспомнил о нём. Набрал на Google карту Молдовы, но не нашёл это село. Знает ли кто-нибудь, что-нибудь о нём и его новое название. Помню, оно находилось где-то на линии Кагул-Тараклия, но ближе, наверное к Кагулу. Спасибо. Сергей. -
#6 lvl100 22 сентября 2011 | 10:13 Roman: DROCHIA, vine direc de la faimoasa pasare DROPIA!!!Oau , faimoasa dropie !!!!!!!!!!!! Faimoasa !!!!!
Ermmm, cu ce anume mai exact e atat de faimoasa pasarica asta cenusie de 3 kg ( in afara poate de dimorfismul sexual) incat sa iti umple sufletul de mandrie ca esti asociat cu un nume de gugustiuc mai corpolent?
Trage cu lasere din ochi, ia pe sus vaca din zbor la firul ierbii, ciripeste in versuri ?
Roman:unica localitate din Europa si poate si in Lume care poarte 100 la 100 denumirea acestei faimoase pasari!
Iti dai seama ce frustrati sunt aia din Dro (Italia) care au numai 50 la 100 din denumirea faimoasei !!!!! pasari.
-
#7 Roman 21 сентября 2011 | 17:24 Читать далее -
#8 Roman 21 сентября 2011 | 17:08 Читать далее -
#9 Roman 21 сентября 2011 | 16:49 Voi scri concret la tema...
Localitatea orasul DROCHIA_ se afla in teritoriul stepei Baltului in Nordul Republicii Moldova. Dar cred ca puti cunosc Faptul, ca denumirea acestei localitati - DROCHIA, vine direc de la faimoasa pasare DROPIA!!! Defapt si cea mai mare pasare zburatoare din Europa. Este unica localitate din Republica (inafara de satul Drochia -raionul Drochia)_ unica localitate din Europa si poate si in Lume care poarte 100 la 100 denumirea acestei faimoase pasari! Deci in popor Dropia este numita Drochie, prin locurile unde acum se intinde orasul, in stepele intelenite traiau in cirduri foarte mari Drochii (Dropii). Si lumea plecint spre acesta localitate spuneau am fost acolo unde sunt Drochii, sau hai la Dochii (adica la vinat Dropii), asa a si fost pus baza toponimului orasului DROCHIA.
-
#10 Roman 21 сентября 2011 | 16:41 Da, cam, unii foarte se incurca in viata.... Doar este clar scris tema este dedicata localitatilor!!!!!!!! Ce are tema data cu niste versuri prostesti, sau niste raspunsuri care nu corespund temei??????????? Fiti mai culturali, pentru politica sunt mii de saituri, si bloguri in internet, scrieti acolo!!!
-
#11 Carmen 21 июня 2011 | 13:07 #5
Nu stiu ce au in comun versurile de mai sus cu sectia localitatile. Probabil Ionandronic este cetateanul ”puțin turmentat” de licoarea electorala, si peste tot vede dusmani. Treziti-vă oameni buni, nu fiți zombați de politică, căci pentru activiștii ei sunteti carne de tun, masa electorală, indiferent cu cine votati. Nu va faceti iluzii....
referitor la Sectia consacrata localitatilor imi pare bine ca cineva a inceput acest lucru titanic de valorificare și sistematizare a informațiilor cunoscute și mai puțin cunoscute. Poate cineva se va lumina in privinta faptului unde s-a născut, cu cine este pămîntean, cu ce ce se poate mîndri.
-
#12 ionandronic 19 июня 2011 | 19:58 Un adevarat moldovean. Unul dintre coautorii site-ului www.moldovenii.md.
Intr-adevar, un sait cu autori anonimi. De ce oare ?
Chiar nu aveti curajul sa va afisati numele ?
pretinde-ti, ca ne iluminati ?
Pai, eu toata viata mi-am cunoscxit invatatorii, profesorii, sefii s.a.
I-am cunoscut la fata, le-am cunoscut naravurile.
Cu voi cum sa dialoghez, daca nu va cunosc ?
-
#13 ionandronic 19 июня 2011 | 19:48 Толковый словарь В. Даля ON-LINE
ДОДОН м. додониха ж. влад. нескладный,
несуразный человек. В сказках поминают
царя Додона. Додор, додорик м. додорка?
ж. сиб. горбунчик или карлик, малорослый
и неказистый человек, как говор. волдырь,
пузырь, прыщ. -
#14 violeta 10 июня 2011 | 14:52 haha! nu cred!
-
#15 admin 04 июня 2011 | 11:20 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!
-
#16 adara 30 мая 2011 | 16:38 A stiut cineva, ca podul de la Ungheni l-a construit Jean Effel? Autorul turnului cu numele sau :)