Кобуска Ноуэ (Cobusca Nouă) – село и коммуна района Анений Ной. Кобуска Ноуэ – единственное село в составе одноименной коммуны. Село расположено на расстоянии 7 км от города Анений Ной и 39 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 1701 человек. Первое документальное упоминание о селе Кобуска Ноуэ датировано 1783 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Moldova este Valahia Mare
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1 sus 14 июля 2012 | 8:05 ....la tini cu istoria i stralucit..... sau lusit, sau....:))))))...romini fara cap.....pi creer avet numai o incretitura...seia romineasca....da di undi altseva ,di la colb..... -
#2 razesu 18 февраля 2012 | 9:46 #70
eu zic sa te duci in Siberia de unde ti-au venit parintii si sa dai lectii de istorie acolo........lasa istoria moldovenilor pentru moldoveni.............. -
#3 Vened 14 февраля 2012 | 0:17 Moldauia = Молдавия. Молдаване - это русские+валахи. Румыны - это придуманнные, выдуманные потомки непонятно кого
-
#4 SPQR 24 июля 2011 | 16:48 Johnny18:
"Gata eu sunt Moldovean si vorbesc pe limba moldoveneasca.
Dar ce rage Basescu la dinsu in tara sa ramina.
Bravo Conducatorii Moldovei ca proslaviti Romania si ingropati adevarata istoria a Moldovei.
RUSINE mai mult nimic"
Gata! Atunci si eu sunt moldovean si vorbesc pe limba moldoveneasca. Cu mentiunea ca un pic mai corect din punct de vedere gramatical...
-
#5 Johnny18 23 июля 2011 | 16:00 Care Valahia Mare???
Cind era valahia si moldova pe harta politica acesta state erau diferite cu teritoriu sau si conducatorii sai.
Singura ce avem in comun NOI MOLDOVENII CU ROMINII este ca eram cindva daci dar apoi gata ne-am despartiti pentruca dacii care erau romanizati de Imperiu Roman astazi sunt Romini dar dacii care nu au fost acaparati de Imperiu Roman ei inca se mai numiau dacii liberi apu acum sunt Moldoveni.
Dacii Romanizati avea mai multe relatii cu tarile foste Romanice.
Dacii Liberi aveau mai mult relatii cu tarile Slave.
De aici Dacii Romanizati sunt Romini dar Dacii Liberi sunt Moldoveni.
Gata eu sunt Moldovean si vorbesc pe limba moldoveneasca.
Dar ce rage Basescu la dinsu in tara sa ramina.
Bravo Conducatorii Moldovei ca proslaviti Romania si ingropati adevarata istoria a Moldovei.
RUSINE mai mult nimic. -
#6 CalinRomania 07 июля 2011 | 21:20 Si eu ma numesc "unionist" ...si mi-as dori tare UNIREA.........................................
As propune prieteneste fiecaruia sa puna punctul pe "i".....................................
Si anume daca UNIREA ar aduce avantaje sau dezavantaje.Si cui....................Dar pentru aceasta cred ca ar fi mai potrivit sa deschid un nou subiect.
-
#7 CalinRomania 01 июля 2011 | 21:05 Draga razesule....."fiind adeptul federalizarii Romaniei".........ma cutremur gandindu-ma la ce ai spus .......
-
#8 razesu 15 июня 2011 | 10:25 Читать далее -
#9 andrei 14 июня 2011 | 17:22 razeshu si robert, lasati etnobotanicele ca se prapadesc si neuronii vostri de ras, la ce prostii spunetz...nu ma jigniti ca vorbiti de unire....imi e mai degraba mila d voi cand va treziti din trip...
moldova nu ar vrea sa se uneasca cu romnia, mersi de invitatzie...mai bine catati pe altii care sa se uneasca cu voi...am auzit ca bangladesh ar fi disponibil...
-
#10 vados 14 июня 2011 | 14:32 Reesind din prezent nu cred ca va fi unirea intre Moldova si Romania. Si daca chiar va fi vor fi multe probleme. Si reesind din faptul ca nu vreau unire si nici unt cu numele UNIRE cum era prin 90 ma bucur ca unirea nu va avea loc. -
#11 robert 14 июня 2011 | 13:45 Andrei VREI SA-TI SPUN CEVA, care poate te va ofensa cel mai mult , Moldova si Romania vor termina printr-o mare unire la care vei lua si tu parte si vei sarbatori cu toti cetateni tatri ,iar daca nu va fi asa tu va trebui sa pleci ori sa accepti acest lucru. pentru ca nici un om din lume nu a putut sa schimbe cursul istoric al unui nem ,a putut doar sa-l intarzie dar inevitabilul se produce intodeauna -
#12 razesu 14 июня 2011 | 13:11 pai ai zis ca romanii te fac mankurt, eu ca roman nu am auzit in viata mea de mankurt, deci in consecinta cum pot sa te fac mankurt?si nu te mai da ofuscat, ai un limbaj agresiv,refuzi dialogul,primesti ceea ce semeni.... -
#13 andrei 14 июня 2011 | 11:04 #59@razeshu
voi aveti o boala grea cu rusii...cauta prietene ce cuvant vrei tu in ce dex vrei tu....
-
#14 razesu 14 июня 2011 | 9:39 andrei:
cauta in dex...--in care? ala rus !
-
#15 andrei 14 июня 2011 | 0:01 #57 cauta in dex...
-
#16 razesu 13 июня 2011 | 22:21 andrei:
mankurt -de curiozitate ,ce inseamna ?
-
#17 Vened 13 июня 2011 | 21:22 Дакия, Молдавия и Влахия
Мавро Орбини:
«Скирры и Гирры, были Венеды, или Славяне, которые в прешедших временех жителствовали такожде в Дакии: стр. 99. понеже в Молдавии и во Влахии в народных письмах и в службах божественных употребляют язык и начертания Славянская. Молдавы более сходствуют свойству наречия рускаго, якоже Влахи более подражают рашковцем».
-
#18 Vened 13 июня 2011 | 21:19 Даки
Вот, что пишет Мавро Орбини в 1606 г. о Даках: «Бернард Юстиниан, «списатель Венецкий сообщает: «Понеже славяне носили своя победительная оружия во Асию, в Европу, и Африку, под имяны Вандалов, Гепидов Гетов, Аланов Верлов или Ерулов, Аваров, Скирров, Гирров, Меланкленов, баштарнов, Певчов, Даков, Шведов, Норманновъ, Фенновъ или Финновъ, Угровъ или Ункранов, Маркоманновъ, Квадовъ, Фраковъ, и Иллириан, которые вси были едина таяжде порода Славянская, тогожде языка». -
#19 andrei 13 июня 2011 | 15:42 bravo, ai studiat in rromania, poti sa ramai acolo dak asa de mult iti place
http://www.evz.ro/detalii/stiri/ministru-francez-in-paris-80-dintre-furturi-sunt-comise-de-minori-romani-933614.html
astia sunt romanii, cu astia te asemeni tu? Si pana la urma ce anume ai invatzat tu in romania, ca ortografie sigur nu....
-
#20 alice 13 июня 2011 | 13:21 #52 nu te da tu mare patriot ca nu esti mai andrei tu nu esti decat unul m,ai mult dintre oameni care dezimformeaza cu rea vointa s-au din nestiinta oameni ,in legatura cu avatarul meu daca nu-ti place nu te uita la el, ok? eu sunt una dintre moldovencele care a studiat in romania si care meditez pentru ca tara noastra sa revina pe cursul istoric firesc al ei